Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Σταμάτησε ξανά η αποκομιδή απορριμμάτων από τους δρόμους του Πύργου

Ηλεία: Σταμάτησε ξανά η αποκομιδή απορρι...

Προχωρά η νέα διαγωνιστική διαδικασία για 3500 τόνους στο ΧΥΤΑ Παλαίρου

Στο ίδιο έργο θεατές, βρίσκονται για πολλοστή φορά οι κάτοικοι του δήμου Πύργου, αφού η μικρή ανάσα που είχαν πάρει μερικές τουλάχιστον γειτονιές μέσα στην πόλη όπως και οι σχολικές μονάδες με την μερική αποκομιδή που έγινε από τις γιορτές και μετά, έλαβε τέλος και ο ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας δεν παίρνει πλέον άλλες.

Βεβαίως στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ Πύργου, ο δήμαρχος εξουσιοδοτήθηκε για την υπογραφή με τον ΧΥΤΑ Παλαίρου νέας σύμβασης για μεταφορά 3.500 τόνων σκουπιδιών μετά από την παρέμβαση Κουρουμπλή, αλλά είναι γνωστό ότι η γραφειοκρατία καλά κρατεί και μέχρι να λήξουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάδειξη του αναδόχου μεταφορέα, μπορεί να περάσουν κάποιες ακόμα μέρες. Εν τω μεταξύ η κατάσταση συνεχίζει να είναι τραγική, ειδικά στα χωριά του δήμου Πύργου και στην περιφέρεια έχουν να μαζευτούν μήνες τα σκουπίδια γιατί γίνεται καταρχήν επιλεκτική και από το κέντρο αποκομιδή και πάει λέγοντας.

Μάλιστα τις δύο τελευταίες μέρες που επικρατούσαν θυελλώδεις άνεμοι στον Πύργο, οι σακούλες των σκουπιδιών άρχισαν να… ταξιδεύουν μέσα στην πόλη! Χθες βέβαια, εργάτες της υπηρεσίας Καθαριότητας, είχαν βγει κατά συνεργεία έξω και σκούπιζαν και μάζευαν ότι μπορούσαν συγκεντρώνοντας τα απορρίμματα γύρω από τους κάδους. Σε κάποιες σχολικές μονάδες – γιατί από ορισμένες ο δήμος πήρε τους κάδους σε πιο μακρινή απόσταση- τα σκουπίδια έχουν αρχίσει να μαζεύονται απελπιστικά και καλό θα ήταν οι γείτονες των παρακείμενων σχολείων δεδομένης της κατάστασης, να μην τα αφήνουν δίπλα από την ανάσα των παιδιών. Λίγη ευαισθησία και από την πλευρά μας δεν βλάπτει.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας δήμου Πύργου Βασίλης Σεϊντής μιλώντας στην «Πρωϊνή» για το θέμα των σκουπιδιών, επιβεβαίωσε τα παραπάνω για το τι μέλλει γενέσθαι με τα σκουπίδια, τόνισε ότι από την μια προχωρά η διαδικασία με την προγραμματική σύμβαση για την μεταφορά 3.500 τόνων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Παλαίρου στη Βόνιτσα κι απ’ την άλλη η αποκομιδή για μια ακόμα φορά σταμάτησε, αφού τέλειωσαν οι ποσότητες που είχε δικαίωμα ο δήμος βάσει της σύμβασης που είχε υπογράψει για το ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας!

«Η προγραμματική σύμβαση για τους 3.500 τόνους στο ΧΥΤΑ Παλαίρου, προχωρά,  πιστεύουμε ότι θα μας δώσουν ανάσα και θα έχουμε την πόλη και το δήμο γενικότερα σε μια ευπρέπεια αν πράγματι οι ποσότητες που θα φεύγουν είναι αυτές που προσδοκάμε. Στους στόχους μας είναι να φεύγουν 100 τόνοι την ημέρα, δε το γνωρίζουμε ακόμα και δεν εξαρτάται από εμάς. Ελπίζουμε όμως να γίνει. Οι ποσότητες που στέλναμε στο ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας τελείωσαν, αυτή τη στιγμή μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης ανάδοχου μεταφοράς, δε μπορούμε να μαζέψουμε έχουμε σταματήσει αποκομιδή.

Παρακαλούμε  τον κόσμο να διαχειριστεί τα σκουπίδια του όσο μπορεί. Εμείς από την πλευρά μας, έχουμε επισπεύσει τις διαδικασίες για τον διαγωνισμό μεταφοράς και πιστεύω πως το συντομότερο δυνατόν θα ξεκινήσει και πάλι η αποκομιδή».

εφημ. Πρωινή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις