Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δίβρη: Η φωτιά κατέστρεψε τους κόπους μια ζωής…

Δίβρη: Η φωτιά κατέστρεψε τους κόπους μια ζωής…

Ηλεία

Σε σπίτι συγγενών φιλοξενείται από χθες το μεσημέρι το ηλικιωμένο ζευγάρι από τη Δίβρη, που είδε τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, να παραδίδονται στις φλόγες. Τα πάντα, έγιναν παρανάλωμα του πυρός εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξεκίνησε  – σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις – από την καμινάδα, και επεκτάθηκε γρήγορα στην ξύλινη στέγη και στη συνέχεια σε όλο το σπίτι.

Η πυρκαγιά, στο διώροφο πέτρινο αρχοντικό στον Πέρα Μαχαλά, ξέσπασε γύρω στις 10:00 το πρωί και έγινε αντιληπτή από τους περίοικους που αμέσως ενημέρωσαν την Πυροσβεστική και κατάφεραν έγκαιρα να απομακρύνουν το ηλικιωμένο ζευγάρι από το φλεγόμενο χώρο. Τα εύφλεκτα υλικά της στέγης «βοήθησαν» τη φωτιά να προχωρήσει γρήγορα και σε συνδυασμό με τα 60 χιλιόμετρα απόστασης που έπρεπε να καλύψουν τα 5 πυροσβεστικά οχήματα από το Π.Κ Αρχαίας Ολυμπίας και την Π.Υ Πύργου για να φτάσουν στο σημείο, δεν άφησαν περιθώρια να σωθεί το σπίτι. Μέχρι εκείνη τη στιγμή που οι 10 πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες, υπό τις οδηγίες του προϊσταμένου του Π.Κ, Αναστάσιου Κοτσώνη, οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν με τα λάστιχα ποτίσματος από τις αυλές τους να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς και στα γύρω σπίτια.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο νωρίς το μεσημέρι, αφού πρώτα είχε καταστρέψει τα πάντα, καθώς το αρχοντικό – στο οποίο υπήρχαν τρία διαμερίσματα, εκ των οποίων τα δυο αποτελούσαν εξοχική κατοικία και δεν κατοικούνταν αυτό το διάστημα – που αναπαλαιώθηκε πριν λίγα χρόνια, είχε, εκτός από ξύλινη στέγη και ξύλινα πατώματα, ενώ τα εσωτερικά χωρίσματα είχαν γίνει με γυψοσανίδα. Οι άνθρωποι έμειναν ουσιαστικά «στο δρόμο», αφού δεν καταστράφηκε απλά το σπίτι τους, έχασαν όλο το βιός τους. Έμειναν στο δρόμο με τα ρούχα που φορούσαν…

Στο Π.Ι Τριποτάμων

Ο ηλικιωμένος άνδρας, βλέποντας το σπίτι του να φλέγεται και να μην μπορεί να κάνει τίποτα για να σταματήσει την καταστροφή, λύγισε και χρειάστηκε να μεταφερθεί από τους συγχωριανούς του στο Περιφερειακό Ιατρείο Τριποτάμων για την παροχή ιατρικής βοήθειας. Οι συγχωριανοί τους όμως, ήταν στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή, προσπαθώντας να βοηθήσουν όπως και όσο μπορούσαν. «Η μάχη με τις φλόγες ήταν άνιση, δεν μπορούσαμε με τα λάστιχα του ποτίσματος να κάνουμε τίποτα. Προσπαθήσαμε τουλάχιστον να μην επεκταθεί στα γύρω σπίτια», εξηγεί ο Αντιδήμαρχος Λαμπείας, Βασίλης Αρβανίτης που βρέθηκε στο σημείο. Μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» δεν έκρυψε το παράπονό  του για το γεγονός ότι, οι κάτοικοι βρίσκονται «στο έλεος του θεού», αφού αν και απομακρυσμένη από το κέντρο, με την πλειοψηφία του πληθυσμού να είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι, δεν υπάρχει η μέριμνα που θα έπρεπε. «Δεν έχουμε ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα κοντά, για να προλάβουμε μια τέτοια καταστροφή. Ευτυχώς που ήταν μέρα και οι περίοικοι αντιλήφθηκαν τη φωτιά, διαφορετικά, αν ήταν βράδυ, φοβάμαι ότι οι άνθρωποι δε θα είχαν σωθεί», εξηγεί ο ίδιος. Σημείωσε ωστόσο πως η φωτιά θα μπορούσε ίσως να περιοριστεί, αν στην περιοχή υπήρχε ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα, κάτι για το οποίο έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας από την ανάληψη των καθηκόντων του, προκειμένου καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, ένα όχημα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου να βρίσκεται μόνιμα στη Δίβρη.

Το πόρισμα της Πυροσβεστικής, που έχει αναλάβει και την προανάκριση (σ.σ στο σημείο κλήθηκε και μετέβη πραγματογνώμονας της ΔΕΔΔΗΕ που απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόκλησης της πυρκαγιάς από την ηλεκτρολογική εγκατάσταση), θα προσδιορίσει και τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς.


patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις