Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία - Αμαλιάδα: Προχωρά η Μονάδα Μηχανικής Ανακύκλωσης

Ηλεία - Αμαλιάδα: Προχωρά η Μονάδα Μηχαν...

Eπόμενο βήμα, η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών

Σε «αγώνα δρόμου» έχει επιδοθεί από χθες η Επιτροπή διαγωνισμού του έργου «Κινητή Μονάδα Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Νομού Ηλείας», καθώς έγινε η αποσφράγιση των προσφορών, οι οποίες είναι τρεις στον αριθμό, και πλέον ξεκινά η αξιολόγηση όλων των χαρακτηριστικών για να έρθει το επόμενο βήμα που είναι η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών, με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις να υπολογίζουν ότι η όλη διαδικασία μέχρις ότου ξεκινήσει η εγκατάσταση της μονάδας θα έχει διάρκεια περί τους δύο μήνες.

Η Επιτροπή του διαγωνισμού, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των προσφορών, συνεδρίασε χθες το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, παρουσία του Δημάρχου Ήλιδας και προέδρου του ΦΟΔΣΑ κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, των Δημάρχων Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ και Αρχαίας Ολυμπίας κ. Θύμιου Κοτζιά, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου κ. Δημήτρη Μεσσαλά και του αντιδημάρχου κ. Ανδρέα Σκαρτσιάρη, του αντιδημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Φωτόπουλου και του προέδρου της Εταιρείας Ακινήτων κ. Ηλία Ευσταθόπουλου.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης έγινε το άνοιγμα των προσφορών που υποβλήθηκαν στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό και όπως προέκυψε, φάκελο έχουν υποβάλλει τρεις εταιρείες, ενώ όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Χρήστος Παπαγεωργίου, τελικά δεν έλαβαν μέρος η εταιρεία που είχε υποβάλει προδικαστική ένσταση, ούτε μία ακόμη εταιρεία που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Οι εταιρείες

Οι εταιρείες, μεταξύ των οποίων θα αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου είναι:

-‘ΗΛΕΚΤΩΡ Ανώνυμη Εταιρεία Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Εφαρμογών’, που εκπροσωπείται από την Σοφία Γεωργαλά

-‘Μ.Τ. ΑΝΩΝ. ΤΕΧΝ. ΕΜΠΟΡ. ΤΟΥΡΙΣΤ. ΛΑΤΟΜ. ΒΙΟΜΗΧ. ΚΤΗΜ. ΕΤΑΙΡΕΙΑ’, που εκπροσωπείται από τον Κωνσταντίνο Τσιούνη

-‘ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Ανώνυμη Τεχνική Εμπορική Κτηματική Εταιρεία’ , που εκπροσωπείται από την Άννα Αβούρη.

Οι εταιρείες αναγράφονται με τη σειρά που υπέβαλλαν τις προσφορές τους και να σημειωθεί ότι και οι τρεις υπέβαλλαν τις προσφορές τους την Τρίτη 12 Ιανουαρίου μεταξύ 5 και 6 το απόγευμα, δηλαδή λίγο πριν την λήξη της προθεσμίας του διαγωνισμού.

Επί της ουσίας χθες ξεκίνησαν να ανοίγονται και να εξετάζονται οι φάκελοι των εταιρειών που αφορούν στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, προκειμένου να συνταχθεί το πρακτικό που αφορά στο τεχνικό κομμάτι. Από την πλευρά της Επιτροπής εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός μίας εβδομάδας, θα δοθεί προθεσμία πέντε ημερών για την υποβολή τυχόν ένστασης και αμέσως μετά θα ανοιχθούν οι οικονομικές προσφορές.

Να σημειωθεί ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.809.792,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%.

Τα στοιχεία αξιολόγησης

Σήμερα το πρωί θα ξεκινήσει η τακτική συνεδρίαση βαθμολόγησης των φακέλων και τα στοιχεία που θα εξετάσει η Επιτροπή είναι:

-Πληρότητα και αρτιότητα του τεχνικού φακέλου προσφοράς (Με συντελεστή βαρύτητας 5).

-Αξιολόγηση προσφερόμενου εξοπλισμού  (Με συντελεστή βαρύτητας 15).

-Κανονισμός λειτουργίας ΜΟΜΑΚ  (Με συντελεστή βαρύτητας 10)

-Οργανόγραμμα- στελέχωση ομάδας έργου (Με συντελεστή βαρύτητας 10)

-Επάρκεια και καταλληλότητα επιπλέον εξοπλισμού  (Με συντελεστή βαρύτητας 10)

-Επάρκεια και καταλληλότητα εγκαταστάσεων κομποστοποίησης  (Με συντελεστή βαρύτητας 10)

-Οργάνωση λειτουργίας μονάδας επεξεργασίας στραγγιδίων (Με συντελεστή βαρύτητας 10)

-Σχεδιασμός λειτουργίας ΧΥΤΥ- Σχέδιο πλήρωσης κυττάρου (Με συντελεστή βαρύτητας 10)

-Πληρότητα προγράμματος περιβαλλοντικής παρακολούθησης και επιστημονικής τεκμηρίωσης περιβαλλοντικής προστασίας του χώρου (Με συντελεστή βαρύτητας 20).

Σε δύο μήνες

Ο κ. Παπαγεωργίου ότι η όλη διαδικασία, εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις, θα έχει ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών, με τον κ. Χριστοδουλόπουλο να εύχεται να κυλήσουν όλα ομαλά και η διαδικασία να διαρκέσει λιγότερο.

Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και Δήμαρχος Ήλιδας ευχαρίστησε την επιτροπή του διαγωνισμού και παρακάλεσε για επίσπευση των διαδικασιών για να υπάρξει άμεσα ανάδοχος, προκειμένου να αποσταλεί ο φάκελος για προσυμβατικό έλεγχο και να υπογραφεί εν συνεχεία η σύμβαση.

Παράλληλα ο κ. Χριστοδουλόπουλος ευχαρίστησε τα μέλη του ΦΟΔΣΑ τα οποία από τον Απρίλιο του 2014 είχαν συμφωνήσει σε αυτή τα λύση. «Εάν δεν είχαμε τις καθυστερήσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τις πηγές χρηματοδότησης, θα είχαμε τελειώσει πολύ πιο γρήγορα. Αυτή τη στιγμή έχουμε περάσει στη διαγωνιστική διαδικασία, έχουμε τρεις προσφορές, οι όποιες ενστάσεις εάν υπάρξουν θα είναι μεταξύ τους, και ελπίζω να μην φτάσουμε σε ασφαλιστικές ή δικαστικές αγωγές, έτσι ώστε να προχωρήσουμε γρήγορα και να κάνουμε μία συνολική διαχείριση των απορριμμάτων για όλο το νομό και φυσικά μετά να πάμε στην οριστική λύση που είναι το εργοστάσιο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Αισιοδοξία

Από την πλευρά του ο κ. Σκαρτσιάρης έθεσε ερωτήματα στην επιτροπή, αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας, ενώ ο κ. Μεσσαλάς ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και επεσήμανε ότι αυτό που θέλουν όλοι είναι να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η εφαρμογή της λύσης που θα είναι σωτήρια για το νομό.

Ο κ. Κοτζιάς πέρα από τις ευχαριστίες ευχήθηκε με τη σειρά του να προχωρήσει η ενδιάμεση λύση, γιατί όπως είπε είναι σημαντικό και σωτήριο για το νομό.

Ευχαριστίες στην Επιτροπή και από τον κ. Μοράντ, ο οποίος είπε ότι το 2016 ξεκίνησε αισιόδοξα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή τη φορά όλα θα πάνε καλά και θα λυθεί το πρόβλημα.

Ο κ. Ευσταθόπουλος ευχήθηκε να ήρθε η ώρα να ξεκινήσει κάτι οριστικό για το νομό.

Η Κ/Ξ για το εργοστάσιο

Κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης ο κ. Χριστοδουλόπουλος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι σήμερα λήγει η τελευταία προθεσμία που έχει δοθεί στην Κοινοπραξία που έχει αναδειχθεί ως ανάδοχος για την κατασκευή του εργοστασίου στερεών αποβλήτων. Αυτό που γνωστοποιήθηκε χθες στον κ. Χριστοδουλόπουλο από την Κοινοπραξία, είναι ότι είναι πλέον έτοιμη να παραδώσει όλα τα προβλεπόμενα έγγραφα, προκειμένου ο σχετικός φάκελος για την κατασκευή του έργου να αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο.

patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις