Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αποκομιδή μέρα νύχτα για να καθαρίσει ο Πύργος - Από Δευτέρα, σκουπίδια και στο ΧΥΤΑ Πάλαιρου

Αποκομιδή μέρα νύχτα για να καθαρίσει ο ...

Ηδη οι πρώτοι τόνοι σκουπιδιών οδεύουν προς το ΧΥΤΑ Φλόκα

Μια τεράστια επιχείρηση απομάκρυνσης των σωρευμένων επί μήνες απορριμμάτων, έχει ξεκινήσει από χθες το απόγευμα στο Δήμο Πύργου και ήδη οι πρώτοι τόνοι σκουπιδιών οδεύουν προς το ΧΥΤΑ Φλόκα της Αχαΐας.

Οι προσπάθειες του τμήματος Καθαριότητας, θα συνεχιστούν σε εντατικούς ρυθμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ενώ οι νταλίκες που θα φορτώνονται απευθείας με μηχανήματα από τις γειτονιές, τους δρόμους και την εθνική οδό προβλέπεται να μεταφέρουν καθημερινά δεκάδες τόνους σκουπιδιών. Μάλιστα, οι ποσότητες, από Δευτέρα που ξεκινά και η μεταφορά απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ της Πάλαιρου στο Ακτίο Βόνιτσας, θα διπλασιαστούν και θα ξεπερνούν τους 120 τόνους ημερησίως. 

Αν όλα πάνε βάσει του προγράμματος που έχει σχεδιάσει η δημοτική αρχή, όπως τόνισε και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Σεϊντής, από το βράδυ της Δευτέρας θα έχουν γίνει εμφανή τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στην εικόνα του δήμου. «Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, θα δούμε μια άλλη πόλη. Αυτή που προσμένουμε καιρό τώρα όλοι. Ένα δήμο απαλλαγμένο από τα σκουπίδια, ένα δήμο ξανά καθαρό».

Ο αγώνας, που έχουν μπροστά τους, οι εργαζόμενοι του τομέα Καθαριότητας που θα συνεπικουρούνται από οδηγούς και χειριστές της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου είναι μεγάλος, όχι μόνο γιατί τα περιθώρια χρόνου πριν την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας έχουν στενέψει αλλά κυρίως γιατί η υπομονή των πολιτών έχει εξαντληθεί και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε ολόκληρο το Δήμο, σε συνδυασμό με την αύξηση της θερμοκρασίας, είναι τραγική.

«Έχουμε μπροστά μας έναν τεράστιο αγώνα για να καθαρίσουμε το δυνατόν συντομότερο το δήμο μας από τα σκουπίδια. Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας θα εργαστούν χωρίς σταματημό μεταφορτώνοντας τα σκουπίδια από τις εστίες απευθείας στις νταλίκες» κατέληξε ο κ. Σεϊντής.

Εν αναμονή η «προσωρινή» της … «προσωρινής»
Εξάλλου, «αναγνωριστικό» δρομολόγιο προς την Τριανταφυλλιά, πραγματοποίησε νταλίκα προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο, ο δρόμος που οδηγεί στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΥ είναι βατός ουτωσώστε, όταν δοθεί το «πράσινο φως» από το Υπουργείο Εσωτερικών ότι όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της Μηχανικής Διαλογής με τα μισθωμένα μηχανήματα, να ξεκινήσει απρόσκοπτα η απομάκρυνση των απορριμμάτων με τις πέντε νταλίκες που θα αναλάβουν τη μεταφορά.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από υποδείξεις του Μηχανικού της εταιρίας έγινε και συντήρηση του δρόμου.

εφ. Πρωινή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις