Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Τένις: ΣΟΚ! Ντοπέ η Μαρία Σαράποβα

Τένις: ΣΟΚ! Ντοπέ η Μαρία Σαράποβα

Η Ρωσίδα τενίστρια το ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου

Ντοπέ η Σαράποβα! Η Ρωσίδα τενίστρια το ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου. «Δεν θέλω να τελειώσω έτσι την καριέρα μου. Ελπίζω να παίξω ξανά», τόνισε.

Μία αναπάντεχη είδηση έκρυβε η έκτακτη συνέντευξη Τύπου της Μαρία Σαραπόβα, η οποία ανακοίνωσε πως βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ!

Η διάσημη Ρωσίδα τενίστρια αποκάλυψε πως επί 10 χρόνια έπαιρνε ένα φάρμακο που της είχε συστήσει ο γιατρός της, το οποίο δεν βρισκόταν μέσα στη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες.

Ωστόσο, από την 1η Ιανουαρίου 2016, το συγκεκριμένο φάρμακο θεωρείται πλέον απαγορευμένο, κάτι που η Σαραπόβα δεν γνώριζε.

Συγκεκριμένα η Ρωσίδα βρέθηκε θετική στη χρήση της ουσίας "Meldonium" η οποία χρησιμοποιείται σε αντι-ισχαιμικά φάρμακα κυρίως στη Ρωσία, την Λετονία και τη Λιθουανία.

Το συγκεκριμένο σκεύασμα είχε την έγκριση των Ρωσικών Αρχών, αλλά πλέον θεωρείται απαγορευμένο.

Από το 2015 η WADA έχει ξεκινήσει τους ελέγχους πάνω στο συγκεκριμένο φάρμακο και έκρινε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση των επιδόσεων των αθλητών.

Για αυτό το λόγο το έβαλε στη νέα λίστα με τα απαγορευμένα σκευάσματα που εξέδωσε το 2016. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει η έκθεση του Ινστιτούτου Βιοχημείας - Κέντρο Προληπτικής Ντόπινγκ Έρευνας ντόπινγκ του Πανεπιστήμιου της Κολωνίας:

"Το αντι-ισχαιμικό φάρμακο Mildronate βοηθάει στην αύξηση της απόδοσης και της αντοχής των αθλητών, στη βελτίωση της αποκατάστασης μετά την άσκηση, την προστασία κατά του στρες, ενώ ενισχύει την ενεργοποίηση του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ)".

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τένις: Μεγάλη νίκη της Σερένα Γουίλιαμς επί της Σαράποβα για τα προημιτελικά

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports