Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα:Tο σπίτι του Παλαμά θέλει έπιπλα εποχής και βιβλία

Πάτρα:Tο σπίτι του Παλαμά θέλει έπιπλα ε...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Προχωρούν οι εργασίες

Οι εργασίες επισκευής και ανακαίνισης του σπιτιού στο οποίο γεννήθηκε ο ποιητής Κωστής Παλαμάς, στην Πάτρα, προχωρούν. Στο εξωτερικό τμήμα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες αυτή την περίοδο προχωρούν στο εσωτερικό. Μάλιστα τον Φεβρουάριο στην Πάτρα θα έρθει για να δει την εξέλιξη του έργου ο Θανάσης Στεφανόπουλος, ο οποίος αγόρσα το σπίτι ώστε να λειτουργήσει ως Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Αυτή την περίοδο είναι απαραίτητη η εξασφάλιση επίπλων εποχής, όπως επισημαίνει στο thebest.gr o ζωγράφος Γιάννης Λιβαθινός που συνδράμει ενεργά στη διαδικασία μετατροπής του σπιτιού σε μουσείο και στέγη πολιτισμού. Ο κ. Λιβαθινός απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση και όπως επισημαίνει ήδη έχουν προσφερθεί ένα πιάνο του 1883 και δύο πολυθρόνες που υπήρχαν στο παρελθόν στο σπίτι του ποιητή και οοι οποίες επιστράφηκαν.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καθώς εκπληρώθηκε η μεγάλη επιθυμία των συμπολιτών μας να διασωθεί το σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο μεγάλος εθνικός μας ποιητής και ποιητής του Ολυμπιακού ύμνου Κωστής Παλαμάς, να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που συνέβαλαν πριν 3 χρόνια στην προσπάθεια επισκευής της στέγης του σπιτιού.

Συμπολίτης Ευπατρίδης αγόρασε και επισκευάζει το κτίριο ώστε να δοθεί στην πόλη ως Μουσείο Πολιτισμού και Στέγη Γραμμάτων (Κωστής Παλαμάς).

Κάνουμε γνωστό ότι επειδή το Μουσείο θα πρέπει να εξοπλιστεί με έπιπλα, αντικείμενα εποχής (κάποια βρέθηκαν στην αποθήκη του κτιρίου και φυλάσσονται), γνωρίζουμε ότι πολλοί συμπολίτες έχουν στην κατοχή τους πράγματα ακόμα και από το ίδιο το σπίτι. Για τον λόγο αυτό καλούμε όποιον θέλει να διαθέσει – προσφέρει κάποια αντικείμενα σε αυτή την ιστορική προσπάθεια για την πόλη, να τα παραδώσει στον υπεύθυνο αρμόδιο και θα λάβει απόδειξη, καθώς και εγγραφή στο βιβλίο του Μουσείου για την χειρονομία του αυτή.

Για δε το ισόγειο της Στέγης Γραμμάτων καλούμε τους συμπολίτες που θέλουν να προσφέρουν μέρος της βιβλιοθήκης τους να εξοπλίσουμε και αυτό το χώρο, προσιτή στην επισκεψιμότητα και μορφωτική εκπαίδευση των μαθητών (η πόλη δεν ξεχνά αυτούς που την αγαπούν).

Για την επικοινωνία σας υπεύθυνος:

Γιάννης Λιβαθινός

Καραϊσκάκη 227

Τηλ. 694 2971841

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight