Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Τσάμπιονς Λιγκ: Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου συμπλήρωσαν την τετράδα

Τσάμπιονς Λιγκ: Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπ...

Μεγάλη πρόκριση της Ατλέτικο επί της Μπαρτσελόνα-Ισοπαλία σε ματς γιορτή στην Λισαβόνα

Η Ατλέτικο νίκησε 2-0 την Μπαρτσελόνα και την απέκλεισε στα προημιτελικά του Champions League για 2η φορά τα 3 τελευταία χρόνια! Σκόρερ ο Γκριεζμάν, δεν δόθηκε πέναλτι στο 90' στους Καταλανούς.

Η Μπάγερν μετά το 2-2 με την Μπενφίκα στη Λισαβόνα προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League για 5η φορά στα τελευταία 6 χρόνια. Γιορτή στο "Εστάντιο ντα Λουζ" παρά τον αποκλεισμό.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 2-0
(Γκριεζμάν 36', 88' πέν.)

Για δεύτερη φορά μέσα στα 3 τελευταία χρόνια η Ατλέτικο Μαδρίτης απέκλεισε την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά του Champions League, καθώς νίκησε με 2-0 στη Μαδρίτη, ανατρέποντας το 2-1 των "μπλαουγκράνα" πριν 8 βράδια στο "Καμπ Νόου".

Ο Αντουάν Γκριεζμάν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ των "ροχιμπλάνκος", φτάνοντας τα 6 στην φετινή διοργάνωση.

Τόσα έχει και ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος για πέμπτο σερί ματς δεν σκόραρε, κάνοντας μία ακόμη κακή εμφάνιση, ενώ μόνο ο Λουίς Σουάρες ήταν λίγο απειλητικός για τους φιλοξενούμενους, αν και βέβαια αυτό που έκανε περισσότερο ήταν να χτυπά τον Ντιέγκο Γκοντίν!

Τα τελευταία 9 χρόνια η Μπαρτσελόνα έχει 7 συμμετοχές στα ημιτελικά και οι δύο που απέτυχε ήταν λόγω Ατλέτικο και Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε.

Η Μπαρτσελόνα γνώρισε την τρίτη της ήττα στα τελευταία της 4 ματς (μία νίκη στα τελευταία 5), αλλά είναι δεδομένο πως αδικήθηκε, καθώς στο 90' δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι σε χέρι του Γκάμπι, με τον Ριτσόλι να δίνει φάουλ (ήταν όμως εντός περιοχής η παράβαση).

Ο αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα σημαίνει πως η Μίλαν θα παραμείνει η τελευταία που έχει κατακτήσει δύο σερί χρονιές την κορυφή της Ευρώπης, το 1989 και το 1990. Όσον αφορά στην Ατλέτικο, έφτασε τους "4" για 5η φορά στην ιστορία της.

Μπενφίκα - Μπάγερν Μονάχου 2-2
(27' Ραούλ Χιμένες, 76' Ταλίσκα / 38' Βιδάλ, 52' Τόμας Μίλερ)

Στα ημιτελικά του Champions League για 5η φορά στα τελευταία 6 χρόνια προκρίθηκε η Μπάγερν, έπειτα το 2-2 με την Μπενφίκα στην Λισαβόνα, καθώς είχε νικήσει με 1-0 στο Μόναχο.

 

Το σκορ του πρώτου αγώνα ισοφάρισε στο 27' ο Ραούλ Χιμένες και μάλιστα έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2-0 έπειτα από 3 λεπτά.

Οι Βαυαροί απάντησαν με τον Βιδάλ, έκαναν ανατροπή στο 52' με το 8ο γκολ του Τόμας Μίλερ φέτος στην διοργάνωση, αλλά με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ταλίσκα η Μπενφίκα γλίτωσε την 2η ήττα.

Γιορτή στο "Εστάντιο ντα Λουζ", τρομερή η ατμόσφαιρα, όχι στην αρχή, αλλά και στο τέλος του ματς, λες και οι "αετοί" είχαν προκριθεί. Όσον αφορά στους Έλληνες, ο Σάμαρης έμεινε στον πάγκο, ενώ ο Μήτρογλου ήταν εκτός 18άδας λόγω τραυματισμού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσάμπιονς Λιγκ: Συμπληρώνονται τα ημιτελικά με δύο αμφίρροπες αναμετρήσεις

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports