Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών ενημερώθηκαν για την κομποστοποίηση – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πα...

Η ενημέρωση έγινε από την Λητώ Ασπασία Ροδίτη

Την Τρίτη 19-1-2016 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ενημέρωση για τη διαδικασία της κομποστοποίησης και τα οφέλη της, κατόπιν πρωτοβουλίας της Διευθύντριας του σχολείου.

Η υπεύθυνη Λητώ Ασπασία Ροδίτη (με προϊστάμενο του τμήματος τον κ. Κωνσταντακόπουλο Κωνσταντίνο), αφού έκανε τη σχετική ενημέρωση, τοποθέτησε στον κήπο του προαυλίου τον ειδικό κάδο κομποστοποίησης και παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας του γεμίζοντάς τον με φλούδες φρούτων και λαχανικών τα οποία είχαν φέρει οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία με τη βοήθεια βακτηρίων ή άλλων μικροοργανισμών. Αυτή η ουσία λέγεται κομπόστ ή χούμους ή εδαφοβελτιωτικό.

Η διαδικασία αυτή υπάρχει και από μόνη της στη φύση και σε κάθε φυσικό οικοσύστημα, καθώς τα φυτικά υπολείμματα πέφτουν στο έδαφος και εκεί αρχίζει η διαδικασία της αποσύνθεσης.

Η κομποστοποίηση είναι η πιο απλή και οικονομική λύση για τη μείωση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση των οργανικών κλασμάτων τους.

Οι μαθητές αποδέχτηκαν την υλοποίηση της κομποστοποίησης με το μήνυμα: «ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ»!

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις