Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τη «Μαύρη Βίβλο» της Υγείας παρουσίασε η ΝΔ

Τη «Μαύρη Βίβλο» της Υγείας παρουσίασε η ΝΔ

Με τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που δεν υλοποιήθηκαν

Τη «Μαύρη Βίβλο» της Υγείας, που περιέχει τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που δεν υλοποιήθηκαν ένα χρόνο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, παρουσίασε η ΝΔ.

Ο αντιπρόεδρος της γαλάζιας παράταξης και πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μαζί με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο, συντονιστή Κοινωνικών Υποθέσεων και Χρήστο Κέλα, τομεάρχη Υγείας, χρησιμοποίησαν σκληρή γλώσσα κάνοντας λόγο για «ενέργειες αμετροέπειας, προχειρότητας και κοροϊδίας».

Κατά την παρουσίαση έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στην τροπολογία που αφορά την υγειονομική περίθαλψη των ανασφάλιστων, με τους ομιλητές να διευκρινίζουν σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να τη ψηφίσουν.

«Η κυβέρνηση νομοθετεί μόνον για τους μη νομίμως ευρισκομένους στη χώρα μας μετανάστες, με το νομοσχέδιο το οποίο συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, καθώς οι ανασφάλιστοι είναι ήδη καλυμμένοι με τις υπουργικές αποφάσεις Γεωργιάδη και Βορίδη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλας.

Με τα δεδομένα αυτά στην ουσία «ανοίγει ο δρόμος για να επαναληφθούν τα περίφημα φαινόμενα της δεκαετίας του '90 στη χώρα μας, όταν τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία των Ιωαννίνων και της Λάρισας αντιμετώπιζαν χιλιάδες περιστατικά ασθενών οι οποίοι έρχονταν στην Ελλάδα μόνο για να νοσηλευθούν δωρεάν. Ανοίγει ο δρόμος για τον δωρεάν υγειονομικό... τουρισμό στη χώρα μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι… μαύρες σελίδες της Βίβλου

Συνολικά η «Μαύρη Βίβλος» αριθμεί 43 «ψεύτικες υποσχέσεις» που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Οι συντάκτες της καταλήγουν ότι με τον υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθό, συμφωνούν μόνον σε ένα σημείο: «Το πλήρες λειτουργικό black out» του ΕΣΥ.

Έτσι, στις μαύρες σελίδες της «Βίβλου» αναφέρεται μεταξύ άλλων η υποστελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας – παρά τις σχετικές εξαγγελίες για άμεση κάλυψη των αναγκών – η υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η αδυναμία πάταξης της διαφθοράς, η μη αξιοποίηση των γενόσημων φαρμάκων αλλά και η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων παρά τις αρχικές δεσμεύσεις για αύξηση των δημοσίων δαπανών στον χώρο της Υγείας.

Σημειώνεται ότι στη παρουσίαση συμμετείχε και ο επιστημονικός υπεύθυνος του τομέα Υγείας της Ν.Δ και πρώην εκπρόσωπος της χώρας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), Παύλος Θεοδωράκης.

 

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις