Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πλησιάζει ακόμα περισσότερο η δημοπράτηση του δρόμου σύνδεσης του Κατάκολου με την Πατρών-Πύργου

Πλησιάζει ακόμα περισσότερο η δημοπράτησ...

Μετά την ολοκλήρωση των συμπληρωματικών εργασιών

Στην τελική ευθεία για τη δημοπράτησή του εισέρχεται το έργο: «Κατασκευή Οδού Λαστέικα – Παράκαμψη Αγίου Ιωάννη – Κατάκολο», το οποίο θα συμβάλλει στη συνολική αναβάθμιση του λιμένα Κατακόλου, μετά την ολοκλήρωση των συμπληρωματικών εργασιών που έκανε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνολικού προϋπολογισμού 12.124.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε μέσω του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας 2007-2013.

Και αυτό γιατί στη χθεσινή του συνεδρίαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο εισηγήθηκε θετικά στο θέμα της κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ιδιωτικών εκτάσεων και ακινήτων για την κατασκευή του έργου, η οποία αποτελεί την τελευταία διαδικαστική πράξη πριν την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας.

«Στόχος μας είναι να γίνει απευθείας η σύνδεση του λιμένα Κατακόλου με την Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου και τον βορειοδυτικό άξονα, Ελευσίνα –Πάτρα –Πύργος. Ήδη με δικούς μας πόρους, προετοιμάσαμε και ωριμάσαμε τις μελέτες για την παράκαμψη στα Λαστέικα και έχει γίνει πρόβλεψη ώστε να ενταχθεί στις ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) στη νέα προγραμματική περίοδο Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας 2014 – 2020» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος που έκανε την εισήγηση του θέματος σημείωσε πως «πέρα από την εκπόνηση και έγκριση των οριστικών μελετών οδοποιίας, υδραυλικών και ηλεκτροφωτισμού, έχουν συνταχθεί και εγκριθεί τα κτηματολογικά διαγράμματα και οι κτηματολογικοί πίνακες αναλογισμού, ενώ έχει εκδοθεί και είναι σε ισχύ η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων. Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία για την κήρυξη της αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων και μπορούμε σε ελάχιστο χρόνο να ξεκινήσουμε τη δημοπράτηση του έργου».

Να σημειωθεί πως το τμήμα που θα κατασκευασθεί είναι μήκους 3,3 χιλιομέτρων και θα δημιουργήσει ένα νέο οδικό άξονα με τίτλο «Αρχαία Ολυμπία – Διασταύρωση Βουνάργου – Παράκαμψη Αγ. Ιωάννη – Σύνδεση με λιμάνι Κατακόλου», συνολικού μήκους 34 χλμ. περίπου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις