Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου - Υπάρχει η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για την ψήφιση ενός μεταβατικού πλαισίου για το Ανοικτό πανεπιστήμιο

Σία Αναγνωστοπούλου - Υπάρχει η πολιτική...

Η Αχαιή αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το ΕΑΠ

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο επισκέφθηκε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 η Αχαιή αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου.

Την αναπληρώτρια Υπουργό υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, Καθηγητής Βασίλης Καρδάσης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕ Καθηγητής Φραγκίσκος Κολίσης, και μέλη της διοίκησης.

Ακολούθησε συνάντηση της Σ. Αναγνωστοπούλου με την ΔΕ (Διοικούσα Επιτροπή) του ΕΑΠ, κατά τη διάρκεια της οποίας η Υπουργός ενημερώθηκε για τρέχοντα θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και για το πρόβλημα με τις συμβάσεις των εργαζομένων.

Στη συνέχεια όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εστάλη στα Μέσα ενημέρωσης, η αναπληρώτρια Υπουργός, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, συναντήθηκε με μέλη ΔΕΠ (Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού), μέλη ΣΕΠ (Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού) και τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου.

Η κυρία Αναγνωστοπούλου στη σύντομη τοποθέτησή της εξέφρασε την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να ολοκληρωθεί άμεσα η ψήφιση ενός μεταβατικού πλαισίου με το οποίο θα επιλυθούν κρίσιμα λειτουργικά προβλήματα του ΕΑΠ. Η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να καταστήσει ισχυρό το ΕΑΠ μέσα από θεσμικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν, και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και στα θέματα που αφορούν το προσωπικό του ιδρύματος.

Υιοθετώντας μια διαφορετική και πρωτόγνωρη διαδικασία επαφής με τα στελέχη και το προσωπικό του ΕΑΠ, η Σ. Αναγνωστοπούλου έμεινε για περίπου δύο ώρες μαζί τους και άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις εκκρεμότητες που χρειάζεται να διευθετηθούν, και τις απόψεις τους για την περαιτέρω θεσμική θωράκιση στη λειτουργία του ΕΑΠ, όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον πρόεδρο και τη ΔΕ του ΕΑΠ, που της μεταφέρουν τις θέσεις και τον παλμό των ανθρώπων του Πανεπιστημίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις