Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρόεδρος ΕΣΗΕΠΗΝ - "Η δωρεά των απινιδωτών για τις διασώσεις των προσφύγων από το Λιμενικό ήταν το ελάχιστο καθήκον μας"

Πρόεδρος ΕΣΗΕΠΗΝ - "Η δωρεά των απι...

Ακόμα τόνισε πως το μέλος της Ένωσης Στρατής Μπαλάσκας που βραβεύτηκε, ανέδειξε στην ολότητα του το προσφυγικό ζήτημα

Όπως ήδη γράφτηκε στον Τύπο και στο thebest.gr, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων – ΕΣΗΕΠΗΝ δώρισε δύο φορητούς απινιδωτές, τελευταίας τεχνολογίας, για την αντιμετώπιση καρδιολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κατά τη διάσωσή τους οι πρόσφυγες στο νησί της Λέσβου.

Η παράδοση των δύο απινιδωτών έγινε από τον πρόεδρο του ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκο Κορτέση το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο επίκαιρης ημερίδας που διοργάνωσε το ΑΠΕ - ΜΠΕ – Αθηναικό, Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο ακριτικό νησί, παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Οι δύο συσκευές που κυριολεκτικά σώζουν ζωές, προσφέρθηκαν στο Λιμενικό Σώμα και ήδη τέθηκαν σε χρήση από τα σκάφη που διενεργούν περιπολίες στο Αιγαίο πέλαγος.

Επίσης παρόντες εκτός από τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκο Κορτέση, ήταν η Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κατερίνα Μηναδάκη, ο πρόεδρος του ΤΕΑΣ – Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών Θανάσης Μπαμπανέβας και ο γενικός γραμματέας του ΤΕΑΣ, Κώστας Θεοδωρόπουλος.

Τις συσκευές όπως ήδη έγραψε το thebest.gr, παρέλαβαν ο Λιμενάρχης Λέσβου Νίκος Βάρθης και ο κυβερνήτης ενός εκ των διασωστικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, παρουσία της διασώστριας που επιχειρεί με τα σκάφη του Λιμενικού, Ζωής Λειβαδίτου.

Ο κ. Κορτέσης ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για την έκθεση του Αντώνη Παπαντωνόπουλου που διοργανώνει η ΕΣΗΕΠΗΝ, τόνισε πως αυτή η δωρεά ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η Ένωση για να τιμήσει όσους ηρωικά δίνουν τη μάχη για να σώζουν ζωές.

«Κάναμε το ελάχιστο καθήκον μας. Οι συσκευές αυτές τοποθετήθηκαν στα σκάφη του Λιμενικού σώματος προκειμένου να προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες στους ναυαγούς πρόσφυγες. Αξίζει πραγματικά τον κόπο, έστω και μία ανθρώπινη ζωή να σώζεται είναι μεγάλο πράγμα. Οι άνθρωποι στη Λέσβο δίνουν μάχη για να σώζουν ζωές, δείχνοντας το ανθρώπινο μεγαλείο της Ελλάδας και μίας ολόκληρης Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κορτέσης.

Επίσης στη διάρκεια της εκδήλωσης και ημερίδας για το προσφυγικό στην Μυτιλήνη τιμήθηκε κι ένα μέλος της δημοσιογραφικής οικογένειας της ΕΣΗΕΠΗΝ, ο Στρατής Μπαλάσκας.

Πιο συγκεκριμένα απονεμήθηκε το βραβείο "Ανδρέας Χριστοδουλίδης" στον ανταποκριτή του Αθηναικού, Μακεδονικού Πρακτορείου στη Λέσβο, Στρατή Μπαλάσκα, ο οποίος ανακηρύχθηκε ο καλύτερος συντάκτης του 2015.

Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος ο οποίος και ευχαρίστησε τον Στρατή Μπαλάσκα για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση σχετικά με το προσφυγικό πρόβλημα.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Κορτέσης σήμερα από την αίθουσα της ΕΣΗΕΠΗΝ στην Πάτρα, "ο Στρατής Μπαλάσκας ανέδειξε στην ολότητα του το προσφυγικό ζήτημα και μέσα από τις ανταποκρίσεις του στο Αθηναικό, Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων σε όλο τον κόσμο.

Η συμμετοχή και συμβολή του ήταν τεράστια και δίκαια πήρε αυτό το βραβείο γιατί κατάφερε με τη δουλειά του να παρουσιάσει ένα κυρίαρχο, μείζον ζήτημα. Είναι μία απόδειξη ότι ο δημοσιογράφοι της περιφέρειας είναι αρκετά πιο ολοκληρωμένοι και έχουν ουσιαστική ικανότητα στο δημοσιογραφικό έργο και λειτούργημα τους".

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις