Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαϊα: 105 Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί εκπαιδεύτηκαν σε θέματα σχετικά με την προαγωγή της ψυχοκοινωνική υγείας

Αχαϊα: 105 Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί εκπαι...

Ααπό το Κέντρο Πρόληψης, Καλλίπολις

Στο πλαίσιο 3 σεμιναρίων για δασκάλους και νηπιαγωγούς, που πραγματοποιήθηκαν σε Αίγιο και Πάτρα κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, 105 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Ν. Αχαΐας, είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε θέματα σχετικά με την ενίσχυση των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών τους.

Πιο συγκεκριμένα, στόχος των σεμιναρίων ήταν η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα όπως η συνεργασία, η διαφορετικότητα, η ενίσχυση της προσοχής, τα συναισθήματα, η αυτοεκτίμηση και η εκπαίδευσή τους σε μεθόδους και τεχνικές για την εφαρμογή σχετικών δραστηριοτήτων.

Ενδεικτικά, κάποιοι από τους συμμετέχοντες είπαν: «Πιστεύω ότι είναι ένα ουσιαστικό σεμινάριο καθώς μαθαίνεις πρακτικές, εφαρμόζεις δραστηριότητες. Μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων έγιναν αντιληπτά τα αναγκαία συστατικά για την δημιουργία και ενδυνάμωση της ομάδας.  Διασκέδασα, έπαιξα, έγινα παιδί και παρόλη την καθημερινή κούραση έφευγα ξεκούραστη. Ήταν μια πετυχημένη επένδυση χρόνου, ενέργειας, με πολλαπλά οφέλη, θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα»,

Τα σεμινάρια σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων Ν. Αχαΐας, Καλλίπολις, σε συνεργασία με το  Τμήμα Αγ. Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Όπως προκύπτει από το ενδιαφέρον αρκετών συμμετεχόντων  για συνέχεια και συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης, Καλλίπολις, κατά τους επόμενους μήνες και ως το τέλος του σχολικού έτους, θα λειτουργήσει ομάδας υποστήριξης και ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών  στο ρόλο του εμψυχωτή και στην εφαρμογή δραστηριοτήτων.

Το Δ.Σ. και η Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου Πρόληψης, Καλλίπολις, ευχαριστούν θερμά την Κίνηση «Πρόταση» για την παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών δραστηριοτήτων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις