Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Α1 μπάσκετ: Πρώτη μεγάλη νίκη για τον Απόλλων Carna στην Καβάλα

Α1 μπάσκετ: Πρώτη μεγάλη νίκη για τον Απ...

Εντυπωσιακοί οι μελανόλευκοι επιβλήθηκαν με 91-72 της τοπικής ομάδας

Το ντεμπούτο του Κώστα Μέξα στον πάγκο του Απόλλωνα Πατρών συνδυάστηκε με την παρθενική νίκη των "μελανόλευκων" στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Θύμα τους η Καβάλα (91-72), που υπέστη την τρίτη σερί ήττα της.

Ο Απόλλων Πατρών νίκησε άνετα την Καβάλα με 91-72 στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Basket League και πήρε την πρώτη του νίκη στο ντεμπούτο του Κώστα Μέξα και άφησε τη μακεδονική ομάδα στο ίδιο ρεκόρ.

Οι «μελανόλευκοι» απέκτησαν από την αρχή το προβάδισμα, πήραν διψήφια διαφορά κα απειλήθηκαν ελάχιστα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Μέιερ με 18 και Γουντς, Πέτι με 14 πόντους, ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Βάργκας και Κεμπ με 17 πόντους.

Οι Πελοππονήσιοι ξεκίνησαν καλύτερα και διατηρούσαν ένα +4 στην αρχή της πρώτης περιόδου με τους Αμερικανούς τους. Ο Μέιερ έδωσε +ένα στους «μελανόλευκους» και ο Γουντς ένα +8 και οι Πατρινοί διατηρούσαν ένα +7 και +8 σε εκείνο το διάστημα. Ο Πέτι έφερε το +9 και το 12, παίρνοντας τη «σκυτάλη» στο σκοράρισμα. Ένα σερί 4-0 της Καβάλας έφερε το -7, όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τις λύσεις και ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +9.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι «μελανόλευκοι» διατηρούσαν ένα +6 με +8 με πρωταγωνιστή τον Τσουπ. Ο Αργυρόπουλος εκμεταλλεύτηκε την ευστοχία από την περιφέρεια και έδωσε ένα +10 στον Απόλλωνα. Οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα βρήκαν τις λύσεις μέσα στη ρακέτα και με σερί 6-0 μείωσαν στο -3 και η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +3 και + 5 σε εκείνο το διάστημα. Στο 31-35, οι Αμερικανοί του Απόλλωνα βοήθησαν στο να γίνει ένα 4-0 σερί και να έρθει το +8, διαφορά με την οποία ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Με σερί 5-0 στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο Απόλλων προηγήθηκε με +13, όμως ο Βάργκας με προσωπικό σερί 4-0 μείωσε στο -9 για την Καβάλα. Με νέο σερί 5-0 των γηπεδούχων, η διαφορά μειώθηκε στο -6, όμως οι Πάλμπλαντ και Κουζέλογλου έφεραν το +10 για τους Πατρινούς. Με σερί 4-0, ο Απόλλωνας προηγήθηκε με +12 και ο Γουντς έφερε το +13. Με σερί 6-0 με τρίποντα, ο Απόλλων ολοκλήρωσε το τριαντάλεπτο στο +15.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο Απόλλων με διάφορα σερί διατηρούσαν τη διαφορά κοντά στο +15 με τους Μέιερ και Πέρι να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους σε αυτό το διάστημα. Οι ξένοι έφτασαν στο +17 τη διαφορά, χάρη στα πολλά ριμπάουντ που μάζευαν οι ψηλοί των «μελανόλευκων» και το τρίποντο του Αθανασούλα έφερε τη μεγαλύτερη διαφορά για την ομάδα του Κώστα Μέξα, το +19, και τελικά η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με αυτή τη διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 33-41, 51-66, 72-91

ΚΑΒΑΛΑ: Κεμπ 17, Ταπούτος 1, Γιαννακίδης 2, Κοστόφ 14, Τζόουνς 2, Καλαϊτζίδης 3, Βάργκας 17, Ρόμπινσον 16

ΑΠΟΛΛΩΝ: Αργυρόπουλος 3, Βεργίνης 6, Αθανασούλας 9, Πάλμπλαντ 6, Τσουπ 4, Ντάνκαν 7, Κουζέλογλου 10, Μέιερ 18, Πέτι 14, Γουντς 14

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάσκετ: Ανάσα και ρεβάνς η νίκη με την Καβάλα, σύμφωνα με τον Δημήτρη Βεργίνη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports