Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Την άμεση παραίτηση Μουζάλα ζητά ο Π. Καμμένος - Γεροβασίλη: Μετά τη σύνοδο κορυφής οι αποφάσεις

Την άμεση παραίτηση Μουζάλα ζητά ο Π. Κα...

Φωτιές άναψε η αναφορά των Σκοπίων ως Μακεδονία

13.51: Η απόφαση για το θέμα Μουζάλα θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Αυτό που προέχει είναι η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, σημείωσε χαρακτηριστικά, η κυρία Γεροβασίλη.

Όπως είπε η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση της για την ονοματοδοσία της ΠΓΔΜ, συμπληρώνοντας πως ο πρωθυπουργός κατανοεί την  ευαισθησία του Πάνου Κάμμενου για το θέμα, ενώ χαρακτήρισε «λεκτικό σφάλμα» την αναφορά του κ. Μουζάλα περί «Μακεδονίας», για το οποίο - όπως είπε - ο υπουργός ζήτησε συγνώμη.

 

13.27: Την άμεση παραίτηση για λόγους ευθιξίας του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα, ζήτησε ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας, πρωθυπουργός θα περιμένει την επιστροφή του κ. Μουζάλα από τη Σύνοδο Κορυφής και θα λάβει αποφάσεις.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση διασαφήνισε ότι η κυβέρνηση έχει τη στήριξη των ΑΝΕΛ, όχι όμως και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μετά το λεκτικό ατόπημαμ όπως το χαρακτήρισε, να αποκαλέσει Μακεδονία τα Σκόπια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, που βρίσκεται στο αεροσκάφος προς τις Βρυξέλλες, υπέβαλε την παραίτησή του, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποστροφή του λόγου του, κατά την οποία αποκάλεσε την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας "Μακεδονία". - See more at: http://left.gr/news/ypevale-tin-paraitisi-toy-o-g-moyzalas#sthash.0gcxiWhR.dpuf

13.12: Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο για το θέμα της παραίτησης Μουζάλα.

Κατά πληροφορίες η απόφαση για την παραμονή ή μη του κ. Μουζάλα στην κυβέρνηση, πιθανόν να ληφθεί μετά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης και Παρασκευής.

 

 

11.58: Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, που βρίσκεται στο αεροσκάφος προς τις Βρυξέλλες, φέρεται να υπέβαλε την παραίτησή του, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποστροφή του λόγου του, κατά την οποία αποκάλεσε την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας "Μακεδονία".

11.50: Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, για το θέμα Μουζάλα.

Ως γνωστόν ο κ. Καμμένος έχει ζητήσει την απομάκρυνση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου περί «Μακεδονίας» για το κράτος των Σκοπίων.

Προηγήθηκε κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο μέγαρο Μαξίμου και με την παρουσία κορυφαίων υπουργών και στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα.

Το βράδυ της Τρίτης ο Πάνος Καμμένος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό , μετά το ολίσθημα του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης να ονομάσει τη FYROM ως…Μακεδονία! «Αλέξη ο Μουζάλας πρέπει να παραιτηθεί. Δεν πρόκειται να δεχθώ την παραμονή του στην κυβέρνηση» φέρεται να του είπε.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου, για το θέμα που προέκυψε με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος αποκάλεσε τα Σκόπια "Μακεδoνία". Πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός βρίσκεται υπό παραίτηση.

Υπό παραίτηση ο Γιάννης Μουζάλας;

Αν και η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη, με ατζέντα το προσφυγικό εν όψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας και την αξιολόγηση του κουαρτέτου, η κυβερνητική κρίση που έχει προκύψει μετά την επιμονή του Π.Καμμένου για παραίτηση-αποπομπή του Γ.Μουζάλα, φαίνεται ότι επισκιάζει την «ημερήσια διάταξη».

Ο αναπληρωτής υπουργός αναγνώρισε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη.

Έπεσαν να φάνε τον Μουζάλα, γιατί δεν τους μοιάζει…

Λίγη ώρα μετά και αφού ήδη ο Πάνος Καμμένος είχε ζητήσει μέσω twitter την παραίτησή του, ο κ. Μουζάλας ζήτησε συγγνώμη με μια λιτή δήλωση. «Ζητώ συγγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος μου, κατά τη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ», ανέφερε.

Η "συγγνώμη" του Μουζάλα για τη "Μακεδονία" - "Είναι γκάφα", παραδέχεται, αλλά ο Καμμένος ζητάει την παραίτησή του

Ωστόσο ο κυβερνητικός εταίρος και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ζητά την παραίτηση του υπουργού, εμμένει σε αυτή τη θέση και μάλιστα την Πέμπτη καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ για να αποφασίσουν τι θα πράξουν σε περίπτωση που ο κ. Μουζάλας παραμείνει στη θέση του.

Eπιμένει ο Καμμένος στην παραίτηση Μουζάλα και καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση την ΚΟ των ΑΝΕΛ

Μιλώντας στο Mega, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε πως ο κ. Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί και πρόσθεσε ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν γκάφες και όταν γίνονται πληρώνονται.

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να πηγαίνει στη Σύνοδο και να έχουμε τέτοιες δηλώσεις που είναι επιζήμιες» είπε, προσθέτοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει μιλήσει λανθασμένα στο παρελθόν και για 150.000 πρόσφυγες που θα φτάσουν στην Ελλάδα και για ενσωμάτωσή τους στον πληθυσμό της χώρας.

Όπως αποκάλυψε, το βράδυ της Τρίτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν είχε δει το επίμαχο βίντεο, και επιφυλάχθηκε ώστε να ενημερωθεί και να υπάρξει νέα επικοινωνία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Μάλιστα τόνισε ότι όταν βγήκε η σχετική ανακοίνωση κάλυψης του κ. Μουζάλα από το Μαξίμου ο Αλ.Τσίπρας δεν είχε γνώση του θέματος.

Ο Π. Καμμένος εξήγησε πως επικοινώνησε και με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, στην οποία δήλωσε ότι δεν τον καλύτπει η ανακοίνωση αυτή και συμφώνησαν να περιμένουν την επόμενη κίνηση του κ. Μουζάλα προτού υπάρξει νέα επικοινωνία.

 

Με πληροφορίες από in.gr ,tovima.gr, newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις