Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαθητές της Ε' και Στ' τάξης του 44ου Δημοτικού στην εκπομπή του Γιάννη Παντελόπουλου στην ΕΡΤ Πάτρας

Μαθητές της Ε' και Στ' τάξης του 44ου Δη...

Την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Μαρτίου, θα μιλήσουν για τη σχολική βία

Με αφορμή την Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας (που ήταν στις 6 Μαρτίου), οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του 44ου Δημοτικού σχολείου της Πάτρας αποφάσισαν να «Βγουν στο Φως» και να «Μιλήσουν με το δικό τους τρόπο» για το πρόβλημα της σχολικής βίας που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει με έντονο τρόπο την εμφάνισή του και στα σχολεία της χώρα μας.

Στο πλαίσιο του δικτύου «Βγαίνω στο Φως και Μιλώ» του τμήματος Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και σε συνεργασία με την ΕΡΤ Πάτρας, θα πάρουμε τα μικρόφωνα και για δύο ώρες, την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 (στις 12 το μεσημέρι στην εκπομπή του Γιάννη Παντελόπουλου) και θα μιλήσουμε για τη σχολική βία, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Στην πρώτη εκπομπή θα ακουστούν τρεις ιστορίες που έγραψαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης. Μέσα από αυτές τα παιδιά θα προσπαθήσουν να αναδείξουν το πρόβλημα της σχολικής βίας από την πλευρά του Θύματος, από την πλευρά του Θύτη και από την πλευρά του Παρατηρητή.

Τι είναι αυτό που οδηγεί κάποιους μαθητές στη βία; Γιατί οι παρατηρητές δυσκολεύονται να επέμβουν; Τι είναι που κάνει κάποιον να είναι θύμα και πώς μπορεί να αντιδράσει;

Στη δεύτερη εκπομπή οι μαθητές της Στ΄ τάξης θα κάνουν ρεπορτάζ στο χώρο του Σχολείου. Θα πάρουν συνεντεύξεις από συμμαθητές τους, από εκπαιδευτικούς και την Κοινωνική Λειτουργό του Σχολείου. Έχουν γίνει μάρτυρες περιστατικών σχολικής βίας; Πώς αντέδρασαν; Τι έκαναν για να τα σταματήσουν; Τι προτείνουν στους συμμαθητές τους; Πώς πρέπει να αντιδράσουν αν βρεθούν σε δύσκολη θέση; Ποια είναι η άποψη των εκπαιδευτικών του Σχολείου για τη Σχολική Βία;

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις