Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αυτή την ώρα αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο για τα δημοτικά τέλη – Δείτε αναλυτικά τι θα πληρώσετε για το 2016

Πάτρα: Αυτή την ώρα αποφασίζει το Δημοτι...

Η εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου

Συζητείται αυτή την ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, με θέμα: «Καθορισμός συντελεστών έτους 2016 για:

α) τέλη καθαριότητας και φωτισμού, για την αντιμετώπιση των δαπανών παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φωτισμού, καθώς και άλλης δαπάνης από πάγια παρεχόμενες δημοτικές υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα,

β) φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων και

γ) τέλους ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) έτους 2016» και εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Παναγιώτη Μελά.

Ο κ. Μελάς, επεσήμανε στην αρχή της εισήγησής του:

«Η θέση που επανειλημμένα έχουμε διατυπώσει ως Δημοτική Αρχή και διεκδικούμε, είναι η κατάργηση των ανταποδοτικών τελών. Οι ανάγκες της λαϊκής οικογένειας στον τομέα της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού πρέπει να εξασφαλίζονται με αντίστοιχη κρατική χρηματοδότηση.

Στις σημερινές συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, δεν υπάρχει άλλη λύση πέραν του αγώνα, της διεκδίκησης πλήρους και επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Να εξασφαλιστούν από τον κρατικό προϋπολογισμό όλες οι αναγκαίες λειτουργικές δαπάνες και η μισθοδοσία των εργαζομένων.

Ο πατραϊκός λαός γνωρίζει ότι η Δημοτική Αρχή αγωνίζεται για να έχει η πόλη μας υψηλό επίπεδο καθαριότητας, σωστή αποκομιδή και τελική διαχείριση απορριμμάτων.

Σταδιακή επιλύονται θέματα που άπτονται του τομέα ηλεκτροφωτισμού. Γίνεται προσπάθεια να μην υπάρχουν σπατάλες, να πιάνουν τόπο τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί.

Ο πατραϊκός λαός πρέπει να γνωρίζει τι έχουμε να διαχειριστούμε το 2016 και σ’ αυτό θα πρέπει να αντιστοιχήσουμε και τους αντίστοιχους οικονομικούς πόρους».

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση και αμέσως μετά, ανακοίνωσε αναλυτικά τον προγραμματισμό του 2016, τονίζοντας: «Για την διαμόρφωση της πολιτικής μας, παίρνουμε υπ’ όψιν πως η είσπραξη των ανταποδοτικών τελών μέσα σε αυτή τη χρονιά, θα είναι πολύ μικρότερη».

Διαβάστε ολόκληρη η εισήγηση του κ. Μελά, με τους αντίστοιχους πίνακες:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις