Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Παυσανίας Γουρζέλας στο thebest.gr: "Η πυγμαχία σε μαθαίνει να μην εγκαταλείπεις"

Παυσανίας Γουρζέλας στο thebest.gr: &quo...
Λαλιώτη Αμαλία

Ο πρωταθλητής της Παναχαϊκής μιλά για το άθλημά του

Ο Παυσανίας Γουρζέλας, αν και ξεκίνησε μεγάλος την πυγμαχία στα 17 του χρόνια, κατάφερε να αγωνισθεί δύο φορές στον τελικό των +91 κιλών στην Α' κατηγορία, όπου το 2013 κατέκτησε την δεύτερη θέση, ενώ πριν λίγο καιρό αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας, κερδίζοντας τον συναθλητή του στην Παναχαϊκή Γιώργο Γεωργόπουλου.

Ο πρωταθλητής της Παναχαϊκής και του Νίκου Πλέα μιλά στο thebest.gr για την εμπειρία του να παίζει τελικό με συναθλητή του, καθώς και για το δυναμικό του άθλημα.

 

 

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την πυγμαχία;

Παλιά πήγαινα βόλεϊ, αλλά δεν μου άρεσε. Έτσι όταν ένας φίλος μου ήρθε πυγμαχία, ήρθα και εγώ και συνέχισα μέχρι σήμερα. Η πυγμαχία είναι ένα δυναμικό άθλημα που σε μαθαίνει να μην εγκαταλείπεις μέχρι να ακούσεις το καμπανάκι και γενικά σε βοηθά να έχεις υπομονή και να δουλεύεις.

Η κατηγορία σου είναι από τις πιο δυναμικές, τι μπορεί να σε αγχώσει σε ένα παιχνίδι;

Πλέον τίποτα, στην αρχή μπορεί να αγχωνόμουν, αλλά όταν ξεκινά ο αγώνας και πέσουν οι πρώτες μπουνιές τα ξεχνάς όλα. Αν είσαι προπονημένος καλά δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Είναι δύσκολη η κατηγορία σου;

Η κάθε κατηγορία έχει τη δυσκολία της, αλλά στη δική μου είναι άλλη η επικινδυνότητα, σίγουρα είναι πιο θεαματικός ο αγώνας, αλλά και πιο επικίνδυνος. Ωστόσο θα το ξαναπώ αν είσαι καλά προπονημένος, δεν φοβάσαι τίποτα. Άλλωστε στη δική μου κατηγορία είναι και πιο συχνά τα νοκ άουτ γιατί είναι πιο δυνατά τα χτυπήματα.

 

Στο τελευταίο σου αγώνα στην Πάτρα, στο Γκαλά της Παναχαϊκής είχες ένα νοκ άουτ. Αυτό σε επηρέασε στο πανελλήνιο;

Ήταν μια ατυχία της στιγμής, αλλά μαθαίνεις να συνεχίζεις. Θα μπορούσα να μην το είχα πάθει, αλλά από την στιγμή που έγινε το αποδέχθηκα και συνέχισα.

Και η αλήθεια είναι ότι σου βγήκε σε καλό, αφού πήρες το πρωτάθλημα. Έτσι δεν είναι;

Σωστά, αλλά δεν το ευχαριστιέσαι, όταν παίζεις με συμπαίκτη σου και αυτό είναι το μόνο άσχημο που μπορώ να θυμηθώ από τον τελικό, γιατί κατά τα άλλα τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα.

Θεωρείς επικίνδυνο το γεγονός ότι παίζεις χωρίς κάσκα;

Όταν έχεις δουλέψει σωστά είσαι μία ταχύτητα πάνω από τον αντίπαλο, είναι ένα μείον η κάσκα, όπως και ο χρόνος σε κάθε γύρο που έχει αυξηθεί, αλλά μαθαίνεις να προσαρμόζεσαι σε αυτές τις δυσκολίες. Νομίζω όμως ότι είναι πιο θεαματικό.

Η σχέση με τον προπονητή σου, τον Νίκο Πλέα;

Είμαστε δεμένοι και όπως είναι λογικό τον μόνο που ακούω είναι ο προπονητής μου. Τώρα το δύσκολο είναι, αν θα καταφέρεις να σου βγουν αυτά που σου λέει.

Νιώθεις να είσαι πρότυπο για τους υπόλοιπους;

Δεν το γνωρίζω αυτό, δεν νιώθω όμως σαν πρότυπο. Εγώ πάντως από τους πιο παλιούς όταν ξεκίνησα, ξεχώρισα τον Αγγελο Μπέη, είναι πάντα δίπλα μας και μας βοηθά συνεχώς

Ποια θεωρείς καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου;

Σίγουρα το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας, όταν γίνεσαι πρωταθλητής είναι διαφορετικό. Νιώθεις ότι η προπόνησή, η κούραση, η υπομονή και οι θυσίες σου γενικότερα δεν πήγαν χαμένα.

Χειρότερη;

Όταν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων πριν μερικά χρόνια, είχα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν είχα καταφέρει να προπονηθώ όπως θα έπρεπε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορέσω να προετοιμαστώ καλά και στο δεύτερο αγώνα έχασα.

Στην Πάτρα ειδικά η πυγμαχία έχει ιδιαίτερη δημοσιότητα. Σε αναγνωρίζουν άγνωστοι στο δρόμο;

Ναι και είναι ωραίο να σε αναγνωρίζουν σαν πρωταθλητή Ελλάδας, αλλά δεν θέλω να είμαι αλαζονικός σε κάτι, απλά νιώθω ωραία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports