Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Αμφίπλευρη η εννόηση του απεργιακού μηνύματος...

Αμφίπλευρη η εννόηση του απεργιακού μηνύματος...

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Ως πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια ενάντια στα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση εκρίθη από το κόμμα του Λαφαζάνη η χθεσινή απεργία. Το δε δημοσιογραφικό όργανο της ΛΑΕ, η  Iskra του Παναγ. Λαφαζάνη, έκανε λόγο για "απαρχή ανατροπής του μνημονιακού σκηνικού, μια ανατροπή η οποία δεν φαίνεται να αργεί, προς όφελος δημοκρατικών, αντιμνημονιακών, προοδευτικών εξελίξεων", όπως έγγραφε.

Και με τον δικό της τρόπο συμβάλλει έτσι στην "Πανουσιάδα" που "μαγειρεύουν" στα καταγώγια των πληρωμένων ΜΜΕ και κυρίως των μεγαλοκαναλαρχών, οι εκλογομάγειροι της συμφοράς, που σύντομα θα κληθούν να καταβάλουν τους φόρους, που επί τετραετία αρνούνται.

"Η ΛΑΕ θα συμβάλλει στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στα Μνημόνια και την κυβέρνηση που τα υπηρετεί" έλεγε στέλεχος του πολιτικού μορφώματος, διαχέοντας την αριστερίστικη γραμμή, προς τους εναπομείναντες, από το τη βάση του αρχικού 2,85%, που όλο και αποστασιοποιείται, ασχολούμενο στην ιδιώτευση ή επανακάμπτοντας στους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα αποστασιοποίησης, καταγράφονται σε επίπεδο πόλης της Πάτρας και έγιναν εμφανή χθες στο αχαμνές μπλογκ, του πολιτικού μορφώματος, που αποτελούνταν από μερικές δεκάδες μετρημένων... πιστών!

Μάλιστα οι ανησυχούντες της κομματικής... ορθοδοξίας και κήρυκες του αλυτρωτικού αγώνα κατά του ευρώ, υπέρμαχοι της δραχμής, εν τη σπουδή τους να αποδείξουν την... καθαρότητα των συνδικαλιστικών γραμμών, εμμέσως συντάσσονταν με τα χαλκεία της αντιπολίτευσης και υπεδείκνυαν στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τον σωστό δρόμο, αυτοί οι φορούντας τα φαιά της... ταξικής σοφίας -που όντες πρώην μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχαν "χτίσει" ούτε ένα σωματείο μα και στα υπάρχοντα κυριολεκτικά δεν συμμετείχαν ούτε ως μέλη, πολύ λιγότερο ως ΔΣ- ότι είναι ανακόλουθο να μετέχουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην απεργία που στρέφεται κατά της κυβέρνησης!

Και καλά να το λένε οι αμοραλιστές, κήνσορες του αστικού δικομματισμού, που διαχειρίστηκαν τις τύχες του συνδικαλισμού και βούλιαξαν τον συνδικαλισμό, μαζί με τους εργαζόμενους, μα να το λένε και όσοι έμειναν άπραγοι ενώ η κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενδυνάμωμα των σωματείων, συμμετοχή των μελών του κόμματος, ε αυτό ξεφεύγει των κατανοητών!

Αυτά τα ερωτήματα τα βάζουν οι Κασσάνδρες  της αντιπολίτευσης που προφητεύουν σκηνικό Κράμερ εναντίον Κράμερ στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θέλουν να ξεχνούν ότι και επί κυριαρχίας σαράντα χρόνων του συντηρητικού δικομματισμού οι εργατοϋπάλληλοι μέλη του κάθε κόματος κατέβαιναν στην απεργία γιατί πρωτίστως ήταν εργαζόμενοι!

Και βεβαίως, όσοι θέλουν να δουν πιο πέρα από τα εμφανή, διακρίνουν την προσπαθεια των δανειστούν να επιβάλλουν εκβιαστικά μέτρα κατά του λαού μας, πειθαναγκάζοντας την κυβέρνηση, που αντιστέκεται, η οποία έχει ανάγκη την απεργιακή στήριξη, για να διαπραγματευτεί μαζί τους!

Κι ακόμη, μην ξεχνάμε, πως την ώρα που προσπαθεί να επιβάλει μέτρα και κανόνες στο αυθαίρετο εργοδοτικό τοπίο, που ευνοείται από την ακινησία και την επιβολή των προηγούμενων αντεργατικών μέτρων, η απεργιακή απάντηση είναι στήριξη στην κυβέρνηση και απάντηση αρνητική στους αυθαιρετούντες εργοδότες!

Επανερχόμενοι στο θέμα μας, πρέπει να επισημάνουμε ότι:

Από την άλλη πλευρά, μαζί και σε απόσταση, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά τη διαφωνία της με τη γραμμή Λαφαζάνη και την αποστασιοποίηση του Μανώλη Γλέζου που "δεν χαρίζει την Ευρώπη και το νόμισμα στους συντηρητικούς της" όπως επιμένει να λέει, αλλά και της ΚΟΕ, που φοβούμενη απορρόφησή της από το νεοσταλινικό αριστερίστικο μόρφωμα, προωθεί το δικό της σχέδιο, σε συνεργασία με τον Γιάννη Βαρουφάκη!

Μαζί και οι δύο θα συμμετάσχουν αυτό το Σαββατοκύριακο στην πρώτη συνάντηση που θα πραγματοποιήσει στο Παρίσι η κίνηση "Ένα Plan B στην Ευρώπη», που έχει στόχο την πολιτική αλλαγή και την αναζήτηση του «παράλληλου δρόμου στην Ευρώπη».

Σε αυτό το διεθνές συνέδριο, βασικοί ομιλητές θα είναι, εκτός από τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Στέφανο Φασίνα, ο Ζαν Λικ Μελανσόν, ο Όσκαρ Λαφοντέν, ενώ στις ομάδες εργασίας θα μετέχουν μεταξύ άλλων ο Κώστας Λαπαβίτσας, αποτυχόν υποψήφιος βουλευτής της ΛΑΕ στην Αχαΐα και ο Ερίκ Τουσέν.

Χαριτολογώντας και κλείνοντας θα λέγαμε πως, έτσι με την ευκαιρία του διεθνούς συνεδρίου "Ένα Plan B στην Ευρώπη», δίδεται η δυνατότητα στους Αχαιούς πολίτες να ενημερωθούν για την πορεία του υποψηφίου τους Κ. Λαπαβίτσα. Ο οποίος, είχε έρθει με "κοπτάτσια" Λαφαζάνη στην Αχαΐα για υποψήφιος και από την 20η Σεπτεμβρίου, που σήμανε την έξοδό του από την Βουλή, μαζί με την σαραντάδα των π. βουλευτών που ανέτρεψαν την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξαναπάτησε το πόδι του, τουλάχιστον στην Πάτρα, απ' ότι πληροφορείται το Istologio G. Mosxou.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις