Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Σωτήρης Παπαδόπουλος: Στον "Κόσμο της Χαράς" η προετοιμασία των στολών για το καρναβάλι δεν σταματά ποτέ! Η ιστορία της πατρινής επιχείρισης

Σωτήρης Παπαδόπουλος: Στον "Κόσμο τ...

Η πατρινή επιχείριση που αποδεικνύει ότι το καρναβάλι μπορεί να αναδείξει ταλέντα

Το εργαστήρι στολών ο «Κόσμος της Χαράς» αποτελεί χαρακτηριστικότατο παράδειγμα για το πώς το Πατρινό Καρναβάλι μπορεί να καλλιεργήσει και να αναδείξει τα ταλέντα των καρναβαλιστών. Η κυρία Χαρά, καρναβαλίστρια η ίδια, από νωρίς κατάλαβε ότι είχε ταλέντο στη δημιουργία καρναβαλικών στολών, το οποίο αξιοποίησε φτιάχνοντας στολές για να συμμετέχει με την παρέα της στο καρναβάλι.

Το 1994 μαζί με την κόρη της Μάρια, η οποία στο μεταξύ έχει σπουδάσει με παρακίνηση της κυρίας Χαράς μοντελίστ στην “ACADEMIA ITALIANA MODA DESIGN”, αποφασίζουν να κάνουν το πρώτο βήμα.

Δημιουργούν το εργαστήρι στολών «Ο κόσμος της Χαράς», το οποίο σε χρόνο ρεκόρ, κατακτά την τοπική αγορά, χάρη στη δημιουργικότητα, τη φαντασία, τα υψηλής ποιότητας υφάσματα και τη μοναδική χειροποίητη ραφή και κυρίως τον υψηλό επαγγελματισμό της κυρίας Χαράς και της κόρης της Μάριας.

Το εργαστήρι, όσο περνούν τα χρόνια επεκτείνεται και από τις αποκριάτικες στολές, εντάσσονται οι στολές χορού, οι χριστουγεννιάτικες και οι παραδοσιακές.

Η επιχείρηση συνεχίζει να επεκτείνεται με τη δημιουργία αποθηκών και λοιπών εγκαταστάσεων, με την χαρακτηριστική ποιότητα των στολών να μένει αναλλοίωτη.

Το επόμενο βήμα γίνεται πριν από τρία χρόνια, όταν στην οικογενειακή επιχείρηση  εντάσσεται και επίσημα πλέον ο γιος της κυρίας Χαράς, Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Και λέμε επίσημα, γιατί όλα αυτά τα χρόνια ο Σωτήρης ποτέ δεν έλλειψε από την οικογενειακή επιχείρηση, ιδίως στις περιόδους αιχμής, όπως το καρναβάλι.

Ανήσυχο πνεύμα και ο ίδιος, ασχολήθηκε με τα δομικά υλικά και τις μονώσεις, φέροντας στην Ελλάδα πρωτοποριακά υλικά και μεθόδους, που μέχρι το 2008, όταν δηλαδή άνοιξε την επιχείρησή του, ήταν άγνωστα στη χώρα μας.

Με εφόδια την εμπειρία του από την επιχείρησή του, ο Σωτήρης μαζί με την αδελφή του Μάρια, αποφασίζουν να κάνουν το νέο βήμα του «Κόσμου της Χαράς» και να «ανοίξουν τα φτερά τους» στην Ελλάδα.

Τα Χριστούγεννα του 2014 βγαίνει στον αέρα, το ηλεκτρονικό κατάστημα kosmosharas.gr, κάνοντας γνωστή την ποιότητα του Πατρινού Καρναβαλιού, και σε επίπεδο στολών, σε όλη τη χώρα.

"Η ανταπόκριση των καταναλωτών ήταν μια ευχάριστη έκπληξη", όπως αναφέρει ο Σωτήρης Παπαδόπουλος. "Σε όλη την Ελλάδα οι άνθρωποι έμαθαν ότι, δεν υπάρχουν μόνο οι καρναβαλικές στολές μαζικής παραγωγής, αλλά και οι χειροποίητες, που δημιουργούνται από ανθρώπους με μεράκι, φαντασία, καρναβαλική διάθεση, χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας υλικά"!

"Το συγκινητικό με το ηλεκτρονικό κατάστημα, δεν ήταν μόνο οι πωλήσεις, αλλά τα ευχαριστήρια μηνύματα και τα τηλεφωνήματα που δεχόμασταν από άγνωστους πελάτες, όταν πήραν τις στολές στα χέρια τους", μας λέει ο Σωτήρης Παπαδόπουλος, για να προσθέσει πως: «Η ανταπόκριση αυτή, μας έδωσε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη για να συνεχίσουμε και φέτος να έχουμε ακόμη περισσότερες στολές στο ηλεκτρονικό κατάστημά μας».

Βέβαια, επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, έτσι και η ανταπόκριση των καταναλωτών, μέσα και έξω από την Πάτρα, στις στολές του «Κόσμου της Χαράς», βασίζεται και στην πολύ καλή προετοιμασία, η οποία όπως μας εξηγεί ο Σωτήρης Παπαδόπουλος, ποτέ δεν σταματά!

Ο Σωτήρης Παπαδόπουλος

Ο Σωτήρης Παπαδόπουλος

Ο Σωτήρης Παπαδόπουλος

«Όλο το χρόνο επί της ουσίας δουλεύουμε τις στολές. Προσπαθούμε από νωρίς να δούμε τις τάσεις της αγοράς αλλά και τις διαθέσεις των καταναλωτών και από Σεπτέμβρη, ξεκινάμε να υλοποιούμε τις ιδέες μας. Πρώτα φτιάχνουμε τα δείγματα, τα προβάρουμε, τα φωτογραφίζουμε και εκεί κατασταλάζουμε, στις στολές που θα βγάλουμε στην καρναβαλική σεζόν», μας εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος.

Στον «Κόσμο της Χαράς» ο πελάτης μπορεί να βρει αυτή την περίοδο αποκριάτικες στολές, ανδρικές, γυναικείες και παιδικές, με τις τελευταίες να είναι και οι πλέον ευπώλητες.

Στις παιδικές στολές κυριαρχούν οι ήρωες των κινουμένων σχεδίων και των παραμυθιών, αφού αυτές ζητούν περισσότερο οι μικροί καρναβαλιστές.

«Αυτό που κάνουμε είναι να βλέπουμε από νωρίς τους ήρωες που κυριαρχούν στις παιδικές ταινίες και προσπαθούμε όσο μπορούμε οι στολές να ανταποκρίνονται σε αυτά που φορούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν βάζουμε και δικά μας στοιχεία, τα οποία κρίνουμε ότι ταιριάζουν με τις στολές» εξηγεί ο Σωτήρης Παπαδόπουλος, για να προσθέσει ότι μια πολύ σημαντική παράμετρος που λαμβάνεται υπόψη κατά τη σχεδίαση και υλοποίηση των παιδικών στολών είναι η ασφάλεια και η λειτουργικότητά τους, μιας και απευθύνονται σε παιδιά.

Στο κατάστημα, ο ενήλικος αγοραστής μπορεί να βρει μεγάλη ποικιλία σε καρναβαλικές στολές, τόσο για άνδρες, όσο και για γυναίκες, όπως και τις «παραδοσιακές» στολές του Πατρινού Καρναβαλιού, όπως της «Κολομπίνας», με σύγχρονη προσέγγιση, τόσο στα υφάσματα που χρησιμοποιούνται, όσο και στον τρόπο ραφής.

Στον «Κόσμο της Χαράς» θα βρείτε και τις σειρές "Πατρινά Πρωτότυπα" όπως φράκο, γιλέκα, καπέλα κ.α., δημιουργίες που είναι επηρεασμένες, από την πηγαία έμπνευση, τον αυτοσχεδιασμό, και τον αυθορμητισμό, του Πατρινού Καρναβαλιού, οι οποίες διατίθενται και από το ηλεκτρονικό κατάστημα, ενώ στα σχέδια του εργαστηρίου, είναι σε αυτή την κατηγορία του ηλεκτρονικού καταστήματος, να μπορεί να βρει κανείς και στολές επηρεασμένες από το Πατρινό Καρναβάλι.

Όσο για τις τιμές είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, εάν σκεφτεί κανείς ότι αναφέρονται σε πρωτότυπες, χειροποίητες και άριστης ποιότητας υφάσματα. Η μέση τιμή στις παιδικές στολές είναι 40 ευρώ και των ενηλίκων 50 – 55 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight