Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καρναβαλική φαντασία στο Πελόπιο

Καρναβαλική φαντασία στο Πελόπιο

Όλος ο δήμος Ολυμπίας ήταν εκεί

Μπόλικη φαντασία και κέφι, αυτοσχεδιασμό και άφθονο γέλιο, είχε το χθεσινό καρναβάλι του Πελοπίου, που συγκέντρωσε  πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή της Ολυμπίας, κάνοντας ίσως την μεγάλη έκπληξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων του νομού.

Δεκάδες καρναβαλιστές, συμμετείχαν στα σατιρικά ευφάνταστα δρώμενα που διακωμωδούσαν πρόσωπα και καταστάσεις, με πολλά ωστόσο παραδοσιακά στοιχεία και την αναβίωση τοπικών εθίμων. Τον παραδοσιακό γάμο του «Γιαννάκου» καθώς και την παρέλαση αρμάτων, τα γκρουπ των καρναβαλιστών με μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας που με απίστευτο κέφι παρέσυρε όλον τον κόσμο σε ένα τρελό καρναβαλικό ρυθμό.

Ο κόσμος ξεφάντωσε και γέλασε με την ψυχή του, καταχειροκροτώντας τους εμπνευστές του καρναβαλιού στο Πελόπιο, ενώ μετά το τέλος της παρέλασης ακολούθησε το παραδοσιακό κάψιμο του καρνάβαλου και το γλέντι συνεχίστηκε σε αποκριάτικους ρυθμούς.  Βεβαίως οφείλουμε να πούμε ότι τις εντυπώσεις κέρδισαν οι… ατάκες και τα συνθήματα που ήταν γραμμένα πάνω στα άρματα και συνόδευαν τα γκρουπ, περνώντας έτσι διάφορα μηνύματα.

Συνδιοργανωτές αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Πελόπιο ήταν οι Τοπικές Κοινότητες Πελοπίου, Σμίλα, Καυκωνίας, Νεράιδας, Λιναριάς, Στρεφίου, οι 
Πολιτιστικόι Σύλλογοι Πελοπίου, Λιναριάς και Στρεφίου, το 
Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Στρεφίου, ο Α.Ο. Πελοπίου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου-Δημοτικού Πελοπίου.

εφημερίδα Πρωϊνή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις