Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μνημόσυνο για τον Μανώλη Πράτσικα τελέστηκε το Σάββατο στο ναό Αγίας Βαρβάρας Πατρών

Μνημόσυνο για τον Μανώλη Πράτσικα τελέστ...

Ο συμπολίτης λογοτέχνης - θεατροκριτικός έφυγε πλήρης ημερών και κηδεύτηκε στις αρχές Δεκεμβρίου

Κύλησαν 40 μέρες από τότε που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, στα 95 του χρόνια ο Μανώλης Πράτσικας (το αληθινό του όνομα ήταν Μαργαρίτης Παπαδόπουλος), ο οποίος ήταν θεατρικός συγγραφέας, θεατροκριτικός και πεζογράφος με πολύχρονη και δημιουργική παρουσία και πορεία έως και σχεδόν την τελευταία στιγμή.

Το περασμένο Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 το πρωί τελέστηκε στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας Πατρών, ιερό μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο δικηγόρος, πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος και καλός φίλος του εκλιπόντος, Λεωνίδας Μαργαρίτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τον Μανώλη Πράτσικα που παρά την προχωρημένη ηλικία του είχε εξαιρετική διαύγεια πνεύματος και ενέργεια, είχε προγραμματιστεί από τον Οκτώβριο, πριν δηλαδή φύγει από τη ζωή, τιμητική εκδήλωση στην Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος, η οποία και αναμένεται να γίνει τιμώντας τη μνήμη του εκλιπόντος πνευματικού ανθρώπου, στα τέλη Μαίου του 2016.

Ο Μανώλης Πράτσικας παρότι ήταν Αθηναίος στην καταγωγή, ζούσε μόνιμα τα τελευταία 61 χρόνια στην Πάτρα, απ’ όπου εξάλλου καταγόταν η αγαπημένη σύζυγος του Χρυσούλα το γένος Παπαγεωργίου και μάλιστα διατηρούσαν εξοχική οικία στα Τσουκαλέικα.

Στη νεκρώσιμο ακολουθία του Μανώλη Πράτσικα στις αρχές Δεκεμβρίου στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας Πατρών είχε παραστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος ενώ επικήδειο για την απώλεια του καλού του φίλου είχε εκφωνήσει ο Λεωνίδας Μαργαρίτης.

Ο εκλιπών ήταν και επίτιμος πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος ενώ τον Δεκέμβριο του 2014 του επιφυλάχθηκε μία ξεχωριστή τιμή, η απονομή βραβείου από την Πανελλήνια Ένωση Θεατρικών Κριτικών.

Η ταφή του Μανώλη Πράτσικα έγινε στο νεκροταφείο των Βραχνείκων.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις