Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Οι ...εορταστικές μουσικές επιλογές του Δήμου σε στυλ "τον κλαίγαμε τον μακαρίτη", που τίναξαν στον αέρα τα νεύρα των κατοίκων του κέντρου

Πάτρα: Οι ...εορταστικές μουσικές επιλογ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Μετέτρεψαν το κλίμα σε ένα είδος μακρόσυρτου μοιρολογιού

Θα έχουν να τις θυμούνται οι κάτοικοι του κέντρου της Πάτρας, ιδίως αυτοί πέριξ της πλατείας Γεωργίου, τις φετινές γιορτές και ο λόγος θα είναι μουσικός ή ...περίπου τέτοιος.

Οι μουσικές επιλογές του Δήμου της Πάτρας για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μετέτρεψαν το κλίμα  σε ένα είδος μακρόσυρτου μοιρολογιού από υπερήλικες κυρίες, στις περισσότερες των περιπτώσεων,  που αντί να προκαλούν εορταστική διάθεση, έδιναν την αίσθηση ενός συλλογικού πένθους, ή κατά το λαϊκώς λεγόμενον, την αίσθηση ότι τον ...κλαίγανε τον μακαρίτη από τα μεγάφωνα του Δήμου.

Κάποιοι μάλιστα το απόγευμα του Σαββάτου έψαχναν να δουν από που έρχονται οι ...ψαλμωδίες και ποιός μπορεί να κάνει εγκαίνια μετά μικροφωνικής τέτοια μέρα παρουσία και ιερέα με στεντόρεια φωνή.

Προφανώς ο μουσικός επιμελητής, είχε επιλέξει ως ιδανικό άκουσμα για την κεντρική πλατεία της πόλης και την εορταστική της ατμόσφαιρα, κάλαντα από διάφορες περιοχές της χώρας, σε πολυφωνικές εκδοχές, με ερμηνευτές κυρίως υπερηλίκους, τα οποία σαφώς έχουν την δική τους ιδιαίτερη αξία για την διάσωση της παράδοσης, αλλά που το μόνο κλίμα που μετέδιδαν ήταν ότι κάτι κακό έπεσε πάνω μας και σε λίγο θα βγει η...Πατρινέλα να διώξει την κακή....ελονοσία.

Για την ιστορία σημειώνουμε ότι η κασέτα όταν τελείωνε ξανάρχιζε τα ίδια από την αρχή, καταστρέφοντας το νευρικό σύστημα των κατοίκων του κέντρου, ενώ τα ποντιακά, είχαν την τιμητική τους, προφανώς λόγω της πατρίδας του Δημάρχου, όπως και τα κρητικά.

Το θέμα έχει τύχει ευρέως και ουδόλως κολακευτικού σχολιασμού στο fb ενώ μετά από αυτή την κατάθλιψη των εορτών, εκφράζεται έντονη ανησυχία για τις πιθανές μουσικές επιλογές του Καρναβαλιού.

 

Υ.Γ Η μουσική...πανδαισία συνεχίζεται και σήμερα...

 


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight