Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Η πυροσβεστική υπηρεσία Πύργου στο πλευρό του χαμόγελου του παιδιού

Ηλεία: Η πυροσβεστική υπηρεσία Πύργου στ...

Για δεύτερη χρονιά

Για δεύτερη χρονιά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, βρίσκεται στο πλευρό του συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται τα παιδιά που φιλοξενούνται στο σπίτι του συλλόγου στη Βροχίτσα. Έτσι χθες κλιμάκιο των πυροσβεστών με επικεφαλής τον διοικητή Κώστα Κυριακόπουλο, μετέβησαν στους χώρους του συλλόγου και παρέδωσαν κούτες με διάφορα είδη. Δεν είναι η πρώτη φορά και ο μοναδικός τρόπος που η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου στηρίζει και συνεργάζεται με το Χαμόγελο του Παιδιού, καθώς στο παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί και σημαντικές ασκήσεις ετοιμότητας στον ίδιο χώρο. 

Ο ταμίας του συλλόγου Γιάννης Λαμπρόπουλος ευχαρίστησε τους πυροσβέστες, στους οποίους και ο ίδιος ανήκει, όντας συνταξιούχος αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος και σχολίασε στις δηλώσεις του τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σύλλογος να καλύψει τις απαιτήσεις του Κράτους για την καταβολή τελών κυκλοφορίας και ΕΝΦΙΑ για τα οχήματα και τα ακίνητα μέσα από τα οποία προσφέρει μοναδικό κοινωνικό έργο στην Ελλάδα. 

«Δεν θα μπορέσεις να προσφέρεις, αν δεν έχεις δίπλα σου ανθρώπους με ζεστασιά, ανθρώπους που θέλουν να δώσουν ότι πολυτιμότερο στερείται το κάθε παιδί. Είναι τιμή μας γιατί σήμερα έχουμε μαζί μας για άλλη μια φορά την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όχι ως επισκέπτες, αλλά ως αρωγούς στην μεγάλη προσπάθεια που έχουμε αναλάβει. Είναι για δεύτερη χρονιά. Είναι τιμή μας να έχουμε εδώ τον διοικητή κ. Κυριακόπουλο, όπου στο παρελθόν είχαμε συνεργαστεί ως συνάδελφοι. 

Είναι εξαίρετο άτομο και είναι τυχερή η πυροσβεστική στην Ηλεία που τον έχει» είπε ο κ. Λαμπρόπουλος. Σχολιάζοντας την αντιμετώπιση του συλλόγου από το κράτος ανέφερε τα εξής: «Το Χαμόγελο του Παιδιού κάνει ένα δύσκολο αγώνα. Αυτή την περίοδο ο αγώνας μας είναι πολύ πιο δύσκολος. Αυτά τα πράγματα που ήρθαν σήμερα, αυτά που έρχονται κάθε μέρα από όλα τα σχολεία, από όλη την Ελλάδα, είναι κάτι που κάθε παιδί έχει απόλυτη ανάγκη. 

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάποιοι άνθρωποι όταν νομοθετούν θα πρέπει να κοιτάξουν και το ουσιαστικό, να κοιτάξουν και να βγάλουν προς τα έξω ένα κοινωνικό πρόσωπο. Και όχι όταν είμαστε πριν έξω από μια διαδικασία να λέμε διάφορα από αυτά που πρόκειται να κάνουμε. Προσπαθούμε καθημερινά να αντέξουμε τις πιέσεις που δέχεται η Ελληνική Κοινωνία.

Το 2014 στηρίξαμε περίπου 65.000 παιδιά, ενώ φέτος έως τα τέλη Νοεμβρίου είχαμε ανέβει σε έναν αριθμό περίπου 80.000 παιδιά και έως το τέλος του έτους θα ξεπεράσουμε τις 100.000 παιδιά. Στα 20 χρόνια δράσης του «Χαμόγελου» έχουμε βοηθήσει 1,1 εκατ. Παιδιά. Είναι σα μια μικρή χώρα και καθημερινά αυτός ο αριθμός μεγαλώνει, σύμφωνα με την κρίση και τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας».


Από την πλευρά του ο διοικητή της Π.Υ. Πύργου, Κώστας Κυριακόπουλος μίλησε για τη δεύτερη φορά που η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του «Χαμόγελου του Παιδιού» προσφέροντας εδώ κάποια βασικά είδη που έχει ανάγκη το σπίτι του συλλόγου στη Βροχίτσα και που σε επικοινωνία που υπήρξε αποφασίστηκε αυτή την κίνηση.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΔΣ του «Χαμόγελου του Παιδιού» για την κοινωνική προσφορά του στο πρόσωπο του κ. Λαμπρόπουλου, ταμία του Συλλόγου, τον κ. Γιαννόπουλο τον πρόεδρο, τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους εθελοντές του συλλόγου που με την κοινωνική τους προσφορά μοιράζουν χαμόγελα σε όλα τα παιδιά που είναι κακοποιημένα και έχουν τεθεί από την κοινωνία στο περιθώριο. Αυτοί οι άνθρωποι με την κοινωνική τους προσφορά τα εντάσσουν μέσα στην κοινωνία μας και όπως βλέπουμε εκ του αποτελέσματος τα μεγαλύτερα από αυτά τα παιδιά σήμερα, σπουδάζουν, αποτελούν βασικά κύτταρα, νέους θύλακες, που θα είναι άξιοι συνεχιστές αυτής της προσπάθειας προς κάποια άλλα παιδιά.


Να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ, να συνεχίσουν το έργο τους μέσα σε αυτά τα χρόνια στης δύσκολης οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα. Πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε. Αυτό που βλέπω μέσα από την κρίση, έχει αναδειχθεί η ευαισθησία του Έλληνα να βοηθά τον συνάνθρωπό του» ανέφερε χαρακτηριστικά, κλείνοντας ευχόμενος καλές γιορτές και να υπάρχει πάντα αυτή η διάθεση αλληλεγγύης.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις