Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χιλιάδες αποχαιρέτησαν τον Παντελίδη Παντελίδη – Όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος του είπε το «στερνό αντίο» - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Χιλιάδες αποχαιρέτησαν τον Παντελίδη Παν...

Θρήνος στη Νέα Ιωνία

Πάνω από 6.000 κόσμος μαζεύτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Δημοτικό Κοιμητήριο Μεταμορφώσεως, για να αποχαιρετήσει τον Παντελή Παντελίδη.

Οι θαυμαστές του χειροκρότησαν για τελευταία φορά τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη, μετά την εξόδιο ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία.

Ανάμεσα στις χιλιάδες κόσμου που συγκεντρώθηκαν και συγγενείς, φίλοι και καλλιτέχνες, με ζωγραφισμένη την οδύνη στο πρόσωπό τους, είπαν το τελευταίο αντίο στον λαϊκό τραγουδιστή.

Συντετριμμένη εμφανίστηκε η Δέσποινα Βανδή, ενώ η Νατάσσα Θεοδωρίδου προσπαθούσε να κρύψει τα δάκρυά της πίσω από μαύρα γυαλιά.

Ο πολύ καλός του φίλος Αντώνης Ρέμος μαζί με τη σύντροφό του Υβόννη Μπόσνιακ από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό της μητέρα του, Αθηνάς. Μαζί τους, ο επιχειρηματίας Κώστας Πηλαδάκης και η τραγουδίστρια σύντροφός του Ειρήνη Παπαδοπούλου. Δίπλα τους και η ηθοποιός Ντορέττα Παπαδημητρίου η οποία έμαθε στον αέρα της πρωινής εκπομπής της, τα δυσάρεστα νέα. Συντετριμμένη έφθασε για το «τελευταίο αντίο» από τη Θεσσαλονίκη και η καλή του φίλη Πάολα.

Η Δέσποινα Βανδή και ο Κώστας Μαρτάκης θα είχαν χθες πρεμιέρα στο νυχτερινό κέντρο Teatro μαζί με τον Παντελή. Δυστυχώς όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Οι δυο τους μαζί με τον Γιώργο Αρσενάκο, πήγαν να ασπαστούν τη σορό του φίλου τους. Ανάμεσα στο πλήθος και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, στον οποίο έδωσε την τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξή.

 

Ο Βασίλης Καρράς φανερά συγκλονισμένος έφτασε στην εκκλησία όπου βρίσκεται η σορός του Παντελή Παντελίδη.Για το τελευταίο αντίο στον συνάδελφό και φίλο της βρέθηκε στον Ιερό Ναό και η Ελένη Φουρέιρα μαζί με τον Ηλία Ψινάκη.

Από νωρίς έφθασε και η Αγγελική Ηλιάδη, συνοδευόμενη από τον στυλίστα Χάρη Σιανίδη, ενώ φανερά συγκινημένος απαθανατίστηκε και ο τραγουδιστής Μάκης Χριστοδουλόπουλος.

Στην εκκλησία βρέθηκε και η πρώην σύντροφός του, η Μαρία Γεωργακάκη, η κοπέλα που γι' αυτήν έγραψε ο τραγουδιστής πολλές από τις επιτυχίες του και που έχει συγκλονιστεί από την είδηση του θανάτου του. Ο Γιώργος Τσαλίκης και η σύζυγός του Δώρα, δεν μπορούν να πιστέψουν το χαμό του φίλου τους και έσπευσαν να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του τραγουδιστή.

«Το παρών» έδωσαν και ο Γιώργος Μαζωνάκης με την τραγουδίστρια Αμαρυλλίς. Στα σκαλιά της εκκλησίας απαθανατίστηκε και η Τάμτα, η οποία είχε μια ολιγόλεπτη συνομιλία με τον ιερέα του ναού.

“Δεν υπάρχουν λόγια. Τι να πω. Έφυγε ένα νέο παιδί και ήταν πολύ αμαρτία. Δεν επιτρέπεται τέτοια παιδιά να χάνονται. Δεν μπορούσε να τον βρει κανένας. Ήταν ένα χάρισμα από το Θεό, τη φύση, που σήκωσε τη νεολαία, τον κόσμο”, είπε ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος είναι φίλος εδώ και χρόνια με τους γονείς του τραγουδιστή.

“Ο Παντελής έχει αφήσει πίσω του αρκετά πράγματα. Έχει αφήσει αγάπη, το βλέπετε μόνοι σας εδώ πέρα αυτό που γίνεται. Στην Ελλάδα νομίζω είναι πρωτάκουστο, είναι σπάνιες φορές που η αγάπη όλου του ελληνικού λαού είναι τέτοια. Ο λαός είναι ενωμένος. Δεν περίμενα τέτοιο πράγμα για κανέναν. Ένωσε όλη την Ελλάδα με τα τραγούδια του, με τον αυθορμητισμό του, με την ειλικρίνεια του και την αγάπη που έδειξε σε όλους τους ανθρώπους”, είπε ο Γιώργος Δασκουλίδης, μην μπορώντας να κρύψει τη συγκίνησή του.

“Καλό Ταξίδι Παντελή”, ήταν τα λόγια του Αντύπα.

Στο λαϊκό προσκύνημα και παρών και ο Μιχάλης Ιατρόπουλος, η Άντζελα Δημητρίου και ο Γιάννης Φλωρινιώτης, ο Κωνσταντίνος Αργυρός και πολλοί άλλοι

Η σορός του, μέσα σε λευκό φέρετρο, έφτασε στην εκκλησία για να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στις 10 το πρωί, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του μουσικούς, οι οποίοι τον συνόδευαν σε όλες του τις εμφανίσεις αυτά τα πέντε χρόνια, παίζοντας το τραγούδι του «Είχα κάποτε μια αγάπη» και τον κόσμο να ξεσπάει σε χειροκροτήματα.

Στην εξόδιο ακολουθία, που ξεκίνησε στις 2 μ.μ., χοροστάτησε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ενώ την τέλεσε ο πατέρας Νεκτάριος. Στο τέλος της ακολουθίας ο πατέρας Νεκτάριος είπε ότι όλοι θα θυμούνται τον Παντελή με αγάπη και ο κόσμος ξέσπασε φωνάζοντας «αθάνατος».

Βγαίνοντας από την εκκλησία το φέρετρο του Παντελή Παντελίδη ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, το πηλίκιο και τα παράσημά του από το Πολεμικό Ναυτικό, που υπηρέτησε για δέκα χρόνια ως υπαξιωματικός και από το οποίο παραιτήθηκε το 2012 προκειμένου να αφοσιωθεί στο τραγούδι.

Η πομπή ξεκίνησε από την Ελευθερίου Βενιζέλου, που βρίσκεται η εκκλησία και διένυσε περίπου δύο χιλιόμετρα μέχρι το νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης, στη λεωφόρο Τατοΐου.

Σ’ όλη τη διαδρομή ο κόσμος πετούσε λουλούδια στη λευκή νεκροφόρα που τον οδηγούσε στην τελευταία του κατοικία, με την Λίγο μετά τις 3.30 μ.μ. η νεκροφόρα με τη σορό του Παντελή Παντελίδη έφτασε έξω από το κοιμητήριο της Μεταμορφώσεως, με τον κόσμο που ήταν εκεί συγκεντρωμένος να χειροκροτεί. Με μεγάλη δυσκολία οι άνθρωποι που μετέφεραν το φέρετρο κατάφεραν να μπουν στο νεκροταφείο, μαζί με την οικογένεια και τους φίλους του, ενώ οι πόρτες έκλεισαν πίσω για να μείνουν κοντά του σ’ αυτές τις τελευταίες στιγμές του αποχωρισμού μόνο οι οικείοι του.

 

 

Σε λαϊκό προσκύνημα η σωρός του Παντελή Παντελίδη - Σε λευκό φέρετρο η σορός του 32χρονου τραγουδιστή - Ήταν ντυμένος με τη στολή του Πολεμικού Ναυτικού-Φιλαρμονική έπαιζε την μουσική του

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις