Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πτυχιούχοι Τεχνολόγοι Γεωπόνοι Αχαΐας: Συζήτηση για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα

Πτυχιούχοι Τεχνολόγοι Γεωπόνοι Αχαΐας: Σ...

Στο επιμελητήριο Αχαΐας

Το Τοπικό Τμήμα της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων Αχαΐας μαζί με το Επιμελητήριο Αχαΐας το διήμερο 14 & 15 Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου προσκάλεσαν το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης και τους φορείς της περιοχής σε μια συζήτηση εφ όλης της ύλης για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Στη Συνάντηση πέραν από σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Π.Τε.Γ. και το επιμελητήριο συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Αλεξόπουλος Γρηγόρης , ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας  κ. Αγγελόπουλος Γιώργος, ο αντιδήμαρχος  πολεοδομικού σχεδιασμού – πρασίνου και ποιότητας ζωής Δήμου Πατρέων κ. Στάμος Παύλος και ο Αντιπρόεδρος του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας Δρ Σαλάχας Γιώργος.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι  προσπάθειες του επιμελητηρίου Αχαΐας μέσω την Αναπτυξιακής του για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών προϊόντων και η συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα και η πορεία αυτών, επίσης παρουσιάστηκαν οι  μέχρι σήμερα κινήσεις της Ένωσης για την ενίσχυση της επιστημονικής κατάρτισης των μελών της, τις συνεργασίες με τις άλλες περιφέρειες, αλλά  επίσης και  προτάσεις συμπράξεων των φορέων της περιοχής με στόχους τον από κοινού σχεδιασμό της επόμενης μέρας της αγροτικής παραγωγής. Έπειτα ακολούθησε συζήτηση εφ όλης της ύλης σε εξαιρετικό επίπεδο.

Το Τοπικό Τμήμα της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων Αχαΐας σε αυτό το σημείο θα ήθελε να τονίσει ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με τους αγροτικούς φορείς και με τους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , με στόχο την από κοινού προσπάθεια της ανάδειξης των τοπικών προϊόντων στην χώρα μας και το εξωτερικό αλλά και την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής σε επίπεδα που έχει ανάγκη ο τόπος. Θεωρούμε ότι δεν περισσεύει κανείς  οι συμπράξεις οι συνέργειες αλλά και ο σωστός σχεδιασμός θα φέρει αξιοζήλευτα αποτελέσματα σε ένα τομέα που η περιοχή μας μπορεί να διαπρέψει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις