Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εισβολή των ειδικών δυνάμεων στο ξενοδοχείο του Μάλι που κρατούν ομήρους οι τζιχαντιστές - Πληροφορίες για εννέα νεκρούς

Εισβολή των ειδικών δυνάμεων στο ξενοδοχ...

Οι τρομοκράτες είναι 10 και είναι όλοι οπλισμένοι

Ένοπλοι εισέβαλαν νωρίτερα στο πολυτελές ξενοδοχείο Radisson, στην πρωτεύουσα του Μάλι Μπαμάκο, ενώ υπάρχουν φόβοι πως κρατούν ομήρους, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο των αρχών ασφαλείας, όπως μεταδίδει το CNN Greece.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Μάλι κάνουν λόγο για 9 νεκρούς, τα θύματα είναι Βέλγοι και Γάλλοι, στην υπόθεση ομηρίας σε ξενοδείο της περιοχής. Οπως σημειώνει η Le Monde, το προχωπικό της Air France συνήθως χρησιμοποιεί το ξενοδοχείο για την διανυκτέρευσή του. Οι τρομοκράτες είναι 10 και είναι όλοι οπλισμένοι. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι τζιχαντιστές διανυκτέρευσαν στο ξενοδοχείο.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Υπόθεση ομηρίας φαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη στο πολυτελές ξενοδοχείο της αλυσίδας Radisson Blu στην πρωτεύουσα του Μάλι, πρώην γαλλικής αποικίας, στο οποίο ένοπλοι επιτέθηκαν το πρωί.

Εκπρόσωπος της εταιρείας Rezidor, στην οποία ανήκει η αλυσίδα ξενοδοχείων, δήλωσε ότι «σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει, δύο δράστες κρατούν ομήρους 140 πελάτες και 30 υπαλλήλους».

Πάντως, λίγα λεπτά αργότερα, πηγή των δυνάμεων ασφαλείας ανέφερε ότι εκτιμάται πως μέσα στο ξενοδοχείο βρίσκονται 10 ένοπλοι, ενώ ανακοινώθηκε επισήμως ότι από την επίθεση των ενόπλων έχουν τραυματιστεί δύο υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας.

«Πολύ νωρίς το πρωί σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών. Προφανώς έγινε προσπάθεια να συλληφθούν όμηροι. Η αστυνομία βρίσκεται επί τόπου κι έχει αποκλείσει την περιοχή» ανέφερε νωρίτερα υψηλόβαθμη πηγή ασφαλείας.

Το ξενοδοχείο, στο οποίο διαμένουν κατά βάση αλλαδαποί, βρίσκεται δυτικά του κέντρου της πρωτεύουσας το Μπαμακό, σε μία συνοικία όπου υπάρχουν υπουργεία και πρεσβείες.

Διαβάστε επίσης:

Παρίσι: ΔΕΙΤΕ τη στιγμή που ανατινάζεται η γυναίκα καμικάζι - ΒΙΝΤΕΟ

Η πρώτη γυναίκα καμικάζι της Ευρώπης σε... προσωπικές στιγμές με τους άλλους τρομοκράτες- ΦΩΤΟ

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις