Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Forum Ανάπτυξης 2015 18ου Money Show Patras - TEDx Πάτρας: Δικτύωση με πρωτοπόρες και καινοτόμες ιδέες

Forum Ανάπτυξης 2015 18ου Money Show Pat...

Με το βλέμμα στο δεύτερο TEDx για το 2016

Το δεύτερο TEDx ετοιμάζεται να διοργανώσει το 2016 η Πάτρα, μετά την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης  και στόχος είναι να αποκτήσει μια μόνιμη και αναπτυσσόμενη πορεία. Η πρόθεση επισημάνθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης  «Διαδρομές προόδου για ιδέες που αξίζει να διαδοθούν (Από το TED στο TEDx, από την Καλιφόρνια στην Πάτρα, από το 1984 στο 2015)», η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του Ελεύθερου Βήματος, του Forum Ανάπτυξης 2015- 18ου Money Show Patras.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του Αλέξη Κωστάλα, ο οποίος παρουσίασε το πρώτο TEDx Πάτρας.  Αναφερόμενος στην ομάδα του TEDx Πάτρας είπε: «Aυτά τα παιδιά με δέχτηκαν με αγάπη. Κατάλαβαν το τρακ μου και να μου δώσουν θάρρος, αλλά η επαγγελματικότητά τους και η αγάπη γι΄ αυτό που έκαναν,  μου δημιούργησαν την αίσθηση ότι είχα μια ασπίδα ασφαλείας. Το εγχείρημα αποδείχτηκε για μένα συναρπαστικό».

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του TEDx μίλησε η Έλενα Χρονοπούλου. Περιέγραψε τους βασικούς άξονες της περσινής διοργάνωσης μ θέμα τη «Θάλασσα των φωνών».

Η Θεοδώρα Νικολοπούλου εκ μέρους της Wind – που υποστηρίζει τη διοργάνωση της Πάτρας - αναφέρθηκε στην υποστήριξη της εταιρείας στις διοργανώσεις του TEDx «Μόνο το τρέχον έτος, η WIND αποτέλεσε στρατηγικό και επικοινωνιακό χορηγό σε 9 διοργανώσεις TEDx με παραπάνω από 130 ομιλητές και 4.500 θεατές. Η ενασχόληση με τον θαυμαστό κόσμο του TED μας μετατρέπει από απλούς θεατές σε ενεργούς συμμετέχοντες στην διάδοση, την εφαρμογή και την ανανέωση».

Στην εμπειρία του ως εθελοντή στο TEDx Πάτρας αναφέρθηκε ο Δημήτρης Κουνιάκης.

«Βρίσκομαι εδώ απόψε για να εκπροσωπήσω τον κάθε Δημήτρη, Γιάννη & Μαρία που έτσι απλά, χωρίς επίθετο, επαγγελματικό τίτλο και  ανεξαρτήτου ηλικίας  προσήλθαν για να προσφέρουν από όποια θέση τους ανατέθηκε σε μια ιδέα, μια ιδέα όπως αυτή του TEDx. Οι διοργανώσεις TEDx σε παγκόσμια κλίμακα είναι οι πυρήνες μέσα από τους οποίους προβάλλονται και διαδίδονται πρωτοπόρες και καινοτόμες ιδέες, και τέτοιες σημαντικές Μη Κερδοσκοπικές Διοργανώσεις έχουν  ανάγκη την συμμετοχή εθελοντών».

Ο Σπύρος Ζαφειρόπουλος μοιράστηκε τις εντυπώσεις του από τη συμμετοχή του στο TEDx ως ομιλητή. «Οι ομιλητές καλούμαστε, όχι μόνο να μεταδώσουμε την ιδέα, αλλά και να εμπνεύσουμε τον κόσμο».

Ο Τρύφωνας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην εμπειρία του να παρακολουθήσεις κανείς του TEDx. «Οι ομιλητές έκαναν κατάθεση ψυχής. Μιλούσαν και γελούσαν τα μάτια τους. Είναι μια αρχή για να ξεκινήσει κάποιος να ψάχνει πράγματα».

Ο συνιδρυτής του TEDx Πάτρας Γιάννης Αλτανόπουλος επεσήμανε ότι βασικός στόχος ήταν να φέρουμε μαζί μας ανθρώπους από τους χώρους της τεχνολογίας, της επιστήμης, του πολιτισμού της παιδείας και γενικότερα από όλα τα πεδία ενδιαφέροντος, προκειμένου να δημιουργήσουμε και να εξερευνήσουμε καινούργιες ιδέες, ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν».

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε ο Πέτρος Ψωμάς, συνεπιμελητής του TEDxPatras2016.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις