Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο ... Caveman Θανάσης Βισκαδουράκης στο thebest.gr: "Μου έχουν πει αρκετοί: Με κάνατε να ξαναγαπήσω, πιο πολύ, την γυναίκα μου ή τον άντρα μου".

Ο ... Caveman  Θανάσης Βισκαδουράκης στο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Είχα μάθει από μικρός να κάνω δουλειές του σπιτιού, να έχω τάξη, να είμαι αυτόνομος. Χώριζα όταν ήμουν με ακατάστατη γυναίκα

Στην Πάτρα βρίσκεται ο δημοφιλής ηθοποιός Θανάσης Βισκαδουράκης για την παράσταση Caveman στο Θέατρο "Πάνθεον". Το καλοκαίρι θα πραγματοποιήσει περιοδεία ενώ επόμενος σταθμός του είναι η Ναύπακτος όπου θα βρεθεί την Τετάρτη 20 Απριλίου.

O ηθοποιός που έχει αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς με την πόλη και που κερδίζει τις εντυπώσεις με ένα έργο που παίζεται εδώ και αρκετά χρόνια βρέθηκε στο Bodegas.

Εκεί τον συνάντησε το thebest.gr.

Χαμογελαστός, προσιτός και ειλικρινής μίλησε για την ζωή του, τον γάμο του, για τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τα πράγματα αλλά και για  τα μελλοντικά του σχέδια.

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Σε συναντάω στην Πάτρα με την οποία αισθάνομαι ότι έχεις αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση…

Πράγματι! Έχω παρουσιάσει και το καρναβάλι της για το thebest.gr πριν κάποια χρόνια. Είναι μια όμορφη πόλη στην οποία έχω δημιουργήσει κάποιες φιλίες. Τα καλοκαίρια μάλιστα επισκέπτομαι τις παραλίες της Πάτρας και όταν έχω περιοδεία ένας από τους πρώτους μου προορισμούς είναι η Πάτρα.

Το κοινό της πώς σου φαίνεται;

Ωραίο! Εγώ πιστεύω ότι το κοινό είναι το ίδιο παντού . Είναι ένα. Αρκεί να του κινήσεις το ενδιαφέρον.Όταν το κοινό βλέπει μια καλή και έντιμη παράσταση την επιβραβεύει .

Αυτή την φορά παρουσιάζεις στην πόλη τον Caveman. Θα ήθελα να περιγράψεις το έργο, μέσα από την δική σου ματιά….

Πρόκειται για έναν μονόλογο που παίζεται ασταμάτητα εδώ και εννιά χρόνια . Για εμένα, είναι ένα σπουδαίο έργο καθώς μιλάει για τις σχέσεις ανδρών και γυναικών. Τη μάχη των δυο φύλων. Τι μας ενώνει και τις μας χωρίζει. Είναι καλογραμμένο έργο και βλέπω ότι και οι άντρες και οι γυναίκες περνάνε πολύ καλά. Θα έλεγα ότι είναι ένας κωμικός εφιάλτης.

Ούτε εγώ ούτε ο σκηνοθέτης, ο Γιώργος Οικονόμου είδαμε κάποιον από τους προκατόχους μας. Ούτε από αλαζονεία ούτε από έπαρση. Ο σωματότυπος μου δεν έχει καμία σχέση με τους προηγούμενους Caveman. Έτσι αποφάσισα να διαβάσω και να ονειρευτώ το έργο από την αρχή.

Το μελέτησα και  έφτιαξα έναν Caveman διαφορετικό από τους προηγούμενους.

Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα…

Ναι. Η δυσκολία είναι και καλλιτεχνική και εισπρακτική.  Οι προηγούμενοι το είχαν ενσαρκώσει πάρα πολύ καλά. Έπρεπε να φτάσω τουλάχιστον το δικό τους επίπεδο. Από την άλλη μια παράσταση δεν την παίζεις μόνο για τον εαυτό σου. Πρέπει να υπάρχει και μια εισπρακτική επιτυχία, πράγμα δύσκολο όταν μια παράσταση παίζεται για πολλά χρόνια.

Εγώ είμαι επαγγελματίας. Δεν αγαπώ το θέατρο όπως μπορεί να κάνει ένας ερασιτέχνης. Υπηρετώ το θέατρο. Υπηρετώ και τα συμφέροντα μου, τα καλλιτεχνικά αλλά και τα εισπρακτικά. Πρέπει όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν στο θέατρο μαζί μου  να πληρωθούν. Αυτό που έχω να κάνω εγώ είναι να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου και να γεμίζει το θέατρο.

Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε στο να πεις «ναι» σε αυτή;

Η φιλοδοξία μου. Δεν είχα υπάρξει ξανά μόνος μου πάνω στην σκηνή για δυόμιση ώρες. Απομονώθηκα, διάβαζα και έκανα πρόβες καθημερινά για αρκετές ώρες. Στην πρώτη πρόβα τζενεράλε είχα πολύ άγχος. Όταν βρέθηκα μπροστά στο κοινό, αναρωτιόμουν αν θυμάμαι τα λόγια μου. Είχα τρομερή αγωνιά. Παρόλα αυτά, ο μονόλογος «έριξε» από πάνω πολλές ανασφάλειες που είχα.  Οι ηθοποιοί είμαστε κατά βάση ανασφαλείς. Αυτό το έργο όμως σε βοηθάει να δείξεις τις δυνατότητες σου, αν έχεις.

Πόσο σε τρομάζει το γεγονός ότι η αλληλεπίδραση με το κοινό, και η ατάκα που αυτό θα δώσει έχει σημασία στην εξέλιξη της παράστασης;

Πολύ. Πρέπει να είσαι «ετοιμοπόλεμος, συγκεντρωμένος, να μπορείς να αυτοσχεδιάζεις.  ρόκειται όμως  για μια καλοσχεδιασμένη και έντιμη παράσταση. Ο κόσμος γελάει και αρχίζει να βλέπει τον εαυτό του. Κάνει μια αυτοκριτική ο κάθε θεατής. Φεύγοντας το σχολιάζουν και αυτό για εμένα είναι η επιτυχία.

Ποιο είναι το πιο ξεχωριστό πράγματα που σου έχει πει θεατής μετά την παράσταση;

Μου έχουν πει αρκετοί: «Με κάνατε να ξανά αγαπήσω, πιο πολύ, την γυναίκα μου ή τον άντρα μου».

Βλέποντας την παράσταση, σκέφτηκα ότι θα μπορούσες να κάνεις και Stand Up Comedy...

Θα μπορούσα να το και και αυτό.  Είναι χαρά μου που ο κόσμος με γνωρίζει σαν  ένα κωμικό ηθοποιό. Μετά τον Caveman άρχισα να ονειρεύομαι περισσότερα πράγματα.  Μέχρι τώρα δεν ονειρευόμουν και προτιμούσα να ζω το παρόν. Δεν είχα κάθε χρόνο δέκα προτάσεις. Είχα μια και έλεγα «ναι» για βιοποριστικούς λόγους.

Τώρα με τον Caveman, νιώθω καλύτερα. Ενδυνάμωσε την  αυτοπεποίθηση μου. Έχω αρχίσει και σκέφτομαι διάφορα έργα αλλά στα όρια του Θανάση. Προς το παρόν θα μείνω στην κωμωδία. Στην εποχή που ζούμε το βιοποριστικό κομμάτι παίζει σημαντικό ρόλο. Μπορώ να πω ότι πρώτα σκέφτομαι τα χρήματα και μετά το έργο. Δεν μου επιτρέπεται την αλήθεια.

Είναι δύσκολο για έναν ηθοποιό το να πρέπει να σκεφτεί  έτσι;

Σίγουρα, Σου στερεί την φαντασία την δημιουργία . Στην πορεία μου υπάρχουν και δουλειές για τις οποίες έχω μετανιώσει. Έχω πει όχι σε αξιόλογες παραστάσεις για βιοποριστικούς ρόλους. Όταν έχεις μεγαλώσει δύσκολα δεν μπορείς να ονειρεύεσαι πολλά πράγματα.

Ο Caveman συνέπεσε με μια σημαντική αλλαγή στην ζωή σου. Το γάμο σου….

Ναι. Να πω οτι στην πραγματικότητα δεν μοιάζω με τον Caveman. Είχα μάθει από μικρός να κάνω δουλειές του σπιτιού, να έχω τάξη, να είμαι αυτόνομος. Χώριζα όταν ήμουν με ακατάστατη γυναίκα.

Δεν περίμενα ποτέ οτι θα παντρευτώ, όμως η σύζυγός μου, η Κατερίνα εκτός από όμορφη είναι και έξυπνη. Με «τύλιξε» έξυπνα. Έχει κάτι που δεν έχω εγώ, Είναι γεμάτη αγάπη.  Προέρχεται από μια δεμένη οικογένεια. Αντίθετα εγώ δεν γνώρισα στην ζωή μου την λέξη αγάπη. Με έκανα να ξεπεράσω τους φόβους μου.Περνάμε όμορφα, μας αρέσουν τα ίδια πράγματα και σύντομα ελπίζω να μεγαλώσει η οικογένεια μας.

Ένας άνθρωπος με τά δικά σου βιώματα, πώς βλέπει αυτά που ζει η Ελλάδα σήμερα;

Στεναχωριέμαι πάρα πολύ. Καταλαβαίνω πόση δύναμη ψυχής πρέπει να έχεις μέσα σου. Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες είχαν μια έπαρση και μια αλαζονεία. Ακολουθήσαμε δυστυχώς λάθος δρόμο. Η γυναίκα εκτός από τον εξωτερικό της κόσμο έχασε και τον εσωτερικό.

Έδωσε υπερβολική σημασία στην μόδα, στα υλικά αγαθά. Η γυναίκα που είναι το ισχυρό φύλλο άρχισε να παλιμπαιδίζει. Χάθηκε το Κυριακάτικο, οικογενειακό  τραπέζι, χάθηκε η επικοινωνία ,όλοι  είναι απασχολημένοι με τα κινητά τους, βιντεοσκοπούν τις ζωές του.

Είσαι ένας άνθρωπος που πιστεύει πολύ στο θεό. Θα μπορούσε όμως κανείς να πει ότι αυτό δεν συμβαίνει εύκολα σε έναν άνθρωπο που έχει περάσει τόσο δύσκολα όσο εσύ.

Ο θεός είναι ο μόνος που δεν θα σε προδώσει. Απλά σε δοκιμάζει. Ειδικά τώρα δεν μου έχει μείνει καμία πικρία. Μετά από πολλά χρόνια έδωσα παράσταση στην Θήβα, εκεί όπου βρίσκεται το ίδρυμα από το οποίο το έσκασα όταν ήμουν παιδιά. Δεν τόλμησα να το επισκεφθώ όμως είδα τρία από τα παιδιά που ήμασταν μαζί. Είμαι χαρούμενος που ευγνώμων που μετά από τόσες δυσκολίες τα κατάφερα και επέστεψα εκεί «νικητής». Έχοντας την δουλειά μου, μια οικογένεια.  Μάλιστα έχω ξεκινήσει ήδη να γράφω ένα βιβλίο με την ιστορία της ζωής μου και πιστεύω ότι θα δώσει κουράγιο σε αρκετό κόσμο.

Τι άλλο υπάρχει στα σχέδια σου;

Μια ταινία. Λέγεται “Bachelor”.  Στην ταινία παίζουν επίσης ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, ο Αποστόλης Τότσικάς, ο Γιάννης Ζουγανέλης. Εγώ , για πρώτη φορά, θα υποδυθώ έναν γκέι.

Ευχές για τους αναγνώστες μας...

Να δίνουν τον καλύτερο τους ευατό... και να μην ζηλεύουν κανέναν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight