Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι Εξωτερικοί Φρουροί των Φυλακών Αγίου Στεφάνου απαντούν στους Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους για τις ελλείψεις

Πάτρα: Οι Εξωτερικοί Φρουροί των Φυλακών...

Απάντηση στο Δ.Σ.

Στην απάντησή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων του Κλειστού καταστήματος κράτησης Πατρών, οι Εξωτερικοί Φρουροί επισημαίνουν:

"Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε ένα βομβαρδισμό δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο από το σωματείο των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας σχετικά με το θέμα της λειψανδρίας προσωπικού.

Το σοβαρό αυτό  θέμα είναι μείζονος σημασίας και η συνδικαλιστική λογική λέει ότι καλώς διεκδικείτε η λύση του.

Όμως πως διεκδικείτε μία λύση;;; ποια η συνδικαλιστική πρακτική;;; ποιες ολιγωρίες και πράξεις ευθύνης του σωματείου τους, έφεραν τους υπαλλήλους της φύλαξης σε αυτό το σημείο;;; και βεβαίως τι προτείνουν τώρα;;;;

Εμείς ως Πρωτοβάθμια Ένωση Υπαλλήλων Εξωτερικών Φρουρών στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας, οφείλουμε να καταγγείλουμε στην κοινή γνώμη  και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις  συνδικαλιστικές λογικές κοινωνικού αυτοματισμού που αναφέρει στα δημοσιεύματα της ο συνδικαλιστικός φορέας των σωφρονιστικών υπαλλήλων και συγκεκριμένα όσα αφορούν την κατάργηση της Υπηρεσίας μας και την ένταξη μας στον κλάδο φύλαξης.

Τις πρακτικές αυτές άλλωστε  τις έχει στείλει ο λαός μας εκεί που τους αξίζει, στον βούρκο της ιστορίας και  στην απαξίωση. Αυτές ακριβώς οι πρακτικές έχουν περάσει στον λαό μας την αδρανοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Εμείς όμως, στηριζόμενοι ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ στην αλήθεια, ενημερώνουμε ότι :

Η Οργάνωση του Σωφρονιστικού συστήματος στην Ελλάδα βασίζεται στις γενικές αρχές που τίθενται από το Σύνταγμα, τις διεθνείς συμβάσεις, τους νόμους και τα προεδρικά διατάγματα καθώς και τις κανονιστικές πράξεις κατ' εξουσιοδότηση τους.

Η εποπτεία της οργάνωσης και λειτουργίας του σωφρονιστικού συστήματος ασκείται σε επίπεδο Υπουργείου  από την Γενική Διεύθυνση Αντεγκληματικής και Σωφρονιστικής Πολιτικής η οποία συγκροτείται από τις ακόλουθες οργανικές μονάδες:

α. Διεύθυνση Αντεγκληματικής Πολιτικής.

β. Διεύθυνση Οργάνωσης Και Λειτουργίας Καταστημάτων Κράτησης.

Η Διεύθυνση  Οργάνωσης Και Λειτουργίας Καταστημάτων Κράτησης συγκροτείται από τις ακόλουθες οργανικές μονάδες:

α) Τμήμα Γενικών και Αγροτικών Καταστημάτων Κράτησης – Κεντρικής Αποθήκης Υλικού Φυλακών (Κ.Α.Υ.Φ.).

β) Τμήμα Καταστημάτων Κράτησης Νέων & Θεραπευτικών Καταστημάτων.

γ) Τμήμα Υπηρεσιακής Κατάστασης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Επιμελητών Ανηλίκων και Επιμελητών Κοινωνικής Αρωγής.

δ) Τμήμα Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης (ΤΕΦΚΚ).

 

Το Τμήμα Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης (ΤΕΦΚΚ) Πάτρας λοιπόν, έχει ως βασικό σκοπό και αποστολή του την καθολική Εξωτερική Φρούρηση του Καταστήματος Κράτησης, την φρούρηση όλων των νοσηλευομένων  καταδίκων και υποδίκων σε οποιοδήποτε θεραπευτήριο και την συνοδεία αυτών για ανάκριση ή παράσταση στα δικαστήρια, για ιατρική εξέταση κατά τη μετακίνηση λόγω λήψης έκτακτης άδειας ή άλλου έργου.

Εξαιτίας της Έλλειψης προσωπικού του Τμήματός  μας, εξαιρούμαστε από το 2000 έως και σήμερα, με νομοθετικές ρυθμίσεις από την συνοδεία των κρατούμενων για:

1.ανάκριση ή παράσταση στα δικαστήρια,

2. για ιατρική εξέταση,

3. κατά τη μετακίνηση λόγω λήψης έκτακτης άδειας ή άλλου έργου.

 

Την ανωτέρω υπηρεσία διεκπεραιώνει η Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα το Τμήμα Μεταγωγών – Δικαστηρίων Πάτρας.

Επιπροσθέτως πριν την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων , ελέω μνημονίων , η Εξωτερική Φρουρά  Πάτρας είχε 180 περίπου οργανικές θέσεις για να εκτελεί όλες τις υπηρεσίες της. Σήμερα το οργανόγραμμά του Καταστήματος Κράτησης αναφέρει στην  Εξωτερική Φρούρηση 104 οργανικές θέσεις  από τις οποίες  οι 98 είναι καλυμμένες. Αντίστοιχα στην εσωτερική φύλαξη αναφέρει 107 οργανικές θέσεις όπου υπηρετούν 89 άτομα.

Το οργανόγραμμα, το οποίο έχουμε στην Ένωση μας, αναφέρει λεπτομερώς  όλες τις  κατηγορίες , κλάδους και ειδικότητες του Καταστήματος όπου εργαζόμαστε.

 

Αν ΚΑΠΟΙΟΙ δεν το έχουν μπορούμε να τους το δώσουμε για να μην αναφέρουν, πιθανώς ψευδώς,  σε δημοσιεύματα ότι έχουν απομείνει με 44 άτομα!

Η  καθημερινή διάταξη της Υπηρεσίας μας ανά βάρδια και η πραγματική εικόνα του Τμήματος θα κοινοποιηθεί στο αρμόδιο Υπουργείο μας ώστε να ξεκαθαρίσουμε μία και καλή σε όλους ότι ΔΕΝ περισσεύει κανένας συνάδελφος μας.

Το μόνο στοιχείο που θα δώσουμε σε αυτούς που ενδεχομένως δεν γνωρίζουν και λένε ανακρίβειες είναι ότι:

Οι συνάδελφοί μας είναι επιφορτισμένοι, πέραν της Εξωτερικής Φρούρησης της Φυλακής , για την φρούρηση   ασθενών  κρατουμένων όμορων  περιφερειών και συγκεκριμένα των καταστημάτων κράτησης: Τρίπολης, Ναυπλίου ,Κορίνθου, Μαλανδρίνου και Άμφισσας.

Αποτέλεσμα αυτού,  το Τμήμα Εξωτερικής Φρουράς Πάτρας, να είναι το ΤΡΙΤΟ  σε όλη την Ελλάδα σε αριθμό φυλάξεων κρατουμένων που εισήχθησαν για νοσηλεία με μέσο όρο τις 2.500 χιλιάδες φυλάξεις  συναδέλφων μας ανά έτος.

Από τα παραπάνω επιγραμματικά στοιχεία που αναφέραμε αποδεικνύεται ότι το προσωπικό που υπηρετεί αυτή την στιγμή στο Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. Πατρών όχι απλώς δεν είναι πολυάριθμο αλλά χρειάζεται ενίσχυση με τουλάχιστον πενήντα (50) Εξωτερικούς Φρουρούς ώστε να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του σχετικά με τις μεταγωγές.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας:

1. Καταδικάζει τις συνδικαλιστικές πρακτικές που υποδαυλίζουν την συνοχή και την συνεργασία σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο όπως είναι οι Ελληνικές φυλακές.

2. Είναι αλληλέγγυο προς  τους  συνεργάτες σωφρονιστικούς που εξαιτίας λαθεμένων, πεπαλαιωμένων και αναχρονιστικών πρακτικών των συνδικαλιστικών τους ταγών έχουν περιέλθει στην δεινή θέση να δουλεύουν ασταμάτητα.

3.  Ζητεί την άμεση ενίσχυση προσωπικού του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας σε όλες τις ειδικότητες μέσω της διενέργειας διαγωνισμού ώστε  να καλυφθούν όλες  οι ανάγκες .

4. Προτείνει την εισαγωγή όλων των ειδικοτήτων του καταστήματος κράτησης Πάτρας στους φορείς υποδοχής σε περίπτωση εθελοντικής κινητικότητας για επανατοποθέτηση  υπαλλήλων  από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

5. Ενημερώνει όλους του πολίτες της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Αχαΐας ότι  θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υψηλό επίπεδο ασφάλειας  όπως ακριβώς κάνουμε επί δέκα έξι (16) συναπτά έτη.

6. Τέλος, προτείνει την άμεση απόσπαση στον κλάδο ΔΕ εσωτερικής φύλαξης (Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους) από άλλα Καταστήματα Κράτησης.

Σαν κοινωνία αντιμετωπίζουμε πολύπλευρη κρίση εξαιτίας των μνημονίων η οποία αφήνει αποτυπώματα και στην υπηρεσιακή μας καθημερινότητα.

Εμείς οι οι Εξωτερικοί Φρουροί του ΤΕΦΚΚ Πατρών,  αφήνουμε πίσω μας λογικές του στυλ, «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα» και συνεχίζουμε να βαδίζουμε προς το «αίεν αριστεύειν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φυλακές Αγ. Στεφάνου: Λιγότεροι οι κρατούμενοι αλλά... "εκρηκτική η κατάσταση"- Να κλείσει μια πτέρυγα ζητούν οι σωφρονιστικοί

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις