Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Φόρμουλα 1: Πρώτη πολ ποζίσιον της σεζόν για τον Ρόσμπεργκ στην Κίνα

Φόρμουλα 1: Πρώτη πολ ποζίσιον της σεζόν...

Την τριάδα συμπλήρωσαν ο Ρικιάρντο με Ρέντ Μπουλ και ο Ραϊκόνεν με Φεράρι

Την πρώτη του pole position στο φετινό Πρωτάθλημα σημείωσε στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix της Κίνας ο Nico Rosberg, έπειτα από εξαιρετική εμφάνιση.

Το παλιό φορμάτ επανήλθε και επιτέλους είδαμε κατατακτήριες δοκιμές της προκοπής στην Κίνα. Μάλιστα, ήταν επεισοδιακή η διαδικασία στη Σανγκάη, ενώ είχε αγωνία μέχρι το φινάλε και όχι πρόωρο τέλος.

Η διαδικασία δεν πρόλαβε καν να ξεκινήσει και διεκόπη με κόκκινη σημαία λόγω του ατυχήματος του Πασκάλ Βερλάιν.

Ο Γερμανός πάτησε στο ένα από τα δύο σημεία που είχε νερό στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού από τη βροχή που έριξε στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, όπου είχε ένα σαμαράκι, άνοιξε το DRS, γλίστρησε και χτύπησε στην μπαριέρα, με αποτέλεσμα να κλατάρει το πίσω αριστερό ελαστικό και να ακινητοποιήσει το μονοθέσιό του.

Έτσι, ήρθε η διακοπή για 22 λεπτά, με το φορτηγό με τις σκούπες να βγαίνει στην πίστα για να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από τα δύο σημεία.

Δεν έγιναν και πολλά πράγματα, όμως άπαντες άκουσαν τη συμβουλή του Φελίπε Μάσα να ανοίγουν το DRS μετά το συγκεκριμένο σημείο, ώστε να μην υπάρξουν παρόμοια συμβάντα. Έτσι κι έγινε, ώστε να έχουμε δράση και όχι ατυχήματα.

Ακόμα και έτσι πάντως η Ferrari που δείχνει αρκετά ανταγωνιστική δεν κατάφερε να έχει ένα μονοθέσιό της στην πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης.

Και αυτό οφείλεται στο ότι την κρίσιμη στιγμή, οι πιλότοι της υπέπεσαν σε λάθη -και οι δύο στη στροφή 14- στην τελευταία τους χρονομετρημένη προσπάθεια με αποτέλεσμα να αρκεστούν στη δεύτερη σειρά του γκριντ με τον Raikkonen να είναι ταχύτερος του Vettel.

Η μεγάλη έκπληξη της διαδικασίας ακούει στο όνομα Daniel Ricciardo. Ο Αυστραλός έκανε ακόμα και τον επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner να παραμιλά και να μην πιστεύει αυτό που συνέβη.

Με έναν άψογα εκτελεσμένο γύρο κατάφερε να γράψει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο και να πλασάρει το μονοθέσιό του στην πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης.

Πέμπτος ήταν ο Valtteri Bottas με την Williams, ακολουθούμενος από τους Daniil Kvyat (Red Bull), Sergio Perez (Force India), Carlos Sainz (Toro Rosso), Max Verstappen (Toro Rosso) και Nico Hulkenberg (Force India).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φόρμουλα 1: Το 2 στα 2 για τον Νίκο Ρόσμπεργκ, στο Μπαχρέιν

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports