Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο Καινούριο Αγρινίου: Τρεις Ρομά έκλεψαν ηλικιωμένο ζευγάρι - Μάλιστα κάθισαν και έφαγαν μαζί με τους...παθόντες

Στο Καινούριο Αγρινίου: Τρεις Ρομά έκλεψ...

Την περασμένη Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ένα ακόμη περιστατικό του αστυνομικού ρεπορτάζ συνέβη στην περιοχή του Αγρινίου, ολίγον τι ευτράπελο.

Η κλοπή της χρονιάς – ως προς τον τρόπο που δράσης- καταγράφεται στο Καινούριο της Δημοτικής Ενότητας Θεστιέων του Δήμου Αγρινίου, όπως αναφέρει το sinidisi.gr. Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της προηγούμενης Παρασκευής 25 Μαρτίου 2016 σε διώροφο σπίτι στο κέντρο του χωριού.

Τρείς Ρομά μπήκαν σαν κύριοι από ανασφάλιστη πόρτα στο ισόγειο όπου ζει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, και άρπαξαν το πορτοφόλι που είχε στην τσέπη του ο ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος μάλιστα την ώρα εκείνη ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι και κοιμόνταν.

Τον έπιασαν δηλαδή κυριολεκτικά στον ύπνο. Τότε ο γιός των ηλικιωμένων τους εντόπισε χωρίς όμως αρχικά να αντιληφθεί τι είχε συμβεί. Το απίστευτο όμως ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα. Οι τρεις νεαροί Ρομά (περίπου 30 χρονών, σύμφωνα με την καταγγελία) ζήτησαν τόσο από τον άνδρα όσο και από την ηλικιωμένη γυναίκα του ένα πιάτο φαί, θέλοντας βέβαια με τον τρόπο αυτό να θολώσουν τα νερά και πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα γινόταν αντιληπτή η κλοπή τους από τους ιδιοκτήτες του σπιτιού.

Κι όμως οι ανυποψίαστοι ένοικοι επιδεικνύοντας συμπόνια και αλληλεγγύη έστρωσαν το τραπέζι στους Ρομά και τους προσέφεραν από το φαγητό της ημέρας. Οι νεαροί αφού χόρτασαν… αποχώρησαν σαν να μην συμβαίνει το παραμικρό από το σημείο, αφού βέβαια δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τους φιλόξενους παθόντες…

Μετά από λίγο όμως οι τελευταίοι κατάλαβαν τι είχε συμβεί μόλις ο ηλικιωμένος άνδρας συνειδητοποίησε ότι έλειπε το πορτοφόλι του. Όπως κατήγγειλε στο sinidisi.gr ο κ. Πάνος Μυζήθρας, γιός του ηλικιωμένου ζευγαριού, οι συγκεκριμένοι Ρομά στη συνέχεια αποπειράθηκαν να μπουν σε άλλα τρία σπίτια της περιοχής, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα η παραβατικότητα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στο Καινούριο. Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν την ενίσχυση της αστυνόμευσης, με τις τοπικές Αρχές από την πλευρά τους να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, με όσες δυνάμεις έχει στη διάθεσή της.

Οι πολίτες πάντως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς Ρομά και μη παρουσιάζονται σε αρκετές περιπτώσεις με ψεύτικες ιδιότητες, με σκοπό την κλοπή.

Πηγή - sinidisi.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις