Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: 2ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για Δημοτικά σχολεία "Ο Γαλαξίας μας"

Δυτική Ελλάδα: 2ος Περιφερειακός Διαγωνι...

Το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Ο Δημόκριτος (460 - 370 π.Χ.) ήταν ο πρώτος που χωρίς όργανα ισχυρίσθηκε ότι ο Γαλαξίας αποτελείται από απομακρυσμένα άστρα: «Γαλαξίας εστί πολλών και μικρών και συνεχών αστέρων, συμφωτιζομένων αλλήλοις, συναυγασμός δια την πύκνωσιν» ό,τι δηλαδή λέει και η σύγχρονη Αστρονομία ως προς τη σύσταση του Γαλαξία. Ο Ήλιος (μαζί και η Γη) βρίσκονται στις παρυφές του Γαλαξία μας και έτσι αυτός, καθώς τον κοιτάμε κατά μήκος, φαίνεται να σχηματίζει μία γαλακτόχρωμη, φωτεινή λωρίδα από πάρα πολλά αστέρια, που διασχίζει τον ορατό από τη Γη ουρανό, από τη μία πλευρά του ορίζοντα μέχρι την άλλη.

Το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, στην Πάτρα, διεξάγεται ο 2ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Δυτικής Ελλάδας με θέμα «Ο Γαλαξίας μας» αποκλειστικά για μαθητές Δημοτικών, ηλικίας 8-12 ετών, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ), σε συνεργασία με τον WRO Hellas, Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να επιδείξουν τις ρομπο-κατασκευές τους για το Γαλαξία μας και την ιδιαίτερη σημασία που έχει για τον άνθρωπο, καθώς είναι το «σπίτι» του Ηλιακού Συστήματος. Η εκδήλωση του διαγωνισμού είναι ανοικτή στο κοινό.

Ο ευφάνταστος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για τη Δυτική Ελλάδα, θα φιλοξενηθεί και φέτος στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών

Τις προσπάθειες των παιδιών θα αξιολογήσουν οι κ.κ. Τσοβόλας Σπ., Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Αιτ/νίας, Μπίρμπας Θ., Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αχαΐας – Ηλείας Παπαδάκης Σπ., Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αιτ/νίας με τη συνδρομή της κ. Α. Καρατράντου, καθηγήτριας Πληροφορικής.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο από τον περσινό διαγωνισμό https://youtu.be/ai2F_ctsf7c ενώ λεπτομέρειες για τον εφετινό διαγωνισμό θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://wrohellas.gr/ο-γαλαξίας-μας/ ο οποίος αποτελεί τον προκριματικό για τον τελικό 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 19 Μαρτίου 2016 (https://youtu.be/EpNyvsWsFxU).

Ο διαγωνισμός με θέμα «Ο Γαλαξίας μας», πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σας προσκαλούμε να συμπαρασταθείτε στους μαθητές της περιφέρειας μας να χαρούν την προσπάθεια ανάδειξης του ταλέντου τους στη ρομποτική και να διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό. Επίσης, να χειροκροτήσετε από κοντά τους εκπαιδευτικούς εμπνευστές τους που συμπαρασύρουν τη σχολική κοινότητα σε συμμετοχές και επιτυχίες τοπικά και πανελλαδικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις