Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Ιταλοί ανέλαβαν ρόλο "φρουρού" των ελληνοαλβανικών συνόρων για να μην περάσουν πρόσφυγες

Οι Ιταλοί ανέλαβαν ρόλο "φρουρού&qu...

Ανθρωπισμός στην πράξη

Το κλείσιμο των συνόρων από τις χώρες της βαλκανικής οδού έχει στηλιτευτεί από τους περισσότερους ευρωπαίους ηγέτες τουλάχιστον στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής. Ένας από αυτούς ήταν και ο ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος μάλιστα παρέδωσε στους ομολόγους του και ένα dvd με ντοκιμαντέρ από τους πρόσφυγες στη Λαμπεντούζα.

Τελικά όμως ο Ματέο Ρέντσι φαίνεται πως μόνο στα λόγια δείχνει την ανθρωπιά του για τους πρόσφυγες. Και αυτό γιατί βλέποντας η ιταλική κυβέρνηση τους πρόσφυγες να έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα προφανώς τον έζωσαν τα φίδια και πήρε όχι και τόσο "ανθρώπινες αποφάσεις" .

Μετά το κλείσιμο λοιπόν του βαλκανικού διαδρόμου, οι Ιταλοί φοβήθηκαν πως οι πρόσφυγες θα βρουν τρόπο να περάσουν από την Αλβανία και από εκεί στη χώρα τους. Έτσι αποφάσισαν άντρες της ιταλικής αστυνομίας να περιπολούν από κοινού με τους Αλβανούς αστυνομικούς στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Η συμφωνία αυτή επετεύχθη μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο υπουργοί Εσωτερικών Ιταλίας και Αλβανίας στη Ρώμη όπου αποφασίστηκε να παρασχεθεί ιταλική βοήθεια σε προσωπικό και μέσα για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της μεθορίου με την Ελλάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας οι κοινές περιπολίες αναμένεται να ξεκινήσουν ίσως και αυτό το Σαββατοκύριακο.

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις