Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεγάλη συμμετοχή στην αιμοδοσία της Ενορίας του Αγ. Σπυρίδωνα στον Πύργο

Μεγάλη συμμετοχή στην αιμοδοσία της Ενορ...

Συγκεντρώθηκαν 29 μονάδες με πολύ μεγάλη συμμετοχή εθελοντών

Πολύ πιο πάνω από τα συνηθισμένα έφτασε η πρώτη αιμοδοσία της Ενορίας του Αγ. Σπυρίδωνα στον Πύργο για το 2016. Στην αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο Ενοριακό Κέντρο του Αγ. Σπυρίδωνα, με την συμβολή του Λαογραφικού Ομίλου Ηλείων Παράδοσις, του Ορειβατικού Συλλόγου Πύργου και του Τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συγκεντρώθηκαν 29 μονάδες αίματος, αριθμός που γέμισε με αισιοδοξία και χαμόγελα όλους τους εμπλεκόμενους.

Η μεγάλη συμμετοχή φάνηκε και από το κλίμα στην αίθουσα, που ήταν πολύ θετικό. Σαφώς ο αριθμός αυτών που προσήλθαν να αιμοδοτήσουν εθελοντικά ήταν αρκετά μεγαλύτερος, όμως στην καρδιά του χειμώνα και με τη γρίπη σε έξαρση, σε αρκετούς δεν επετράπη (λήψη φαρμάκων, πρόσφατες ιώσεις κλπ). Στην προσπάθεια συνέδραμε μαζί με το προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας και τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, η γιατρούς κα Ιορδάνη.

Σε δηλώσεις του ο εφημέριος της ενορίας του Αγ. Σπυρίδωνος, π. Νικόλαος Κατσιδήμας, τόνισε τα εξής: «Η λέξη εθελοντισμός είναι από το ρήμα εθέλω που σημαίνει θέλω πολύ. Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής. Και εμείς συνεχίζοντας την παράδοση αυτή της εθελοντικής αιμοδοσίας για 22 χρόνια, σήμερα έχουμε ακόμα μια εθελοντική αιμοδοσία που είναι αφιερωμένη στα παιδιά με καρκίνο. Ο καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί δείχνουμε την αγάπη μας και προσφέρουμε ζωή χέρι με χέρι, στα παιδιά τα οποία πάσχουν από καρκίνο. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για άλλη μια φορά τους εθελοντές αιμοδότες μας, που συμπορεύονται μαζί μας σε αυτή την πανανθρώπινη προσπάθεια για τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας και την προσφορά αίματος σε πάσχοντες συνανθρώπους μας. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Λαογραφικό Όμιλο Πύργου Ηλείων Παράδοσις, τον Ορειβατικό Σύλλογο Πύργου και τον Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, γιατί στρατεύτηκαν μαζί μας για τρίτη συνεχή φορά, ώστε όλοι μαζί να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Και πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι σε κάθε τομέα εθελοντικό πρέπει να πορευόμαστε όλοι μαζί. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε και όλοι μαζί επιτυγχάνουμε καλύτερα πράγματα».
Από την πλευρά της η διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα τόνισε πως «η συμμετοχή του κόσμου είναι εντυπωσιακή στην αιμοδοσία, ενώ λαμβάνουμε και δείγμα για τους δότες μυελού των οστών. Ευχαριστώ πολύ τον π. Νικόλαο Κατσιδήμα για την προσπάθεια που έχει κάνει και εύχομαι το 2016 να είναι μια δημιουργική χρονιά και γεμάτη προσφορά για τον συνάνθρωπο. Οι πρώτοι δύο μήνες αιμοδοτικά πήγαν καλά στην Ηλεία. Όμως οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες και σε εμάς και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. Σε γενικές γραμμές πάμε καλά από την δραστηριότητα των συλλόγων μας και δημιουργούνται νέοι. Το πρόβλημα είναι όμως αυτή την ώρα η έλλειψη προσωπικού στο σταθμό αιμοδοσίας που δεν επαρκεί για να καλύψουμε τις ανάγκες» ανέφερε μεταξύ άλλων.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις