Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Διχάζει το μέγεθος του εργοστασίου απορριμμάτων

Ηλεία: Διχάζει το μέγεθος του εργοστασίο...

Σε θετική καετύθυνση ο διάλογος

Να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων θέλει το συντομότερο δυνατό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, προκειμένου να καταθέσει στην κυβέρνηση και στην κοινωνία μια αξιόλογη πρόταση με το βλέμμα στο μέλλον.

Για το σκοπό αυτό ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας συναντήθηκε χθες με τους δημάρχους της Ηλείας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Γεωργιόπουλου και του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και περιβάλλοντος Νίκου Υφαντή.

Ο διάλογος φαίνεται με τα μέχρι τώρα δεδομένα εξελίσσεται σε θετική κατεύθυνση καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν συμφωνήσει επί της αρχής στην ανάγκη ύπαρξης μιας κεντρικής μονάδας διαχείρισης, δύο σταθμών μεταφόρτωσης, (ο ένας στο νότιο τμήμα και ο άλλος στο βόρειο, χωρίς να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες), καθώς και σε ένα Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.

Ωστόσο, υπήρξαν διαφορές σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας και το χαρακτήρα της κεντρικής μονάδας του νομού. Από τη μία πλευρά κατατέθηκε η άποψη πως πρέπει να προχωρήσει η δημιουργία της μονάδας όπως έχει ήδη σχεδιαστεί, δηλαδή με τη μορφή σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με προϋπολογισμό 34 εκ. ευρώ , γεγονός όμως που προϋποθέτει την ύπαρξη ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας 60.000 τόνων ετησίως. Κύριος εκφραστής αυτής της άποψης είναι ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός.

Ένσταση για το σενάριο αυτό προβάλει όμως ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ο οποίος φαίνεται να τάσσεται υπέρ μια μικρότερης μονάδας με δημόσιο χαρακτήρα. Εμμέσως με αυτή τη λύση τάσσονται και οι δήμαρχοι Πύργου και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Γαβρίλης Λιατσής και Σάκης Μπαλιούκος καθώς με τα τοπικά σχέδια διαχείρισης που έχουν διαμορφώσει αποκλείουν την πρώτη λύση καθώς προβλέπουν υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης και κομποστοποίησης κάνοντας έτσι την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα ,που να φτάνει στην κεντρική μονάδα, να πέφτει κατακόρυφα…

patrisnews.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις