Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - Με επιτυχία έγινε το βιωματικό εργαστήρι γνωριμίας με το ψυχόδραμα σε 3 πράξεις

Πάτρα - Με επιτυχία έγινε το βιωματικό ε...

Το διοργάνωσε η Κοινο_Τοπία

Ολοκληρώθηκε το βιωματικό εργαστήρι γνωριμίας με το ψυχόδραμα σε 3 πράξεις που διοργάνωσε η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr σε συνεργασία με τη Ζωή Ντότσικα, κοινωνιολόγο, εκπ/νη ψυχοδραματίστρια, συνεργάτη ΨΥΚΑΠ.

Το εργαστήρι πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο της οργάνωσης τις Κυριακές 18 Οκτωβρίου, 22 Νοεμβρίου και 13 Δεκεμβρίου 2015 όπου εξελίχθηκαν οι 3 πράξεις. Τα εργαστήρια διάρκειας 4 ωρών το καθένα -με άξονα τον αυθορμητισμό, τη δημιουργικότητα και την έκφραση- μπόρεσαν να τα παρακολουθήσουν όλοι όσοι θα ήθελαν να προσεγγίσουν με έναν άλλο τρόπο την καθημερινότητά τους αλλά και τη ζωή τους γενικότερα.

Τι είναι το Ψυχόδραμα;

Εμπνευστής και δημιουργός του Ψυχοδράματος ήταν ο ψυχίατρος J.L. Moreno (1889–1974). Μέσα από μια θεωρητική προσέγγιση θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το Ψυχόδραμα είναι μια μέθοδος ομαδικής ψυχοθεραπείας. Πιο αναλυτικά θα μπορούσε να το περιγράψει ως μια ομαδική βιωματική μέθοδο, η οποία μέσω της ελεύθερης έκφρασης και της ενίσχυσης του αυθορμητισμού και της δημιουργικότητας έχει σκοπό την ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, τη συνειδητοποίηση και ανάλυση των δικών του προσωπικών ρόλων που διαδραματίζει στην καθημερινή ζωή και τη δημιουργία λειτουργικών διαπροσωπικών σχέσεων.

Αν το βλέπαμε μέσα από το πρίσμα μιας βιωματικής εμπειρίας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Ψυχόδραμα είναι ένα πλεούμενο, που σε ταξιδεύει σε άγνωστες διαδρομές χωρίς χάρτες και πυξίδα. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φορτώσεις τις αποσκευές σου, να πάρεις θέση μαζί με τους άλλους κωπηλάτες και να αφεθείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της δικής σου ατομικότητας. Η διαδρομή άγνωστη, ο καιρός απρόβλεπτος.

Ο ρυθμός που θα τραβάς κουπί θα εναλλάσσετε, θα βρεις άσχημο καιρό, μα θα βρεις και μπουνάτσες. Κράτα γερά το κουπί, άκου, αφουγκράσου, άγγιξε. Δες με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορείς να κωπηλατείς. Κι όταν το πλεούμενο πιάνει λιμάνι άσε το κουπί και περιπλανήσου στον καινούργιο τόπο μέχρι να ξαναεπιβιβαστείς για νέες περιπλανήσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις