Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ: Η κτηνοβασία, ο πολιτικός αλήτης και οι...καμπάνες του Αμβρόσιου

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ: Η κτηνοβασία, ο πολιτ...

Έγιναν από "δυο χωριά χωριάτες" στη Βουλή

Μπορεί το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης να αφορούσε το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, στη Βουλή, ωστόσο, έγιναν σε πολλές περιπτώσεις από «δύο χωριά, χωριάτες» καθώς στην πολύωρη συνεδρίαση δεν έλειψαν οι εντάσεις, οι διαξιφισμοί, οι χυδαίοι διάλογοι αλλά και οι θεωρητικές αναλύσεις περί γάμου από ιδεολογική άποψη.

Μύριζε μπαρούτι από νωρίς στην αίθουσα της ολομέλειας και γι' αυτό φρόντισαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι με τις ακραίες τοποθετήσεις τους στις οποίες έκαναν λόγο, μεταξύ άλλων, για κτηνοβασίες, ροζ φουστίτσες κάτω από τα ράσα των ιερέων και ημέρα ντροπής προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις κυρίως από την πτέρυγα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η κόντρα ωστόσο που προκάλεσε τη μεγαλύτερη συζήτηση εντός και εκτός κοινοβουλίου ήταν αυτή που προκλήθηκε από την εκτός ορίων επίθεση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Άμυρα στον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη.

Ειδικότερα, προκειμένου να απαντήσει σε παλαιότερη ακραία τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, που χαρακτήρισε τους ομοφυλόφιλους «σεξουαλικά παρεκτρεπόμενους», προτίμησε να προσχωρήσει σε ακόμα πιο ακραία λογική, ξεπερνώντας και αυτή της Χρυσής Αυγής.

«Οσο για τον Καμμένο και το εξαπτέρυγό του, τον Κατσίκη, έχουν ένα δίκιο! Αν ένας γκέι συνευρεθεί με τον Κατσίκη, ενδεχομένως ο γκέι να κατηγορηθεί για κτηνοβασία…» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του Ποταμιού, ενώ συνέχισε, αφιερώνοντας το υπόλοιπο της ομιλίας του στον «μουλά Ομάρ Αμβρόσιο».

Η φράση του κ. Αμυρά δεν έγινε αντιληπτή από τον προεδρεύοντα Γιώργο Λαμπρούλη, με αποτέλεσμα να ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Κατσίκη, που ζήτησε το λόγο επί προσωπικού.

«Είπε ότι εγώ ως εξαπτέρυγο του Καμμένου αν συνευρεθώ με ομοφυλόφιλο θα κατηγορηθεί ο ομοφυλόφιλος για κτηνοβασία» εξήγησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, για να συνεχίσει: «Καταγγέλλω ότι υπάρχει βουλευτής - πολιτικός αλήτης και αυτός είναι ο κ. Αμυράς. Θα προβώ σε μήνυση εναντίον του για όσα είπε». 

Ο κ. Λαμπρούλης ζήτησε από τον κ. Κατσίκη να ανακαλέσει, όχι όμως και από τον κ. Αμυρά που, λαμβάνοντας και πάλι το λόγο, είπε: «Για να σε αποκαλεί αλήτη ο ομοφοβικός Κατσίκης κάτι κάνεις καλά».

Τσακαλώτος: Το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να στιγματίσει μια σεξουαλική προτίμηση

Εν τω μεταξύ, με το σύμβολο υπερηφάνειας των ομοφυλόφιλων στο πέτο εμφανίστηκε στο βήμα της Ολομέλειας την Τρίτη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου να υποστηρίξει τις προωθούμενες διατάξεις για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ζευγάρια του ίδιου φύλου. 

Ο υπουργός Οικονομικών άφησε στην άκρη τα σκληρά δημοσιονομικά μεγέθη και ξεδίπλωσε μέρος από την ιδεολογία της Αριστεράς αλλά και της εσωκομματικής ομάδας των 53 στην οποία ανήκει. 

Επιχείρησε δε να συνδυάσει τις πάγιες θέσεις των κινημάτων της ριζοσπαστικής αριστεράς, με τον πολιτικό φιλελευθερισμό, την δράση του Πάνου Λάμπρου και δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. 

«Υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στην αριστερά και στις αρχές του φιλελευθερισμού» είπε αρχικά ο κ. Τσακαλώτος για να εξηγήσει: «έχω ακούσει απαξιωτικές κριτικές για τον Πάνο Λάμπρου γιατί υπερασπίζεται φιλελεύθερες αρχές, όπως ότι όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε δικηγόρους, το τεκμήριο της αθωότητας. Ο σύντροφος Λάμπρου και οι άλλοι του δικτύου έσωσαν την παρτίδα όταν οι φιλελεύθεροι σφύριζαν αδιάφορα». 

Ο υπουργός υποστήριξε ότι όταν το κράτος διατηρεί τις διακρίσεις και στιγματίζει κοινωνικές ομάδες, τότε καλλιεργεί τον ρατσισμό. 

«Το ελληνικό κράτος -το φιλελεύθερο κράτος- δεν μπορεί να στιγματίσει μια σεξουαλική προτίμηση. Δεν μπορεί να πει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Ο ρατσισμός που τον βλέπουμε καθημερινά είναι γιατί εκ των προτέρων τους έχει στιγματίσει το κράτος. Ελπίζω με αυτό το νομοσχέδιο να διορθωθεί αυτή η κατάσταση. Το κράτος πρέπει να είναι φιλελεύθερο και εμείς οι αριστεροί θα κάνουμε την πραγματική μας δουλειά για εμβάθυνση των δικαιωμάτων», είπε.

Παπαρήγα: Η οικογένεια θα πρέπει να προωθεί την αναπαραγωγή της κοινωνίας

Η ομιλία του κ. Τσακαλώτου δεν ήταν πάντως η μοναδική που αντιμετώπισε το θέμα του συμφώνου συμβίωσης και εν γένει του γάμου με ιδεολογικό πρόσημο καθώς το ίδιο έκανε και η Αλέκα Παπαρήγα προκαλώντας εντύπωση και σχόλια στα έδρανα και τα θεωρεία της Βουλής.  
Η πρώην Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, ξεκίνησε την ομιλία της επισημαίνοντας την υποκρισία που επικρατεί στις συζητήσεις γύρω από το εν λόγω θέμα, καθώς όπως είπε η κυρία Παπαρήγα δεν υπάρχει το ίδιο μέτρο για την εργασία, όπως υπάρχει για την οικογένεια, καθώς προωθούνται με σθένος τα ατομικά δικαιώματα στη συμβίωση, ενώ τα αντίστοιχα στην εργασία, δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση. 

Βασικό επιχείρημα, γύρω από το οποίο κινήθηκε η ομιλία της κυρίας Παπαρήγα, ήταν το γεγονός ότι, η οικογένεια θα πρέπει να προωθεί την αναπαραγωγή της κοινωνίας, κάτι που μόνο τα ετερόφυλα ζευγάρια μπορούν να κάνουν, «άσχετα αν πετυχαίνει ή όχι». Εκτός αυτού η κυρία Παπαρήγα, τόνισε ότι υπάρχουν πολλές μορφές συμβίωσης, και μπορούν να υπάρξουν ακόμα περισσότερες, όμως «δεν μπορεί η κάθε μορφής συμβίωση να βασίζεται πάνω στη σεξουαλική επιλογή». 


Χρ. Καραγιαννίδης: Χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες του Αμβρόσιου και του ΚΚΕ - Γ. Λαμπρούλης: Περιορίστε τον αντικομμουνισμό σας

Με τον σύλλογο πολυτέκνων, τον μητροπολίτη Αμβρόσιο και το ΚΚΕ τα έβαλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, καταγράφοντας έναν ακόμα καυγά στην Ολομέλεια.

Ο κ. Καραγιαννίδης επέμεινε στις καταγγελίες για το περιεχόμενο της επιστολής του συλλόγου πολύτεκνων αναφορικά με το σύμφωνο συμβίωσης, υποστηρίζοντας ότι οι συντάκτες διακατέχονται από ναζιστική αντίληψη.

Είπε τέλος: «Σήμερα χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες του Αμβρόσιου και του ΚΚΕ και καλώς χτυπούν καθώς είναι ημέρα ήττας για το σκοταδισμό και ημέρα νίκης των ανθρώπινων δικαιωμάτων».

«Δεν ξέρω για ποιον χτυπά η καμπάνα, αλλά περιορίστε τον αντικομμουνισμό σας» τον παρατήρησε ο προεδρεύων και βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, που πρόσθεσε: «Μην εκμεταλλεύεστε την παρουσία μου στο προεδρείο για να αναπτύξετε τον αντικομμουνισμό σας».

«Καμία σχέση δεν έχετε με τον κομμουνισμό» ανταπάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ιστορίες από το παρελθόν του Ζουράρι

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή που ανέβηκε στο βήμα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις, ο οποίος έκανε εκτενείς αναφορές στον πατέρα του Γιώργο για τον οποίο είπε ότι ήταν ο ιδρυτής της σεξολογίας στην Ελλάδα. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, αφού ανακοίνωσε ότι θα «έσπαγε» τη γραμμή του κόμματός του υπερψηφίζοντας το νομοσχέδιο, στη συνέχεια αναφέρθηκε στις διώξεις που είχε υποστεί ο πατέρας του από το διαρκές στρατοδικείο Θεσσαλονίκης αλλά και τα όσα υπέστη ο ίδιος με 40 χρόνια διαφορά στο ΚΚΕ εσωτερικού όταν έγινε γνωστό ότι είχε δεχθεί να ενταχθεί στο Απελευθερωτικό Κίνημα Ομοφυλοφίλων Ελλάδας (ΑΚΟΕ).

 

 

ΠΕΡΑΣΕ το Σύμφωνο Συμβίωσης- Το "συγγνώμη" του Αλέξη Τσίπρα- ΕΤΣΙ ψήφισε η Αχαΐα- Επίθεση σε "ακροδεξιούς ιεράρχες" από Λεβέντη

protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις