Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: H απάντηση του Δήμου για την εγκατάλειψη σε Παλαιά Σφαγεία και Εργοστάσιο Τέχνης -" Το πρόγραμμα αξιοποίησης συνεχίζεται κανονικά"

Πάτρα: H απάντηση του Δήμου για την εγκα...

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής

Στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής με αφορμή ρεπορτάζ σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, στα οποία έγινε αναφορά για λεηλασία και εγκατάλειψη στους χώρους των Παλαιών Σφαγείων και του Εργοστασίου Τέχνης τονίζεται:

"Επειδή στα ρεπορτάζ δεν αναφέρεται συγκεκριμένα η περίοδος καταστροφής με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ψευδείς και αρνητικές εντυπώσεις και για την σημερινή Δημοτική Αρχή διευκρινίζουμε τα εξής:

Το Εργοστάσιο Τέχνης «έργο» της Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006, στη διάρκεια της οποίας σπαταλήθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την διοργάνωσή της, παραδόθηκε κυριολεκτικά στην καταστροφή και την εγκατάλειψη από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.

Αυτή η πραγματικότητα έχει καταγραφεί σε δεκάδες ρεπορτάζ μέσων ενημέρωσης και έχει αναδειχθεί από την από την αρχή της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας να θυμίσουμε ότι υλοποιούμε την δέσμευσή μας να αποκατασταθεί και να λειτουργήσει το Εργοστάσιο Τέχνης.

Έχει γίνει ήδη η προετοιμασία για την αποκατάσταση. Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, έχει ήδη εγγραφεί ποσόν 200.000 ευρώ για τις απαραίτητες εργασίες.

Τα Παλαιά Σφαγεία αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα εκμετάλλευσης της δημοτικής περιουσίας από τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ο ενοικιαστής όχι μόνο δεν πλήρωσε τα ενοίκια, αλλά όταν του έγινε η έξωση, προχώρησε σε εκδικητική καταστροφή των εγκαταστάσεων και τεράστιες ζημιές στο κτίριο, ενώ η συστηματική λεηλασία και καταστροφή των χώρων είναι ανυπολόγιστη.

Αυτή την κατάσταση παραλάβαμε και στο διάστημα της θητείας μας αξιοποιώντας τις υπηρεσίες αλλά και την εθελοντική προσφορά δημοτών, αποκαταστήσαμε σε μεγάλο βαθμό τον εξωτερικό χώρο, στον οποίο πραγματοποιήθηκαν αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ταυτόχρονα υπογράψαμε, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προγραμματική σύμβαση με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Αχαΐας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια να το εντάξουμε σε διακρατικό πρόγραμμα, με στόχο την αποκατάσταση, την λειτουργία και την αξιοποίηση του χώρου".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις