Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ρέγκλινγκ: Συζήτηση για το χρέος μετά την επιτυχή αξιολόγηση

Ρέγκλινγκ: Συζήτηση για το χρέος μετά τη...

Στην Ελλάδα το 1 δισ. ευρώ

Επόμενος στόχος είναι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM μετά την τηλεδιάσκεψη στην οποία εγκρίθηκε η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, το απόγευμα της Τρίτης.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι ελπίζει «να συνεχιστεί η καλή συνεργασία με την Ελλάδα, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος στις αρχές του 2016». Πρόσθεσε δε ότι μόνο με επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα ανοίξει η συζήτηση για χρέος, όπως έχει σημειώσει και το Eurogroup.

Νωρίτερα, η Κομισιόν είχε αναγνωρίσει ότι εφαρμόστηκαν από την ελληνική πλευρά όλα όσα απέμεναν, προκειμένου να ολοκληρωθεί το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων.

Το 1 δισ. ευρώ της υποδόσης προς την Ελλάδα είναι το τελευταίο που αφορά την σχετική απόφαση της 14ης Αυγούστου.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα έχει την ευκαιρία να πάρει λίγες μόνο ανάσες την περίοδο των εορτών, καθώς από τα μέσα του Ιανουαρίου αναμένεται να ριχθεί ξανά στη μάχη της διαπραγμάτευσης, αυτή τη φορά για την πρώτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους θεσμούς.

Με την απόδοση των υφιστάμενων μέτρων στο μικροσκόπιο, την νέα φορολογία σε ενοίκια και αγροτικά εισοδήματα στο τραπέζι και ανοικτά ακόμη το ασφαλιστικό και την νέα φορολογία εισοδήματος και περιουσίας, η χρονιά που έρχεται φέρνει πολλή δουλειά για το οικονομικό επιτελείο και όχι μόνο...

 

ΠΗΓΗ: stokokkino.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις