Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εγκαινιάζεται επίσημα σήμερα το παρεκκλήσι του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Πάτρα

Εγκαινιάζεται επίσημα σήμερα το παρεκκλή...

Από τον Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο

Τον Ιανουάριο του 2015 στο ιερό παρεκκλήσιο που κατασκευάστηκε  προς τιμήν του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στον αύλειο χώρο του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου Πατρών, ακριβώς δίπλα στις σκάλες που οδηγούν στην άνω πόλη, τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος τα θυρανοίξεια.

Η ημέρα εκείνη δεν ήταν τυχαία μιας και ο Άγιος Παΐσιος o Αγιορείτης (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, που έζησε από τις 25 Ιουλίου 1924 έως τις 12 Ιουλίου 1994 που εκοιμήθη) κατατάχθηκε ως Άγιος της Χριστιανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στις 13 Ιανουαρίου του 2015. Την όλη διαδικασία αγιοποίησης του Παισίου είχε ξεκινήσει ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος είχε τότε αναφέρει πως θα ακολουθούσαν και τα επίσημα εγκαίνια στο παρεκκλήσι, κάτι που προγραμματίζεται να γίνει το διήμερο 4 και 5 Μαρτίου 2016, με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα.

Την Παρασκευή 4/3 στις 17.30 το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός ενώ το πρωί του Σαββάτου 5 Μαρτίου πανηγυρική Θεία λειτουργία όπου και θα τελεστούν τα εγκαίνια χοροστατούντος του κ.κ. Χρυσοστόμου.

Θα ακολουθήσει καθημερινά Θεία λειτουργία όπου διαφορετικός κληρικός και δη αρχιμανδρίτης θα λειτουργεί και θα κηρύττει τον Θείο λόγο. Ο Άγιος Παίσιος υπήρξε Έλληνας μοναχός που έζησε κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα και έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του αλλά και τις προφητείες και διδάγματα του.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει και τιμά τη μνήμη του στις 12 Ιουλίου.

O Άγιος Παίσιος εκοιμήθη την Τρίτη 12 Ιουλίου 1994 και ώρα 11:00 και ενταφιάστηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει η wikipedia.

Οι φωτ. της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, είναι από την ανάρτηση που είχε κάνει το dogma.gr.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις