Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μεγάλη συμμετοχή στο δημόσιο θηλασμό της περασμένης Κυριακής – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μεγάλη συμμετοχή στο δημόσιο θηλα...

Ευχαριστίες από την Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας της Αχαΐας

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργάνωσε τον 6ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 55 πόλεις της Ελλάδας. Το παρόν για έκτη συνεχόμενη χρονιά έδωσε και η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας της Αχαΐας. Σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι διαχειρίστριες της Ομάδας ΑΧΑΪΑ: Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, Αρετή Καρβουνιάρη, Ευτυχία Πολυχρονάκη, Κατερίνα Ράπτη, Γεωργία Σκέντζου, Εύη Τυροδήμου, αναφέρονται τα εξής:

«Οι ομάδες του Δικτύου, αποτελούνται από μητέρες που βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, να ενημερώνονται σωστά, να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, να μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες, τις χαρές και τις εμπειρίες τους, να αλληλοϋποστηρίζονται, να παίρνουν δύναμη και κουράγιο...

Σκοπός της εκδήλωσης - γιορτής είναι η ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ του δημόσιου θηλασμού και η ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ της κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

Εξαιτίας της απομάκρυνσης των προηγούμενων γενεών από την πράξη του θηλασμού και της στέρησης, από την νέα γενιά, εικόνων θηλασμού, η σημερινή θηλάζουσα καλείται να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων και την προκατάληψη του δημόσιου θηλασμού...

Δυστυχώς ο κατ' οίκον περιορισμός κατά την διάρκεια της γαλουχίας, οδηγεί στην σύντομη διακοπή του θηλασμού και στην απομάκρυνση των μητέρων από αυτόν. Η νέα γενιά είναι μια γενιά με έντονη επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα που καλείται να αντεπεξέλθει σε πολυποίκιλους ρόλους.

Η μητρότητα και ο θηλασμός δεν αποτελούν και δεν θα πρέπει να αποτελούν τροχοπέδη! Με την απενοχοποίηση λοιπόν του δημόσιου θηλασμού, η μητέρα δε χρειάζεται να απαρνηθεί την επαγγελματική και την κοινωνική ζωή της ή να αποχωριστεί το παιδί της προκειμένου να ανταποκριθεί στις κάθε είδους υποχρεώσεις και ανάγκες της. Φέτος επικεντρωθήκαμε και ενημερώσαμε σχετικά με το συνδυασμό της πράξης του θηλασμού με την επιστροφή στην εργασία και πως μπορεί αυτό να επιτευχθεί.

Με την εκδήλωση της 1ης Νοέμβρη 2015:

Φέραμε σε επαφή την κοινωνία με την εικόνα του θηλασμού, δείχνοντας πόσο τρυφερή, μαγική, αληθινά αγνή διαδικασία είναι, μα και συνάμα διακριτική!

Βοηθήσαμε τις μητέρες να απελευθερωθούν από την συστολή τους

Καλέσαμε τις μητέρες να συμπεριλάβουν τον θηλασμό στην καθημερινότητά τους και στη ρουτίνα της ζωής τους. Η επίτευξη αυτού του στόχου θα τις βοηθήσει στη συνέχιση του θηλασμού, για όσο περισσότερο το επιθυμεί η δυάδα μητέρας παιδιού.

Γιορτάσαμε, γιατί η βοήθεια από μητέρα προς μητέρα αποδίδει!!

Γιορτάσαμε, γιατί οι μητέρες ενωμένες σαν μια γροθιά, ενημερώνονται, αλληλοϋποστηρίζονται, καταφέρνουν όλο και περισσότερες το φυσικό και αυτονόητο, την θρέψη του παιδιού τους από το σώμα τους.

Φωνάξαμε για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ των παιδιών μας στο δημόσιο θηλασμό. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να θηλάσουν ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ σε τουαλέτες, παρκινγκ, αυτοκίνητα, σα να ναι ντροπή! Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα να θηλάζουν ΟΠΟΥ και ΟΠΟΤΕ το ζητήσουν, σε εστιατόρια, σε καφέ, σε παγκάκια... ΕΛΕΥΘΕΡΑ κι ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ!

Φωνάξαμε πως ο δημόσιος θηλασμός για μια μητέρα και το παιδί της δεν είναι επίδειξη, είναι Δικαίωμα!!

Μοιράστηκαν σε εγκύους και θηλάζουσες ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την δυνατότητα μια μητέρας να συνδυάσει την εργασία της με το θηλασμό, cd με χρήσιμα αρχεία, αναμνηστικά δωράκια.

Οι θηλάζουσες μητέρες της Πάτρας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ενώθηκαν με τις υπόλοιπες μητέρες, σε κάθε γωνιά της χώρας, και συνολικά θήλασαν ταυτόχρονα πάνω από 2900 μητέρες-μέλη του πανελλήνιου δικτύου.

Η δράση του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Θηλασμού θα συμπεριληφθεί στις δράσεις της Παγκόσμιας Συμμαχίας για Δράσεις στον Θηλασμό (WABA). Σε αυτήν την τόσο δύσκολη περίοδο που υφίσταται η χώρα μας, οι εθελοντικές δράσεις αποτελούν φωτεινό οδηγό και δυναμώνουν τη ζωή μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την στήριξή του και φυσικά τους πολύτιμους χορηγούς –αρωγούς στην προσπάθειά μας.

Ευχαριστούμε επίσης όλα τα ΜΜΕ της Πάτρας για την προβολή της εκδήλωσής μας.

Τέλος ένα ευχαριστώ στις μητέρες φίλες μας που με πολλή αγάπη μας στήριξαν σε πολλά κομμάτια της διοργάνωσης: Μαρία Παπαδοπούλου, Ειρήνη Βογιατζή, Αγγελική Γεωργιοπούλου, Αντωνία Γρίβα, Μαρία Ζήση, Φωτεινή Καραγρηγόρη, Αγγέλα Καρακώστα, Νάνσυ Κοσκέρη, Αίμιλη Λιμναίου, Ισιδώρα Λουλέλη, Χρυσούλα Μίχου, Αγαθή Ντόβα, Χριστίνα Μούζου, Μαρία Παπαδημητρίου, Μαρία Παπαδοπούλου, Άννα Πατούχα Κυριακή Περδικέα, Βίκυ Πολυδωροπούλου, Κική Πουλιάση, Ειρήνη Ριτσίκαλη, Αλεξάνδρα Τσιτσιρίκη Αλεξία Τριανταφύλλου, Ελένη Τσίρκα, Κατερίνα Τσούλου, Τζωρτζίνα Χαραλάμπους, Ξανθή Χριστοπούλου.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας:

https://www.facebook.com/thilazo/

https://www.facebook.com/groups/302821203112268/?fref=nf

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις