Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο απόηχος της ημερίδας «H τέχνη στο δημόσιο χώρο»

Πάτρα: Ο απόηχος της ημερίδας «H τέχνη σ...

Που πραγματοποιήθηκε στην «Αγορά Αργύρη»

«H τέχνη στο δημόσιο χώρο», ήταν το αντικείμενο της ημερίδας  η οποία διοργανώθηκε  την Κυριακή 3 Απριλίου στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται με αφορμή τη διεξαγωγή της έκθεσης που διοργανώνουν από κοινού στην «Αγορά Αργύρη» ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και ΕΕΤΕ.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εισηγητές από την Αθήνα και την Πάτρα. Οι εργασίες της ημερίδας ξεκίνησαν στις 11:30 το πρωί – με μικρή καθυστέρηση λόγω της μεγάλης πορείας κατά της ανεργίας του Δ. Πατρέων.

Στο άνοιγμα των εργασιών διαβάστηκε  κείμενο του προέδρου στον Πολιτιστικό Οργανισμό Β. Θωμόπουλου, ο οποίος δεν παρέστη λόγω της συμμετοχής του στην πορεία ενάντια στην ανεργία. Ακολούθησε η εισήγηση της Προέδρου του ΕΕΤΕ Εύας Μελά με θέμα: "Οι αγώνες του ΕΕΤΕ για την παρουσία της τέχνης στον Δημόσιο Χώρο".

Την δική τους προσέγγιση σε ότι αφορά την «Τέχνη στο Δημόσιο Χώρο» έκαναν οι εισηγητές Αργύρης Κώστας, εκπρόσωπος της Εφορίας Γλυπτικής του ΕΕΤΕ, Ελένη Πολυχρονάτου, Εικιαστικός, Διδάκτωρ σε τέχνη και περιβάλλον, ΑΣΚΤ, Εμμανουήλ Μαυρομάτης, Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ, Λιάνα Ζωζά, art manager, διοργάνωση και επιμέλεια εκθέσεων, Χαράλαμπος Δαραδήμος, γλύπτης και πρόεδρος του ΟΣΔΕΕΤΕ και  Διονύσης Γερολυμάτος,γλύπτης.

Όλες οι εισηγήσεις είχαν ως «αντικείμενο» την τέχνη στον Δημόσιο Χώρο. Να σημειωθεί πως οι εισηγήσεις, προκάλεσαν στο κοινό το οποίο παρευρέθηκε  στην ημερίδα , ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συζήτηση.

Οι συζητήσεις που έγιναν καθ' όλη την διάρκεια της ημερίδας ήταν υψηλού επιπέδου καθώς συμμετείχαν άνθρωποι της τέχνης ,αλλά και φιλότεχνοι. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε ή εισήγηση της Λιάνας Ζώζα που αφορούσε στη νέα μορφή τέχνης των γκράφιτι.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις συνεχίζονται τόσο με τις προβολές ταινιών οι οποίες αναφέρονται στη ζωή και το έργο διάσημων Ελλήνων και ξένων εικαστικών, όπως και με την διημερίδα που θα γίνει στις 16 και 17 Απριλίου στην «Αγορά Αργύρη» όπου θα συμμετάσχουν εικαστικοί που διδάσκουν στην δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση και με θέμα "Τέχνη και Εκπαίδευση".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις