Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Γνωστή στον κοινωνικό τομέα του Δήμου η περίπτωση του αστέγου που βρέθηκε νεκρός στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας"

"Γνωστή στον κοινωνικό τομέα του Δή...

Η τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου Ανδρέα Νικολάου

Τις ανησυχητικές διαστάσεις που λαμβάνει ο αριθμός των αστέγων στην Πάτρα, έθεσε προ ημερησίας διάταξης σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η δημοτική παράταξη «Νέα Πόλη». Εκ μέρους του συνδυασμού  ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Υγείας και Πρόνοιας της ΚΕΔΕ Ανδρέας Νικολάου, κατά την τοποθέτησή του τόνισε μεταξύ άλλων:

"Το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα  που αντιμετωπίζει η Πάτρα ήρθε στην επιφάνεια με τον πλέον τραγικό τρόπο. Άστεγος , 45 ετών, βρήκε καταφύγιο στο μηχανοστάσιο του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» και άφησε εκεί, αβοήθητος, την τελευταία του πνοή εδώ και μέρες.
Η τραγωδία αποκαλύφθηκε τυχαία κι έρχεται να καταδείξει δυστυχώς την απουσία δομών, αλλά και κοινωνικής πρόνοιας. Και τα δύο εκθέτουν ανεπανόρθωτα  τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας , η οποία υποτίθεται «κάνει θαύματα»  στον κοινωνικό τομέα.  Καμία όμως πράξη της δεν πιστοποιεί κάτι τέτοιο. Αντιθέτως. Διέλυσε κάθε προσπάθεια εθελοντικής προσφοράς και δεν δίνει λύσεις στο πρόβλημα της στέγης, αν και θα μπορούσε, με τη διάθεση έστω δημοτικών κτισμάτων που παραμένουν ανεκμετάλλευτα.
Το περιστατικό όμως αφήνει έκθετη και την ανάλγητη Κυβέρνηση που δεν έχει δεν έχει μεριμνήσει, ως όφειλε, τουλάχιστον για όσους μαστίζονται από την ανθρωπιστική κρίση , αθετώντας ακόμη και τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
Δυστυχώς ο χειμώνας που έρχεται είναι βαρύς κυρίως για τις πλάτες όσων αδυνατούν να διαχειριστούν  την οδυνηρή πραγματικότητα" τόνισε και εν συνεχεία έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα.
Ειδικότερα,
απευθυνόμενος στον Δήμαρχο,  ρώτησε γιατί η Δημοτική Αρχή δεν αξιοποιεί το κληροδότημα Παπλά, που αποτελεί δωρεά ιδρυμάτων προς την πόλη, ώστε να εξασφαλίσει στέγη στους αστέγους. Ο Δήμαρχος Πατρέων απάντησε ότι για να μετατραπεί το συγκεκριμένο κτίριο σε κάτι τέτοιο απαιτούνται σημαντικά κονδύλια.
Εξάλλου,
απευθυνόμενος ο κ. Νικολάου στον πρόεδρο του ΚΟΔΗΠ, Θόδωρο Τουλγαρίδη, εστίασε στην περίπτωση του 45χρονου αστέγου που βρέθηκε νεκρός στο μηχανοστάσιο του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας». Ο κ. Νικολάου επικαλέστηκε πληροφορίες,  σύμφωνα με τις οποίες  για το συγκεκριμένο άτομο, είχε προηγηθεί του μοιραίου περιστατικού, αλληλογραφία μεταξύ νοσοκομείου και ΚΟΔΗΠ και ζήτησε να ενημερωθεί  το Σώμα ποιες ενέργειες έγιναν εκ μέρους  του κοινωνικού τομέα.
Επίσης, ρώτησε αν εξακολουθεί να υφίσταται και αν υπάρχουν πιστώσεις στον κωδικό που είχε δημιουργηθεί επί των ημερών της κυρίας Παπαντωνοπούλου στον Κοινωνικό Τομέα, χρήματα τα οποία προορίζονταν για τη μίσθωση κατοικιών με στόχο την εξασφάλιση στέγης σε άστεγους συνδημότες.
Στα δύο παραπάνω ερωτήματα, ο κ. Τουλγαρίδης επιφυλάχθηκε να απαντήσει υπηρεσιακώς."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις