Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Aπλήρωτες οι σχολικές καθαρίστριες- Επιστολή του Δήμου στον Φίλη

Πάτρα: Aπλήρωτες οι σχολικές καθαρίστριε...

Ζητά να σταλεί η πίστωση για τη μισθοδοσία

Με επιστολή του στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων Ανδρέας Αθανασόπουλος, του υπενθυμίζει την υποχρέωση του Υπουργείου, να στείλει την πίστωση για την μισθοδοσία των σχολικών καθαριστριών, στις οποίες, παρότι έγινε η περικοπή του 10% από το μισθό τους, όπως το επέβαλε η κυβέρνηση, παραμένουν απλήρωτες.

Στην επιστολή του ο κ. Αθανασόπουλος, αναφέρει τα εξής:

 

Κύριε   Υπουργέ,

«Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την κατάσταση που έχει περιέλθει, σε όλους τους τομείς, το Δημόσιο Σχολείο στη χώρα μας και ειδικότερα στο Δήμο μας.

Συγκεκριμένα, ενώ η Σχολική περίοδος διανύει τον 3ο μήνα από την έναρξη της, οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των Σχολείων παραμένουν απλήρωτες χωρίς να υπάρχει καμία δέσμευση ή έστω ενημέρωση από το Υπουργείο σας, για το πότε θα αποσταλεί η σχετική απαραίτητη πίστωση για την μισθοδοσία τους, παρόλο που ήδη έχει μειωθεί κατά 10%.

Επειδή  αφορά εργαζόμενες των 200 και των 300 ευρώ και οι οποίες μάλιστα, δεν έχουν άλλη πηγή εσόδων για την οικογένεια τους, θεωρούμε επιτακτικά αναγκαίο να αποσταλεί άμεσα η μισθοδοσία τους από το Υπουργείο σας όπως ακριβώς έχει υποχρέωση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις