Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πινγκ - πονγκ: Τέσσερεις στις πέντε προκρίσεις για τους Φοίνικες

Πινγκ - πονγκ: Τέσσερεις στις πέντε προκ...

Στα προκριματικά του Πανελλήνιου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών

Με τους αθλητές και τις αθλήτριες των ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΑΤΡΩΝ να πρωταγωνιστούν  και στους  άνδρες και στις γυναίκες   έγιναν τη Κυριακή στο ΠΕΑΚ Δ . ΤΟΦΑΛΟΣ οι αγώνες της προκριματικής φάσης  για τη ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ και ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ  του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

Οι αγώνες έδιναν προκρίσεις για την τελική φάση της σημαντικότερης εσωτερικής διοργάνωσης, που θα γίνει στις 19 και 20 Μαρτίου. Στους αγώνες είχαν δηλωθεί  446 αθλητές και 141 αθλήτριες που αγωνίσθηκαν  στον Πειραιά (ΣΕΦ) για τις περιοχές της Αττικής και της Κρήτης, στη Θεσσαλονίκη για την κεντρική και τη δυτική Μακεδονία, στην Πάτρα για τη δυτική Ελλάδα, στην Αλεξανδρούπολη για τη Θράκη, στην Καβάλα για την ανατολική Μακεδονία και στη Χίο για το ίδιο νησί και αυτό της Λέσβου.

Όσον αφορά στους άνδρες, οι συμμετοχές ήσαν  154 στην Αττική, 124 στη Θεσσαλονίκη, 60 στην Πάτρα, 45 στην ανατολική Μακεδονία, 36 στη Θράκη και 27 στη Χίο. Στις γυναίκες ήσαν  αντίστοιχα 58, 23, 20 ( Πάτρα), 11, 13 και 16 αθλήτριες..

Από την προκριματική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος προκρίθηκαν  συνολικά 30 άνδρες και 20 γυναίκες.

Από τη περιοχή  ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  οι αγώνες έδιναν  3 προκρίσεις στη κατηγορία ανδρών και 2 στη γυναικών.

Το σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών έγινε σε  γκρουπ των τεσσάρων  στην  αρχή  και νοκ άουτ ματς  μεταξύ των νικητών των γκρουπ.

Στους άνδρες 5 αθλητές των Φοινίκων  ( ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΕΜΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΛΕΣΣΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΣ ήρθαν πρώτοι στους ομίλους τους για να προκριθούν στη συνέχεια οι ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ και ο 13χρονος  ΘΕΜΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΣ ενώ ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΛΕΣΣΑΣ έχασε οριακά τη πρόκριση.

Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ( Νο 1 των αγώνων)  πρωταγωνίστησε για μια ακόμη φορά  κερδίζοντας όλους τους αγώνες του με 3-0 ενώ ο μικρός ΘΕΜΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΣ ( νο 9)  με το εντυπωσιακό αμυντικό του στυλ κέρδισε πολλούς μεγαλύτερους  και ψηλότερα αξιολογημένους αθλητες.

Στους πρωταγωνιστές και ο 12χρονος ( παμπαίδας) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ που στον όμιλο κέρδισε με 3-2  τον  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΩΤΗ  που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α1 με τον ΙΦΙΤΟ και στα νοκ άουτ με 3-1 τον ΓΙΑΝΝΗ ΞΟΥΡΙΔΑ.

Στη κατηγορία γυναικών η απουσία του πρώτου φαβορί της ΕΛΕΝΑΣ ΑΜΠΑΤΖΗ δε στοίχισε στους ΦΟΙΝΙΚΕΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΙΚΟΣΠΕΝΤΑΚΗ και ΜΑΡΙΑΤΖΕΛΛΑ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ επικράτησαν εύκολα και πήραν τις δυο προκρίσεις.

Ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε η κορασίδα ΑΘΗΝΑ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ που έχασε τη πρόκριση από την ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΑΚΗ.

Η εντυπωσιακή αγωνιστική παρουσία,  στη κορυφαία για τη περιοχή μας ατομική διοργάνωση, όλων  των αθλητών και αθλητριών των Φοινίκων  που αντιπροσώπευαν όλο το ηλικιακό φάσμα  έδειξε για μια ακόμη φορά τη ποιοτική δουλειά που γίνεται από τους τρεις προπονητές ( Δ. ΝΤΕΜΙΡΗ, Φ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟ, Α. ΤΣΟΚΑΝΑ) του συλλόγου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πινγκ – πονγκ: Θέαμα και δυνατά παιχνίδια στα προκριματικά των ατομικών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports