Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Α1 μπάσκετ: Επίσημα πρώτος ο Ολυμπιακός-Εύκολη επικράτηση επί του Ρεθύμνου στο ΣΕΦ

Α1 μπάσκετ: Επίσημα πρώτος ο Ολυμπιακός-...

Οι ερυθρόλευκοι στην αυλαία της κανονικής διάρκειας, επικράτησαν άνετα με 95-59

Ο Ολυμπιακός είναι και επίσημα πρώτος στην κανονική περίοδο της Α1 και θα έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς. Οι Πειραιώτες επικράτησαν άνετα με 95-59 διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις από τον ευρωπαϊκό τους αποκλεισμό.

Ο Ολυμπιακός νίκησε το Ρέθυμνο με σκορ 95-59 και με αυτόν τον τρόπο τερμάτισε στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (με ρεκόρ 25 νίκες και 1 ήττα), κατακτώντας το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας ενόψει των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Οι δύο σύλλογοι θα συναντηθούν και πάλι στα προημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς η ομάδα της Κρήτης είναι στην όγδοη θέση.

Έτσι ολοκληρώθηκε (και μαθηματικά) η πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας, με τα ζευγάρια που προκύπτουν να είναι τα εξής:

Ολυμπιακός (1) - Ρέθυμνο (8)

Παναθηναϊκός (2) - Κολοσσός (7)

Άρης (3) - Κηφισιά (6)

ΑΕΚ (4) - ΠΑΟΚ (5)

Το Ρέθυμνο ήταν ανταγωνιστικό στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός "καθάρισε" το παιχνίδι. Οι Πειραιώτες μέτρησαν επί μέρους σκορ 32-8, παίζοντας καλή άμυνα και βρίσκοντας ρυθμό στην επίθεση, τρέχοντας στο ανοιχτό γήπεδο, εκτοξεύοντας την διαφορά στο +31 (76-45), φτάνοντας εύκολα στην νίκη.

Σε ένα παιχνίδι που όλοι συνείσφεραν, ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 13 πόντους (5/7δ), 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, τρέχοντας σε κάθε ευκαιρία στο ανοιχτό γήπεδο, δίνοντας λύσεις σε άμυνα, επίθεση και δημιουργία. Ο Έλληνας φόργουορντ έχει βρει και πάλι τον ρόλο του, αλλά και τον ρυθμό του, μέσα στο "ερυθρόλευκο" ροτέισον.

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 44-37, 76-45, 95-59

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 9, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 12, Στρόμπερι 10, Τολιόπουλος 3, Μιλουτίνοβ 7, Αγραβάνης 12, Μάντζαρης 9, Ουόρικ 9, Λοτζέσκι 2, Παπανικολάου 13, Αθηναίου 2

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Ντελινικάιτις 6, Πατάτας, Σχίζας 3, Μάντεν 12, Σάφτεναρ 7, Τσακαλέρης, Στόουν 15, Κάρτερ 11, Τζαγκαράκης, Παναρετάκης 4, Δουλγεράκης, Θεοδωρίδης 1

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωλίγκα: Αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports