Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΟΙΚΙΠΑ: Ανάγκη πρόληψης και έγκαιρων ελέγχων για τα πυρηνελαιουργεία

ΟΙΚΙΠΑ: Ανάγκη πρόληψης και έγκαιρων ελέ...

Με αφορμή την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου

Όσο πλησιάζει η ελαιοκομική περίοδος, στο μυαλό όλων έρχονται οι δυσάρεστες εμπειρίες από προηγούμενα χρόνια, όταν προβλήματα στην λειτουργία των πυρηνελαιουργείων οδηγούσαν στην εξάπλωση μια βαριάς όξινης μυρωδιάς στο  μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Αχαΐας αλλά και στην Πάτρα ακόμη και στις βόρειες γειτονιές της, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Οικολογική Κίνηση Πάτρας.

Η κατάσταση την προηγούμενη άνοιξη έφτασε στο απροχώρητο. Περιβαλλοντικές οργανώσεις είχαν προχωρήσει σε κινητοποίηση έξω από τις μονάδες αυτές στην ΒΙ.ΠΕ. και η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας είχε λάβει κατασταλτικά μέτρα.

 

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας υπογραμμίζει την ανάγκη να μη φτάσουμε και πάλι σε αφόρητα επίπεδα οσμών για να ληφθούν μέτρα.

Έγκαιροι έλεγχοι της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων, κυρίως της ύπαρξης και χρήσης φίλτρων αλλά και στεγασμένων χώρων για την πρώτη ύλη, καθώς και τακτική και αυστηρή επίβλεψη της εφαρμογής των όρων αυτών είναι αναγκαία. Πίεση επίσης απαιτείται, στα ελαιοτριβεία για τακτική παράδοση του ελαιοπυρήνα, ώστε να μην ευνοείται η σήψη του.

 

Οι πολίτες της Αχαΐας δεν πρόκειται να ανεχθούν ημίμετρα εις βάρος της ποιότητας ζωής  τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις