Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Κατερίνα Γαλιατσάτου: Η Πατρινή που διαπρέπει στον χώρο της μόδας και έφτασε μέχρι το Μιλάνο μιλάει στο thebest

Κατερίνα Γαλιατσάτου: Η Πατρινή που διαπ...

"Μου αρέσει να επιστρέφω πάντα στη βάση μου"

Η Κατερίνα Γαλιατσάτου γεννήθηκε πρι από 23 περίπου χρόνια στην Πάτρα από μητέρα γιατρό και πατέρα επιχειρηματία. Τι κι αν σπούδασε κλασική Φιλολογία, το άστρο της στον χώρο της μόδας έλαμψε, κατά την διάρκεια των σπουδών της, μετά από προτροπή του Μιχάλη Ασλάνη.

Η πρώτη της δουλειά ήταν διαφήμιση για μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και αμέσως επόμενη ήταν μια επίδειξη μόδας για μια wedding designer. Για τις ανάγκες της δουλειάς της έχει ταξιδέψει αρκετά ενώ σε λίγο καιρό να εγκατασταθεί στο Μιλάνο.

Λίγο πριν το σημαντικό ταξίδι στην μητρόπολη της μόδας μίλησε στο thebest.gr για την μέχρι τώρα διαδρομή της, τα μελλοντικά της σχέδια και πολλά ακόμα.

Tης Κωνσταντίνας Τσίχλα

 

Γεννήθηκες και μεγάλωσες στην Πάτρα. Ποιες είναι οι αναμνήσεις που έχεις από την γενέτειρα σου;

Αναμνήσεις πολύ γλυκές και όμορφες με την οικογένεια μου και φιλικά πρόσωπα. Έντονες Σχολικές αναμνήσεις.. Μπαλέτο, μαθήματα πιάνο,  χορός και ενόργανη γυμναστική είναι αυτά που συνθέτουν τα παιδικά μου χρόνια ..

Ασχολήθηκες με τον αθλητισμό και το βόλεϊ.   Τι «κληρονόμησες» από αυτή σου την δραστηριότητα;

Στην εφηβεία ασχολήθηκα με το βόλευ, έπαιζα σε ομάδα της Πάτρας (ΕΑΠ) και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια του Πανεπιστημίου συνέχισα στην ομάδα εκεί. Συχνά επίσης κανονίζουμε και τώρα με φίλους και παίζουμε στον ελεύθερο χρόνο μας. Ο αθλητισμός δεν έχει αποτελέσματα μόνο ως προς τη σωματική διάπλαση αλλά και ως προς την γενικότερη συμπεριφορά και το χαρακτήρα ενός ανθρώπου –  καλλιεργεί αξίες : ομαδικό πνεύμα, άμιλλα, συνεργασία, πειθαρχία, στόχους. Προσωπικά ο αθλητισμός με βοήθησε και ως προς τις δυο πλευρές του.

Πότε άρχισες να αντιλαμβάνεσαι ότι διαθέτεις μια όμορφη και ξεχωριστή εικόνα;

Η ενασχόληση μου με το χώρο της μόδας ξεκίνησε επειδή γενικότερα λατρεύω τις φωτογραφίσεις και ιδιαίτερα την πασαρέλα και όχι τόσο επειδή αντιλήφθην ότι διαθέτω μια ιδιαίτερη εξωτερική εμφάνιση.. Πάντα με εξίταρε επίσης το backstage και η όλη τρελή προετοιμασία για μια επίδειξη μόδας, οπότε ήθελα να το ζήσω.. Το αίσθημα δε όταν είσαι πάνω στην πασαρέλα με όλους τους προβολείς πάνω σου και τους φωτογράφους να μη χάνουν ούτε ένα δευτερόλεπτο από την κίνηση σου  απλώς δεν περιγράφεται..

Σε ποια ηλικία αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο της μόδας;

Παράλληλα με τις σπουδές μου και αφού μου έγινε η πρόταση και η έντονη προτροπή  από τον αείμνηστο Μιχάλη Ασλάνη, αποφάσισα να ξεκινήσω..

Ποια ήταν η πρώτη ευκαιρία που σου δόθηκε;

Η πρώτη μου δουλειά ήταν διαφήμιση για μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και αμέσως επόμενη επίδειξη μόδας για μια wedding designer.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θεωρείς ότι έχεις καταφέρει μέχρι σήμερα στην δουλειά σου;

Το πιο σημαντικό πράγμα.. μμ.. έχω κάνει αρκετές καλές δουλείες και πάντα προσπαθώ για το καλύτερο, το σημαντικό είναι να έχεις στόχους, και να προσπαθείς να τους υλοποιήσεις πάντα κρατώντας τις προσήκουσες  ισορροπίες και λειτουργώντας με βάση τις ηθικές αρχές ως άνθρωπος...

Τι είναι αυτό που σε έκανε να ξεχωρίσεις; Κατά την γνώμη σου;

Ο χαρακτήρας και η ιδιοσυγκρασία μου πιστεύω είναι αυτό που μένει και με καθιστά ξεχωριστή αν θες.  Ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους γύρω σου αλλά και τα διάφορα γεγονότα σε καθορίζουν και δημιουργούν το προφίλ σου. Η εμφάνιση είναι τελείως υποκειμενική κατά τη γνώμη μου..

Σε έχουν χαρακτηρίσει ως «κορίτσι-χαμαιλέων» . Πώς τα καταφέρνεις να «αλλάζεις πρόσωπα»;

Ο χώρος αυτός είναι τόσο πολυδιάστατος και πολυπρισματικός που αν έχεις μέσα σου την φυσική προδιάθεση να εξελίσσεσαι και να προσαρμόζεις πάνω σου το κάθε καινούργιο και διαφορετικό αναδεικνύοντάς το και ουκ ολίγες φορές απογειώνοντάς το,τότε αυτό μπορεί να αποβεί εκρηκτικά δημιουργικό! Προσωπικά μου αρέσει να παίρνω διάφορους ρόλους ιδιαίτερα σε διαφημιστικές καμπάνιες αλλά και να «παίζω» με διάφορα κόνσεπτ φωτογραφίσεων.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρό σου;

Το μεγαλύτερο μου όνειρο δεν είναι άλλο από το να βρω τα κλειδιά εκείνα που θα με οδηγήσουν ακόμα πιο κοντά στην προσωπική και επαγγελματική μου επιτυχία.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες ή που αντιμετωπίζεις ακόμα;

Δυσκολίες υπάρχουν παντού σε όλους τους τομείς, το θέμα είναι να μαθαίνεις να τις αντιμετωπίζεις και να γίνεσαι πιο δυνατός μέσα από αυτές. Άλλωστε "τα αγαθά κόπεις κτώνται", είμαι κατεξοχήν αριστοτελική στις απόψεις μου.

Έχεις αισθανθεί ότι επάγγελμα του μοντέλου είναι «παρεξηγημένο»;

Σε όλους τους χώρους εργασιακούς και μη μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε και να σου προταθεί το οτιδήποτε, κίνδυνοι ελλοχεύουν παντού ακόμα και στην καθημερινότητα μας , το θέμα είναι η στάση που κρατάς εσύ απέναντι στις οποιαδήποτε προτάσεις έρχεσαι αντιμέτωπος αλλά και  το ήθος που επιδεικνύεις μέσα από αυτές . Ο καλλιτεχνικός χώρος είναι τρελά όμορφος, λαμπερός και δημιουργικός  κατά τη γνώμη μου. Προσωπικά, είναι κάτι που με αναζωογονεί απίστευτα γιατί κάθε φορά αναλαμβάνεις να διεκπεραιώσεις και κάτι καινούργιο κκ διαφορετικό, είτε σε φωτογράφιση/πασαρέλα.

Πασαρέλα ή φωτογραφίσεις;

Και τα δύο μου αρέσουν εξίσου, η πασαρέλα όμως είναι κάτι μοναδικό!

Μάθαμε ότι σύντομα θα μετακομίσεις στο Μιλάνο. Σε τρομάζουν οι αλλαγές;

Ναι θα βρεθώ ένα διάστημα στο Μιλάνο. Δεν με τρομάζουν καθόλου, μου αρέσουν οι αλλαγές, εξάλλου είναι αυτές που σου δίνουν την ευκαιρία να παίξεις πολλές φορές  με τα όρια σου και να πας ένα βήμα μπροστά, σου δίνουν με λίγα λόγια να ευκαιρία να εξελιχθείς

Τι υπάρχει στα άμεσα σχέδια σου;

Στα άμεσα σχέδια μου υπάρχουν διάφορα projects και στόχοι  αλλά θα ήθελα να μιλήσω σε ένα μεταγενέστερο στάδιο..

Για τις ανάγκες της δουλειάς σου έχεις βρεθεί και εκτός Ελλάδας. Θα αποφάσιζες να μείνεις μόνιμα στο εξωτερικό;

Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει να ταξιδεύω αλλά και να περνάω διαστήματα στο εξωτερικό. Για μόνιμα δεν νομίζω, μου αρέσει να επιστρέφω πάντα στην βάση μου, βέβαια επειδή ζούμε σε τόσο ευμετάβλητους καιρούς ποτέ δεν ξέρεις πως θα στα φέρει η ζωή.

Πώς σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

Τον ελεύθερο μου χρόνο διαβάζω λογοτεχνικά βιβλία, παίζω βόλευ με φίλους, πηγαίνω θέατρο, σινεμά, εκδρομές.

Σπούδασες κλασική Φιλολογία. Ποιο άλλο επάγγελμα θα μπορούσες να ακολουθήσεις, εκτός από αυτό του μοντέλου;

Μου φαίνεται περίεργη η λέξη επάγγελμα για το μοντελιγκ, γιατί προσωπικά το κάνω επειδή με ευχαριστεί αφάνταστα και με γεμίζει. Φυσικά και έχει ημερομηνία λήξης .. στη συνέχεια θα ήθελα να εργαστώ και να μετεξελίξω αυτό που έχω ήδη τελειώσει.

Θα βρεθείς σύντομα στην Πάτρα;

Ναι την Πάτρα την επισκέπτομαι συχνά άλλωστε είναι και η οικογένεια μου εκεί, όποτε βρίσκω χρόνο είναι από τα πρώτα πράγματα που σκέπτομαι.

Τι να σου ευχηθούμε για το άμεσο μέλλον;

Υγεία και προσωπική ευτυχία είναι από τα πρώτα, όλα τα υπόλοιπα έρχονται. Το ίδιο εύχομαι και σε εσάς!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight