Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Ελλάδα:Τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες της ΠΔΕ "έπιασαν" δουλειά από τα ξημερώματα - Που εμφανίστηκαν προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης

Δυτ. Ελλάδα:Τα εκχιονιστικά και οι αλατι...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Πρόληψη και άμεση επέμβαση από την ΠΔΕ

Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της Αχαΐας είναι ορατές, καθώς το χιόνι έχει φτάσει μέχρι το Παναχαϊκό. Από την προπαραμονή της πρωτοχρονιάς και τις νυχτερινές ώρες ξεκίνησε η έντονη χιονόπτωση στα Νότια, Νοτιοανατολικά όρια του νομού. Ο Νίκος Γυφτάκης ,υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μιλώντας στο thebest.gr , παρουσιάζει τα προβλήματα που προέκυψαν και πως αντιμετωπίστηκαν.

Στα ορεινά της Αχαΐας η κυκλοφορία γινόταν με δυσχέρεια και τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

"Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Έχουμε ξεκινήσει από νωρίς πρωί. Τα εκχιονιστικά επιχείρησαν και καθάρισαν από το χιόνι τους δρόμους, Καλάβρυτα - Πούντα , Αίγιο Φτέρη Καλαβρυτα, ενώ γύρω στις 09.50 καθαρίστηκε από τα χιόνια και ο δρόμος Χαλανδρίτσα - Καλάβρυτα. Ταυτόχρονα έγινε αποπαγοποίηση στη Βαλιμή - Ζαρούχλα μέχρι Χιονοδρομικό και επίσης στους άξονες Καλάβρυτα - Λουσσοί, Καλάβρυτα Αυχένας Πριολίθου - Αροανία" λέει στο thebest.gr ο κ. Γυφτάκης. Η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση μέχρι τώρα έχει αποδώσει σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέρθηκε και στις ζώνες στις οποίες έχουν εκδηλωθεί χιονοπτώσεις, τόσο στην Αχαΐα όσο και στην Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία. "Χιόνι έχουμε στο Άνω Διακοπτό Βλασία, Περιστέρα, Φτέρη, Πυργάκι.

Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται ο νομός Ηλείας. Μόνο στην Ανδρίτσαινα χρειάστηκε να γίνει εκχιονισμός στους δρόμους. 

Σε ότι αφορά στην Αιτωλοακαρνανία, χιονοπτώσεις είχαμε στην ορεινή Ναυπακτία, όπου και αντιμετωπίστηκαν τα όποια μικροπροβλήματα στο ορεινό δίκτυο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Αχαΐα: Nτύθηκαν στα λευκά τα ορεινά - Πού χρειάζονται αλυσίδες - Με "πολικές" θερμοκρασίες φεύγει το 2015 - Η πρόγνωση του καιρού για τη Δυτική Ελλάδα

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις